Hoe organiseer ik een muziek pubquiz in 2024?

Hoe organiseer ik een muziek pubquiz in 2024?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: groepen die zelf een muziek pubquiz organiseren. Wij snappen heel goed dat jij dat ook wil doen, want het is natuurlijk heel gezellig, maar hoe organiseer je nu zo’n muziek pubquiz? In deze blog geven we je tips bij het organiseren van een muziek pubquiz zodat jij er gegarandeerd een succes van maakt. 

Tips voor jouw muziek pubquiz

Allereerst geven we je graag wat van bruikbare tips. De organisatie van de totale avond is namelijk van groot belang. Denk dus goed na of je locatie genoeg capaciteit heeft voor je publiek en waar iedereen plaats kan nemen. Denk vervolgens na of je de muziek pubquiz in teamverband wil doen of ieder individueel wil laten spelen. Vergeet ook niet de catering te regelen, want een hapje en een drankje hoort natuurlijk bij zo’n geweldige avond. 

Denk ook goed na hoe je de scores gaat bijhouden en tot slot: hoe ga je als quizmaster over de reuring van een pubquiz heen komen met je stem? Heb je bijvoorbeeld rekening gehouden met een geluidssysteem die voorzien is van een microfoon? Wij hebben een aantal interessante opties voor jou gevonden die je naast het afspelen van de muziek, ook kunt gebruiken om verstaanbaar te zijn voor je publiek. Deze geluidssystemen zijn voorzien van een microfoon, zodat jij hem ook kunt gebruiken voor een karaoke

 

 

Vragen voor een muziek pubquiz

Mensen hebben plezier bij een muziek pubquiz met vrienden

Het bedenken van leuke vragen voor een muziek pubquiz is niet zo makkelijk als het lijkt. Er gaat daarnaast ook veel tijd in zitten. Om je alvast vooruit te helpen, hebben wij wat categorieën met voorbeeldvragen voor jouw muziek pubquiz opgesteld. Hieronder krijg je alvast een indruk van de vragenlijst. Let op: onderaan de pagina kun je het document met de complete vragenlijst downloaden.

Top 40 hitlijst 

 • Raad een nummer dat in de top 40 van dat moment stond (bijv. 2019). De winnaar is degene die het nummer raadt, dat het hoogst in de top 40 stond. 

Beste 80s/90s/00s 

 • Bij de tweede categorie voor jouw pubquiz laat je nummers uit een van de drie decennia (80s/90s/00s) afspelen en laat je je publiek de titel en artiest raden. 

Finish the lyrics

 • In deze categorie laat je je publiek steeds de songteksten afmaken door ze een stukje refrein van een bekend (of minder bekend) nummer te geven. Bijvoorbeeld: Ed Sheeran - Shape Of You: “I'm in love with the shape of you… (We push and pull like a magnet do)”

Algemene muziekkennis 

 • Maak hier een aantal vragen die gericht zijn op willekeurige muziekkennis zoals: Welke Nederlandse DJ en producer is mede-oprichter van het platenlabel Spinnin' Records en bekend om zijn hit "Animals"? (Martin Garrix)

Raad de plaat

 • Bij deze categorie van de muziek pubquiz geef je een beschrijving van een nummer en moet je publiek het desbetreffende nummer proberen te raden, bijvoorbeeld: 
  Dit nummer is afkomstig van een album genaamd ‘21’ en is eigendom van een bekende Britse zangeres die internationaal bekend is. Ze staat bekend om haar krachtige stem en soulvolle zangstijl. Het nummer is uitgebracht in de periode 2010-2020. De tekst gaat over het verwerken van een gebroken hart en de hoop op genezing en wederopstanding na een moeilijke relatie. Het werd een wereldwijde hit en werd geprezen om de oprechtheid en diepe emotie. (Adele - Someone like you)

Raad het intro

 • Bij deze categorie moet je publiek op basis van een intro van een liedje, de titel en/of artiest raden. Bijvoorbeeld het intro van; Justin Timberlake - Can't Stop the Feeling!

Populairste nummers van afgelopen jaar (2023)

 • Wie heeft de meeste kennis over het afgelopen jaar? Vraag je publiek om het best gestreamde nummer van afgelopen jaar te raden. Om het jou makkelijk te maken, hebben we een playlist gemaakt en op Spotify gezet met deze top 100. Bekijk en beluister hem hieronder.

Top2000 quizvragen

 • Denk je aan muzieklijsten, dan denk je gauw aan de Top2000. Een vraag die hier bij hoort, is bijvoorbeeld: Hoe vaak stond Bohemian Rhapsody van Queen op plek 1 in de Top2000 (in 2023 stond het nummer voor de 20e keer op de eerste plek)?

Zangwedstrijdje

 • Als afsluiting van je muziek pubquiz kun je ook een zangwedstrijd doen. Je publiek stemt op het einde wie zij de beste (of slechtste) zanger/zangeres vonden. Tip: gebruik daar een karaokeset voor. Deze zijn voorzien van een microfoon en perfect voor dit soort avonden. 

Klaar voor de aftrap? Start!

Het mooie van een muziek pubquiz is dat je hem overal kunt uitvoeren. Al heb je een vriendenweekend, familie-uitje of werktripje: je hoeft alleen maar je laptop mee te nemen en je dia’s voor te bereiden. Met deze tips en vragenlijst ben je helemaal klaar om een leuke avond te organiseren. Wij wensen je alvast veel plezier met jouw eigen muziek pubquiz!

Download de vragenlijst hier.

Thijs Kranenburg

Productmanager

Hi! Mijn naam is Thijs Kranenburg. Ik ben, naast mijn werk als productmanager bij MaxiAxi.com, graag bezig met het produceren van muziek onder de naam ‘Tyka’. Ik produceer sinds 2017, treed sinds 2020 op en heb meerdere platen gemaakt voor mezelf en collega-artiesten. Je kan door die ervaring dus wel zeggen dat het werk bij MaxiAxi.com perfect bij me past! Ik probeer mijn interesse in de muziek- en entertainmentbranche zo goed mogelijk te vertalen richting de wensen van de klant. Van het optimaliseren van de producten op de website tot het schrijven van blogs! Mijn liefde, passie en expertise in deze branche zorgen ervoor dat ik altijd voor het perfecte eindresultaat ga!

Gerelateerde berichten
Aan je vrienden laten horen hoe goed je kunt zingen of gewoon met een drankje op lekker meezingen? Karaoke is een van de bekendste manieren van vermaak op feestjes en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan. Gezelligheid gegarandeerd! Tegenwoordig is het eenvoudig en betaalbaar om een karaoke installatie voor thuis aan te schaffen. Wij merkten ...
Karaoke is een van de manieren hoe je voor vermaak op feestjes zorgt en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan, waarbij gezelligheid gegarandeerd is! In dit blog gaan we je meer informatie geven over welke soorten karaoke sets er allemaal zijn en helpen we je bij het maken van een keuze voor de beste karaoke set. Ga er maar even goed voor zitten...
Karaoke nummers maken en breken je karaokeavond en zijn daardoor onmisbaar! Zing je zonder schroom en lekker vals of toch nog een beetje terughoudend? Geen probleem, met onze karaoke nummers wordt het hoe dan ook een gezellige avond. In deze blog geven we je onze playlist met karaoke nummers. Daarnaast lees je welke stemversterker jij móét hebben...
De vrijdagmiddagborrel is een geweldige afsluiter van een lange werkweek. In deze blog behandelen we alles wat je moet weten over de vrijdagmiddagborrel, van de geschiedenis tot de lekkerste drankjes en hapjes om te serveren. Dus trek je drankje maar vast open en laat de vrijdagmiddagborrel beginnen! Wat is een vrijdagmiddagborrel? Het ontstaan ...
Chatten