Gitaarles online, helemaal gratis: word de nieuwe John Mayer!

Gitaarles online, helemaal gratis: word de nieuwe John Mayer!

Heb je er ooit van gedroomd om gitaar te spelen zoals John Mayer, Jimi Hendrix of Brian May? Maak die droom werkelijkheid met gitaarles online! Met onze 36 gratis online gitaarlessen zet je helemaal de eerste stap. Deze blog onthult niet alleen hoe je kunt beginnen, maar belicht ook de vele voordelen van online gitaarles. Dus pak je gitaar en ontdek jouw nieuwe hobby!

Schrijf je nu gratis in voor gitaarles online

Start direct jouw 36 gratis gitaarlessen van de Online Muziek Academie!

 • Via MaxiAxi helemaal gratis
 • Levenslang toegang
 • Wekelijkse Q&A livestream waar je terecht kunt met vragen
 • Zelf nummers aanvragen
 • Onbeperkt support van de docenten
 • Binnen enkele weken de juiste basis

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een mail waarmee je direct aan de slag kunt.

 


Voordelen van online gitaarles

Eén van de grootste voordelen van gitaarles online is de mogelijkheid om in je eigen tempo te leren. In tegenstelling tot traditionele gitaarlessen hoef je je niet te haasten om op tijd bij een les te zijn. Je kunt de gitaar oppakken en oefenen wanneer het jou uitkomt.

Een ander voordeel van online gitaarles is de onbeperkte toegang tot het lesmateriaal. Bij Online Muziek Academie blijven de gitaarlessen altijd beschikbaar, zodat je op elk moment kunt teruggrijpen naar de informatie en oefeningen die je nodig hebt. Dit betekent dat je je vaardigheden kunt blijven verbeteren en verfijnen, zonder beperkingen. Bovendien is online gitaarles een uitstekende manier om je favoriete nummers te leren spelen. Met duidelijke instructievideo's en voorbeelden wordt het eenvoudiger en leuker dan ooit om de akkoorden en technieken onder de knie te krijgen. En dat allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Ten slotte, maar zeker niet het minst belangrijk, is het financiële voordeel. Traditionele gitaarlessen kunnen behoorlijk prijzig zijn, maar met gratis gitaarlessen online, zoals die aangeboden worden door de samenwerking tussen MaxiAxi.com en de Online Muziek Academie, kun je geld besparen terwijl je toch hoogwaardige lessen krijgt. Dit maakt gitaarles online niet alleen handig, maar ook budgetvriendelijk, waardoor het een aantrekkelijke optie is, zeker voor beginnende gitaristen.

Welke gitaar moet ik kiezen?

Er zijn drie soorten gitaren die voornamelijk geschikt zijn voor gitaarles online

 

Verschillende soorten gitaren bieden unieke mogelijkheden en klanken. De belangrijkste soorten zijn de akoestische, elektrische en elektrisch akoestische gitaren. Hieronder leggen we ze stuk voor stuk uit.

 • Akoestische gitaar: Een akoestische gitaar is te herkennen aan de grote open klankkast. Dit type gitaar is perfect voor warme klanken en geschikt voor intiemere optredens en genres zoals pop- en countrymuziek. Of wat dacht je van het geven van een romantische serenade aan je geliefde?
  • Western gitaar: Deze gitaren hebben stalen snaren die een helderder en luidere klank produceren. Ze zijn ideaal voor pop, rock, folk en countrymuziek. De body is vaak groter en de hals breder, wat helpt bij het produceren van het geluid in grotere ruimtes.
  • Klassieke gitaar: Klassieke gitaren hebben over het algemeen snaren gemaakt van nylon. Ze produceren een zachtere, warmere klank die typisch is voor klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek. De hals is breder dan die van de western gitaar, wat meer ruimte biedt tussen de snaren en helpt bij het spelen van complexe vingerzettingen.
 • Elektrische gitaar: De meeste elektrische gitaren zijn massief en hebben dus geen klankkast zoals bij een akoestische gitaar. Daarom heb je een versterker nodig om er geluid uit te krijgen. Met ingebouwde elementen voor krachtige geluiden is een elektrische gitaar ideaal voor genres zoals rock en metal.
 • Elektrisch akoestische gitaar: Een elektrisch akoestische gitaar is een tussenvariant met zowel akoestische klanken als de mogelijkheid om deze op een versterker aan te sluiten. Handig voor grotere optredens of samenwerking met luidere instrumenten.

Ongeacht welke gitaar je kiest, gitaarles online biedt de mogelijkheid om op jouw eigen tempo te leren en helpt je de fijne kneepjes van het gitaarspelen onder de knie te krijgen. Hieronder vind je verschillende gitaren die geschikt zijn voor gitaarles online.

 

 

Vragen over gitaarles online?

Op MaxiAxi.com ontdek je een uitgebreid assortiment gitaren, perfect geschikt voor beginners, variërend van akoestische tot elektrische modellen. Als je vragen hebt over onze gratis gitaarlessen of over een specifieke gitaar, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze toegewijde productspecialisten staan klaar om je te assisteren en adviseren. Op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 17.00 uur kun je hen eenvoudig bereiken via telefoon, WhatsApp of e-mail. Wij zijn er om jou te helpen!

Gerelateerde berichten
Wanneer je gitaar wil leren spelen kom je er vast al snel achter dat het gitaar leren spelen nog niet zo makkelijk is als sommige gitaristen doen lijken. Gitaar leren spelen kost tijd en je hebt er doorzettingsvermogen voor nodig. Wil jij gitaar leren spelen? Wij geven je 5 tips om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Akkoorden gitaar leren ...
Er zijn veel verschillende soorten gitaren, dit maakt het als beginnende gitarist vaak lastig om een weloverwogen keuze te maken. Je zal de diverse soorten gitaren zoals elektrische en akoestische gitaren tegen elkaar af moeten wegen. In deze blog vertellen we je over de verschillende soorten gitaren en leggen we je uit welke de beste keus voor jou...
Wil je graag gitaar leren spelen, maar vraag je je af of je gitaarles écht nodig hebt? Ondanks dat het internet veel te bieden heeft om een begin te maken met het gitaar leren spelen, raden wij gitaarles zeker aan. In dit blog leggen wij je graag uit waarom gitaarles een aanrader is en beantwoorden wij de vraag: waar moet een goede gitaarles ...
De keuze tussen een elektrische gitaar of akoestische is een van de moeilijkste keuzes die je als beginnend gitarist moet maken. De één is stapelgek op het geluid van een elektrische gitaar, terwijl een ander juist volop geniet van een akoestische gitaar. Na het lezen van dit blog hoop ik dat je voldoende informatie hebt om een afweging te kunnen...
Chatten