Vrijdagmiddagborrel: dit moet je weten

Vrijdagmiddagborrel: dit moet je weten

De vrijdagmiddagborrel is een geweldige afsluiter van een lange werkweek. In deze blog behandelen we alles wat je moet weten over de vrijdagmiddagborrel, van de geschiedenis tot de lekkerste drankjes en hapjes om te serveren. Dus trek je drankje maar vast open en laat de vrijdagmiddagborrel beginnen!

Wat is een vrijdagmiddagborrel?

Het ontstaan van de vrijdagmiddagborrel gaat ver terug in de tijd en gaat zelfs terug tot het oude Griekenland. Grieken dronken wijn om te ontspannen en het einde van de werkweek te vieren. Door de jaren heen is deze traditie redelijk intact gebleven. Veel bedrijven hebben nog steeds wekelijks de vrijdagmiddagborrel om de week af te sluiten. De vrijdagmiddagborrel is voor veel mensen een moment om bij te komen van een drukke werkweek en te socializen met collega's.

Benodigdheden voor de vrijmibo

De benodigdheden voor de vrijmibo zijn natuurlijk afhankelijk van het soort borrel, maar over het algemeen zijn de volgende benodigdheden onmisbaar voor de perfecte vrijmibo.

#1 Eten & drinken

Om een goede bodem te leggen, is het handig om genoeg eten en drinken te regelen op je vrijdagmiddagborrel.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste drankjes hebt. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, maar bier en wijn zijn vaak populaire keuzes voor een vrijdagmiddagborrel. Het is ook handig om wat non-alcoholische drankjes aan te bieden voor mensen die niet drinken of die al genoeg gehad hebben. Vergeet ook niet om voldoende hapjes te hebben. Dit kan variëren van chips en nootjes tot kaas- en worstplankjes en kleine hapjes zoals sushi of bruschetta.

#2 Spelletjes & pubquiz

Een tweede leuke toevoeging aan je vrijdagmiddagborrel zijn spelletjes en een pubquiz. Met spelletjes creëer je een sfeer alsof je met je beste vrienden afspreekt. Er zijn diverse actieve spellen die absoluut een aanrader zijn. Het is over het algemeen namelijk erg leuk om een tafeltennis-, dart-, sjoel-, of tafelvoetbaltoernooi te houden. 

Wil je dat er op de vrijmibo wat meer gedronken wordt? Dan zijn een bierpong toernooi en pubquiz ook erg leuk. Met een pubquiz weet je zeker dat er gelachen wordt, zeker als hier vragen over je collega’s bij zitten!

#3 Speakers

Muziek kan zeker sfeerverhogend zijn op je vrijmibo. Er zijn online voldoende playlists te vinden, maar je kunt natuurlijk ook zelf een afspeellijst met de beste hits maken. Om de muziek af te spelen, heb je echter wel speakers nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden die we voor je op een rij hebben gezet.

  • Party speakers: Als je van plan bent om de speakers na elke vrijdagmiddagborrel op te bergen, is het handiger om lichtere en draagbare party speakers te kiezen. Deze zijn de ideale oplossing voor borrels en zijn vaak ook nog eens voorzien van ingebouwde lichteffecten. Party speakers zijn de echte sfeermakers om het dak er van af te blazen op je vrijdagmiddagborrel.
  • Complete geluidsinstallatie: Als je de speakers op een vaste locatie wilt hebben, kun je natuurlijk ook gaan voor een complete geluidsinstallatie. Deze kun je op één plek monteren en laat hangen. Doordat complete geluidsinstallaties zijn samengesteld door productexperts hoef jij je niet meer druk te maken over de samenstelling van jouw geluidsinstallatie. Sluit de complete geluidsinstallatie aan en feesten maar!
  • Installatie speakers: Een derde optie voor de perfecte vrijmibo zijn installatie speakers of plafondspeakers. Installatie of plafondspeakers kun je gemakkelijk in het interieur verwerken zonder dat ze in de weg staan. Plafondspeakers kun je bijvoorbeeld gemakkelijk in het plafond inbouwen. Installatie speakers en plafondspeakers zijn bijvoorbeeld perfect om achtergrondmuziek te laten klinken.

#4 Feestverlichting

Met feestverlichting breng je jouw feest naar een topniveau en het is absoluut sfeerverhogend voor jouw vrijdagmiddagborrel. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn hebben we ervoor gekozen om de beste opties voor je op een rij te zetten zodat iedere vrijmibo slaagt.

  • PartyBar: Een PartyBar is een complete lichtset bestaande uit meerdere lichteffecten die aan een T-bar zijn gemonteerd. Wil je jouw kantoor of kantine voor de vrijdagmiddagborrel snel en gemakkelijk omtoveren tot een spectaculair kleurenspektakel? Kijk dan eens naar een van onze barren, zoals de PartyBar2 die bestaat uit twee Derby’s en twee parren.

Een PartyBar zorgt voor een geweldig kleurenspektakel op de vrijdagmiddagborrel. Zo creëer je zeker een grandioos feest.

  • Discolampen: Discolampen voegen extra sfeer en een feestelijke uitstraling toe aan je feest. Met discolampen tover je de kantine in een mum van tijd om tot een disco, waardoor je zeker weet dat de voetjes van alle collega’s van de vloer gaan!

Thema bepalen voor je vrijdagmiddagborrel

Daarnaast is het ook leuk om een thema te hebben voor de vrijdagmiddagborrel. Dit kan bijvoorbeeld een land of een specifiek type drank zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een Oktoberfest thema-avond houden met dirndls en lederhosen of een Halloweenavond met vampieren, blacklights en een rookmachine. Dit geeft wat extra spanning en variatie aan de borrel. Uiteraard zijn er meer voorbeelden te bedenken zoals:

  • Karaoke
  • Beachparty
  • Foute party

Zorg voor een extraatje

Om ervoor te zorgen dat collega's nog lang napraten over de borrel, kun je een extraatje organiseren zodat de vrijdagmiddagborrel nóg specialer wordt. Er zijn natuurlijk verschillende voorbeelden. Huur bijvoorbeeld een fotobooth waar de grappigste foto’s gemaakt kunnen worden, laat één van je collega’s zingen, huur een artiest of regel een speciaal welkomstdrankje. De mogelijkheden zijn oneindig.

Leer je collega’s op een andere manier kennen met een fotobooth op de vrijdagmiddagborrel.

Vrijdagmiddagborrel organiseren

Met alle tips van hierboven weet je alles wat je moet weten om de perfecte vrijdagmiddagborrel te organiseren. Heb je vragen over licht- en geluidsartikelen voor de borrel? Onze productspecialisten beantwoorden graag al je vragen.

Gerelateerde berichten
Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na ...
Feestje? Dan is feestverlichting dé manier om het onvergetelijk te maken. Er zijn talloze lichteffecten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke feestverlichting je nodig hebt. In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje en geven we je uitgebreid advies. Zo kies jij gegarandeerd de beste feestverlichting...
Het zomerseizoen is dé tijd van het jaar om een buurtfeest te organiseren. Je komt je buren vast vaak tegen op straat of in de speeltuin, maar eigenlijk komt het bijna nooit tot een écht uitgebreid gesprek. Daarom geldt een buurtfeest als een perfecte gelegenheid om gezellige middag/avond te hebben met je buurt. In dit blog leggen we je uit wat ...
De mooiste en gezelligste dagen van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent: de kerstborrels worden gepland, kerstcadeaus worden uitgezocht en de discussie wat je met de jaarwisseling gaat doen, is in volle gang. In deze blog helpen we jou met het organiseren van de perfecte kerstborrel op het gebied van licht & geluid. Deze blog kun je ...

Gerelateerde producten

Chatten