House festivals 2024 voor in je agenda

House festivals 2024 voor in je agenda

Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024!

Onze selectie met house festivals 2024:

We zetten enkele house festivals in 2024 voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat er waar en wanneer plaatsvindt! Hierdoor mis jij geen enkel house festival in 2024! 

#1 Jungle Festival  –  6 en 7 april 

Voor de 25.000 house liefhebbers die Jungle Festival ieder jaar bezoeken mag het Jungle Festival niet ontbreken in het rijtje met house festivals voor 2024. Het Jungle Festival heeft haar naam te danken aan de prachtige groene omgeving aan de Landsard Beach in Eindhoven. Het festivalterrein wordt letterlijk ‘het jungle’ genoemd, terwijl de stages de ‘stammen’ zijn. Je kunt genieten van lekkere house beats bij een van de negen verschillende stammen. 

Met felle kleuren, confetti, kunst en ieder zijn eigen thema zijn deze stammen gaaf en mooi aangekleed. Natuurlijk zijn er ook lichteffecten en rookmachines aanwezig bij de verschillende stammen om in een andere dimensie te komen. Het Jungle Festival is vooral een aanrader door de lage prijs van de tickets, waardoor het voor vrijwel iedereen mogelijk is om een bezoekje te brengen aan de Landsard Beach.

Dance4liberation is een van de betere house festivals, waar mensen helemaal losgaan op de leukste beats.

#2 Dance4Liberation – 5 mei

Jaarlijks verschijnen er op Bevrijdingsdag weer 30.000 bezoekers op het festivalterrein van Dance4Liberation in Zwolle. Op dit waanzinnige festival geniet je van alle muziekstijlen, van house tot de beste Nederlandse krakers. Dance4Liberation mogen we zeker bestempelen als één van de beste house festivals van 2024 met artiesten als DIØN en Feestdjruud. Met bekende namen als La Fuente en Kriss Kross Amsterdam stonden er ook bij de afgelopen editie een aantal geweldige DJ’s op het podium. Ook deze Bevrijdingsdag belooft Dance4Liberation weer een groot spektakel te worden, waar de beste house beats door de speakers klinken. 

#3 Dance Valley – 10 augustus

Dance Valley is een festival waar alle elektronische muziekstijlen samenkomen. House is dus absoluut ook aanwezig op Dance Valley. Het recreatiegebied in Spaarnwoude wordt omgetoverd tot een festivaldorp. Grote circustenten en podia staan verdeeld over het festivalterrein waar maar liefst 60.000 festivalbezoekers helemaal los gaan op hun favoriete elektronische muziek bij de acht verschillende stages. Iedere stage heeft een ander thema met een andere muzieksoort. Op Dance Valley wordt alle muziek, van hardcore tot house, gedraaid waardoor er voor iedere muziekliefhebber een geschikte stage is. En daarom staat Dance Valley in onze lijst van house festivals 2024.

Bezoekers gaan helemaal los op de vetste house beats op het Jungle Festival, die zeker behoort tot beste house festivals 2023

#4 HRFST Festival – 5 oktober

HRFST Festival is een combinatie van een house en techno festival. Op het prachtige Fort bij Vechten in Bunnik wordt vooral veel techhouse gedraaid op de vijf verschillende stages. Waar festivals normaliter juist in de zomer plaatsvinden, speelt het HRFST festival zich af in de herfst. Het HRFST festival staat bekend om de speciaalbiertjes, de geweldige locatie en de beste DJ’s. Een andere reden dat veel festivalliefhebbers van heinde en verre naar Bunnik trekken, is dat het één van de laatste outdoor festivals van het jaar is. Het HRFST festival mag dan ook niet ontbreken op ons lijstje met house festivals voor 2024.

#5 Amsterdam Music Festival - 19 oktober
Amsterdam music festival (AMF) is een enorm evenement waar een grote diversiteit aan housemuziek wordt gedraaid in onze hoofdstad. Dit festival verandert Amsterdam naar een waar muziekparadijs, waar elke house liefhebber samenkomt om iets onvergetelijks mee te maken. Met een enorm sterke line-up van de beste artiesten en de beste opkomende talenten. Wat AMF ook aantrekkelijk maakt, is dat het een ander thema heeft voor elk podium. Dat maakt voor een te gekke ervaring en zorgt dat er voor iedereen wat is. 
Daarom kun je AMF zeker niet missen in 2024!

Een aantal extra house festivals:

Naast de vijf house festivals voor 2024 die hierboven noemden, zijn er uiteraard meer feesten die het benoemen waard zijn. We hebben drie bekende house festivals van 2024 op een rijtje gezet.

DGTL – 29, 30 en 31 maart

Voor een festival dat sinds 2013 een grote speler is in de festivalwereld en 86 voorgaande evenementen heeft georganiseerd, is DGTL allesbehalve onervaren als het gaat over het leveren van een spektakel. Op 29, 30 en 31 maart zetten 50.000 feestbeesten het DGTL festival in de NSDM-hallen in Amsterdam helemaal op stelten. Artiesten als Eliza Rose, Maribou State en Moderat maken er geheid een feest van. Bij DGTL wordt natuurlijk gedacht aan de lichteffecten die op dit festival te zien zijn. Daarom mag DGTL absoluut niet ontbreken in onze lijst van house festivals 2024.

Fairytale Festival – 10 en 11 mei

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei is het weer tijd voor het Fairytale Festival! Dit techno/house festival wordt sinds 2015 in Kaatsheuvel georganiseerd en laat het festivalterrein net zo sprookjesachtig omtoveren als de naaste buren, De Efteling. Fairytale Festival trekt ruim 10.000 bezoekers naar haar evenement. De line-up van Fairytale 2024 is niet mis met namen als La Fuente, Roxy Dekker, maar er komen nog veel meer fantastische artiesten uit binnen- en buitenland naar het Fairytale Festival. Klinkt dit house festival als iets voor jou? Wees er dan snel bij want de tickets van dit Festival gaan altijd extreem hard.

Strafwerk – 17 augustus

Publiek geniet van optredende house artiest op Pleinvrees festival.

Op 17 augustus in Amsterdam wordt er een nieuwe editie van het Strafwerk Festival georganiseerd. Los van de naam zal een bezoekje aan Strafwerk zeker geen straf zijn, want dit house festival in 2024 biedt alles om er een goed feest van te maken. Bij de editie van Strafwerk 2023 heeft publiek mogen luisteren naar Pawsa, Bassel Darwish, Dennis Cruz en nog veel meer namen. Ben jij een echte house fanaat zijn, dan is dit hét house festival van 2024 om te bezoeken. Pre register jezelf vast voor de kaartverkoop, want deze kaarten zijn ontzettend snel uitverkocht.

House festival in 2024 bezoeken?

Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd over welke house festivals in 2024 jij een bezoek kan brengen. Je weet nu als het goed is wat house is en welke house festivals in 2024 jij niet mag missen! Mocht je festivals met andere muziekstijlen ook interessant vinden? We hebben ook een blog geschreven om je festival agenda helemaal te vullen.

Gerelateerde berichten
Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Wil jij lekker hakken op hardcore festivals, maar weet je nog niet welke festivals je moet bezoeken? We zetten de beste hardcore festivals van 2024 voor je op een rijtje, samengesteld door een echte hardcore liefhebber. Na het lezen van deze blog weet je in ieder geval zeker dat er genoeg hardcore festivals 2024 in jouw agenda geplaatst kunnen ...
Chatten