House festivals 2023 voor in je agenda!

House festivals 2023 voor in je agenda!

Voor 2023 staat er ook weer een festivalseizoen op de planning en dat betekent vast en zeker dat je op zoek bent naar een house festival 2023 voor in je agenda. In deze blog zetten wij daarom de beste house festivals van 2023 voor je op een rij. 

Onze selectie met house festivals 2023:

We zetten enkele house festivals in 2023 voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat er waar en wanneer plaatsvindt! Hierdoor mis jij geen enkel house festival in 2023! 

#1 Dance4Liberation – 5 mei

Jaarlijks verschijnen er weer 30.000 bezoekers op het festivalterrein van Dance4Liberation in Zwolle. Op dit waanzinnige festival geniet je van alle muziekstijlen, van house tot de beste Nederlandse krakers. Dance4Liberation mogen we zeker bestempelen als één van de beste house festivals van 2023 met artiesten als Antoon, DIØN, Act of Rage, D-Sturb en Trobi. Met bekende namen als La Fuente en Kriss Kross Amsterdam stonden er ook bij de afgelopen editie een aantal geweldige DJ’s op het podium. Ook deze bevrijdingsdag belooft Dance4Liberation weer een groot spektakel te worden, waar de beste house beats door de speakers klinken. 

Dance4liberation is een van de betere house festivals, waar mensen helemaal losgaan op de leukste beats.

#2 Dance Valley – 12 augustus

Dance Valley is een festival waar alle elektronische muziekstijlen samenkomen. House is dus absoluut ook aanwezig op Dance Valley. Het recreatiegebied in Spaarnwoude wordt omgetoverd tot een festivaldorp. Grote circustenten en podia staan verdeeld over het festivalterrein waar maar liefst 60.000 festivalbezoekers helemaal losgaan op hun favoriete elektronische muziek bij de acht verschillende stages. Iedere stage heeft een ander thema met een andere muzieksoort. Op Dance Valley wordt alle muziek, van hardcore tot house, gedraaid waardoor er voor iedere muziekliefhebber een geschikte stage is. En daarom staat Dance Valley in onze lijst van house festivals 2023.

#3 Jungle Festival  –  1, 2 en 3 september

Voor de 25.000 house liefhebbers die Jungle Festival ieder jaar bezoeken mag het Jungle Festival niet ontbreken in het rijtje met house festivals voor 2023. Het Jungle Festival heeft haar naam te danken aan de prachtige groene omgeving aan de Landsard Beach in Eindhoven. Het festivalterrein wordt letterlijk ‘het jungle’ genoemd, terwijl de stages de ‘stammen’ zijn. Je kunt genieten van lekkere house beats bij een van de negen verschillende stammen. 

Met felle kleuren, confetti, kunst en ieder zijn eigen thema zijn deze stammen gaaf en mooi aangekleed. Natuurlijk zijn er ook lichteffecten en rookmachines aanwezig bij de verschillende stammen om in een andere dimensie te komen. Het Jungle Festival is vooral een aanrader door de lage prijs van de tickets, waardoor het voor vrijwel iedereen mogelijk is om een bezoekje te brengen aan de Landsard Beach in Eindhoven.

Bezoekers gaan helemaal los op de vetste house beats op het Jungle Festival, die zeker behoort tot beste house festivals 2023

#4 HRFST Festival – oktober

HRFST Festival is een combinatie van een house en techno festival. Op het prachtige Fort bij Vechten in Bunnik wordt vooral veel techhouse gedraaid op de vijf verschillende stages. Waar festivals normaliter juist in de zomer plaatsvinden, speelt het HRFST festival zich af in de herfst. Het HRFST festival staat bekend om de speciaalbiertjes, de geweldige locatie en de beste DJ’s. Een andere reden dat veel festivalliefhebbers van heinde en verre naar Bunnik trekken, is dat het één van de laatste outdoor festivals van het jaar is. Het HRFST festival mag dan ook niet ontbreken op ons lijstje met house festivals voor 2023.

Een aantal extra house festivals:

Naast de vier house festival voor 2023 die hierboven noemden, zijn er uiteraard meer feesten die het benoemen waard zijn. We hebben vier bekende house festivals van 2023 op een rijtje gezet.

DGTL – 7, 8 en 9 april

Voor een festival dat sinds 2013 een grote speler is in de festivalwereld en 85 voorgaande evenementen heeft georganiseerd, is DGTL allesbehalve onervaren als het gaat over het leveren van een spektakel. Op 7,8 en 9 april zetten 50.000 feestbeesten het DGTL festival in de NSDM-hallen in Amsterdam helemaal op stelten. Artiesten als Klangkuenstler, Agar Agar, Moderat maken er geheid een feest van. Bij DGTL wordt natuurlijk gedacht aan de spectaculaire lichteffecten die op dit festival te zien zijn. Daarom mag DGTL absoluut niet ontbreken in onze lijst van house festivals 2023.

Fairytale Festival – 12 en 13 mei

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei is het weer tijd voor het Fairytale Festival! Dit techno/house festival wordt sinds 2015 in Kaatsheuvel georganiseerd en laat het festivalterrein net zo sprookjesachtig omtoveren als de naaste buren, De Efteling. Fairytale Festival trekt ruim 10.000 bezoekers naar haar evenement. De line-up van Fairytale 2023 is niet mis met namen als The Purge, Adjuzt, Divine en La Fuente, maar er komen nog veel meer fantastische artiesten uit binnen- en buitenland naar het Fairytale Festival. Klinkt dit house festival als iets voor jou?

Pleinvrees – 27 mei

Publiek geniet van optredende house artiest op Pleinvrees festival.

Op 27 mei 2023 worden de NSDM-hallen in Amsterdam opnieuw omgetoverd tot een fantastisch festivalterrein. Het Pleinvrees festival dat sinds 2011 haar evenement organiseert, heeft het bezoekersaantal met de jaren gestaag zien doorgroeien. Pleinvrees biedt de komende editie zo’n 15.000 kaarten. Wees er snel bij, want de kaarten gingen de afgelopen edities als warme broodjes over de toonbank. Voor de line-up van Pleinvrees 2023 komen de mensen massaal naar Amsterdam. Grote namen als Kölsch, Ammé en Jan Blomqvist komen naar de NSDM-hallen om er een waar spektakel van te maken. Dit betekent dat Pleinvrees een van de house festivals in 2023 is die je niet wil missen.

Strafwerk – 19 augustus

Op 19 augustus in Amsterdam wordt er een nieuwe editie van het Strafwerk Festival georganiseerd. Los van de naam zal een bezoekje aan Strafwerk zeker geen straf zijn, want dit house festival in 2023 biedt alles om er een goed feest van te maken. Vanaf 2011 organiseerde Strafwerk maar liefst 97 evenementen, die stuk voor stuk een daverend succes werden. Bij de editie van Strafwerk 2022 heeft publiek mogen luisteren naar The Martinez Brothers, Bassel Darwish, Dennis Cruz en nog veel meer grote namen. Ben jij een echte housefanaat zijn, dan is dit hét house festival van 2023 om te bezoeken. Pre register jezelf vast voor de kaartverkoop, want deze kaarten zijn ontzettend snel uitverkocht.

House festival in 2023 bezoeken?

Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd over welke house festivals in 2023 jij een bezoek kan brengen. Je weet nu als het goed is wat house is en welke house festivals in 2023 jij niet mag missen! Mocht je festivals met andere muziekstijlen ook interessant vinden? We hebben nog een andere blog over allerlei verschillende festivals voor je geschreven. 

Gerelateerde berichten
  1. Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze! Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze!
  2. Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar! Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar!
  3. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
  4. Hardcore festivals 2023: een overzicht Hardcore festivals 2023: een overzicht
Chatten