DJ set voor kinderen

DJ set voor kinderen

Je kind wil graag DJ worden? Dat vinden we bij MaxiAxi hartstikke leuk! Bijna elke beroemde DJ is ooit jong begonnen en we hopen dat jouw kind net zo veel plezier mag beleven aan het DJ’en als wij doen. Om als kind direct te beginnen met een professionele DJ set is wel erg overdreven, daarnaast maakt dat het leren niet gemakkelijker. Om die reden zijn er DJ sets voor kinderen. In deze blog vertellen we je waar een DJ set voor kinderen uit bestaat. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor een DJ set voor kinderen.

Waarom een DJ set voor kinderen?

Voordat je dus bij uitgebreide controllers aankomt zijn er eerst nog wat stappen te zetten. Het is vooral van belang eerst de basis onder de knie te krijgen. Daarom zijn er DJ sets voor kinderen. Deze DJ sets zijn voornamelijk bedoeld om het leren draaien te vergemakkelijken en zorgen ervoor dat de basis goed ontwikkeld kan worden. Daarnaast zijn de DJ sets voor kinderen natuurlijk ook gericht op de ouders van deze kinderen. Bij een DJ set voor kinderen weet je zeker dat je van alle benodigdheden bent voorzien zodat jouw kind direct van start kan gaan.

Waaruit bestaat een DJ set voor kinderen?

Er zijn diverse DJ sets voor kinderen op de markt. De inhoud van deze sets loopt dan ook erg uiteen. Om een duidelijk overzicht te creëren zetten we een aantal producten op een rijtje welke bij de meeste DJ sets voor kinderen zijn inbegrepen:

  • Een DJ controller: Een DJ set voor kinderen bevat in ieder geval altijd een DJ controller voor kinderen. Deze controller is nodig om het draaien mogelijk te maken. Zo bestuurt de DJ controller software op een laptop of computer waarmee liedjes kunnen worden ingeladen, overgangen tussen de nummers gemaakt kunnen worden en gave soundeffecten kunnen worden toegevoegd.
  • Koptelefoon: Bij een DJ set voor kinderen hoort ook een koptelefoon. Deze koptelefoon wordt gebruikt om muziek vooraf te kunnen beluisteren. Zo weet je zeker dat de overgangen tussen nummers vloeiend verlopen.
  • Speakers: De nummers die af worden gespeeld moeten natuurlijk door een (klein) publiek beluisterd kunnen worden. Vaak worden bij DJ sets voor kinderen relatief kleine speakersets aanbevolen. Zo is gehoorschade geen issue en is het volume meer dan voldoende voor bijvoorbeeld een slaapkamer.
  • Bekabeling: Natuurlijk moeten de bovenstaande producten nog met elkaar verbonden worden. Om het gemakkelijk te maken wordt de benodigde bekabeling normaliter inbegrepen bij een DJ set voor kinderen zodat er geen lange zoektochten naar de juiste kabels nodig zijn.

Waar moet ik nog meer op letten bij een DJ set voor kinderen?

Er is erg veel DJ gear op de markt, maar wat heeft een kind precies nodig om te kunnen beginnen met DJ’en? De diverse producten die in de voorgaande alinea worden beschreven zijn in ieder geval noodzakelijk om te kunnen starten. Bij MaxiAxi zijn er specifiek sets samengesteld voor kinderen waar deze producten in zijn opgenomen. Toch zijn er nog een aantal andere producten die een leuke toevoeging kunnen zijn voor de startende DJ. Om het wederom overzichtelijk te houden hebben we een opsomming gemaakt:

  • Microfoon: Een microfoon is een erg leuke toevoeging op een DJ set voor kinderen. Op deze manier kan er geoefend worden met het toespreken van het publiek, het aan elkaar praten van nummers of er kan zelfs meegezongen worden. Het toevoegen van een microfoon zorgt hoe dan ook voor veel lol bij kinderen.
  • DJ Booth: Niet per se noodzakelijk maar wanneer een DJ set een vaste plek moet krijgen op een slaapkamer is een DJ booth daar wel uitermate geschikt voor. Met een DJ set en een heuse DJ Booth waant je kind zichzelf al heel snel in de rol van een professionele DJ.
  • Lichteffect: Het toevoegen van wat lichteffecten maakt het feest natuurlijk helemaal compleet. Je tovert met een paar lichteffecten een woon- of slaapkamer al snel om tot een eigen discotheek. Als dat niet geweldig is voor kinderfeestjes dan weten wij het ook niet meer!
  • Rookmachine: Een rookmachine maakt het verhaal natuurlijk helemaal compleet. Net als bij echte discotheken en festivals kan een mini rookmachine worden gebruikt om de lichteffecten beter tot hun recht te laten komen. Daarnaast is het iets wat bij vrijwel niemand anders thuis zal worden gezien. Echt uniek dus!

Hoeveel kost een DJ set voor kinderen?

De prijzen van DJ sets voor kinderen kunnen heel erg uiteenlopen. Wanneer we kijken naar DJ sets voor kinderen dan raden we aan een goedkope DJ set voor een kind aan te schaffen. Het is namelijk niet direct nodig DJ gear te hebben die boordevol met functionaliteiten zit. Sterker nog, daar wordt het voor de beginnende DJ alleen maar minder overzichtelijk door. Bij de DJ sets voor kinderen die wij bij MaxiAxi verkopen is hier uiteraard al rekening mee gehouden. Zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs betaald maar een degelijke set hebt met de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.

DJ set voor kinderen kopen?

Hopelijk ben je door deze blog meer te weten gekomen over DJ sets voor kinderen. Wanneer je op werkdagen voor 22.00 uur een DJ set voor kinderen bestelt ontvang je deze de volgende dag nog. Heb je nog vragen over de DJ set die je voor je kind wil kopen? Of ben je er nog niet helemaal uit welke DJ set perfect is voor jouw kind? Neem dan gerust contact op met een van de productspecialisten van MaxiAxi. Zij zullen je namelijk helpen de beste keuze te maken.

Thomas Ruiterman

Productspecialist voor DJ-apparatuur

Gerelateerde berichten
Ben je op zoek naar een DJ set voor beginners? Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. We geven je in deze blog een aantal tips waardoor je precies weet waar je DJ set voor beginners aan moet voldoen. Aan de hand van deze tips weet je precies wat je in huis moet halen voor een glansrijke DJ carrière. Onze ...
Wil jij DJ worden? Of ben je dat al maar wil je jouw huidige DJ setup verbeteren met een nieuwe DJ controller? In beide gevallen zal je vast al even rond hebben gekeken naar welke DJ controllers er allemaal op de markt zijn. Je kan gerust stellen dat de keuze enorm is. Deze blog helpt je op weg bij het maken van een keuze zodat jij binnenkort alle ...
Een DJ booth zorgt ervoor dat jij als DJ echt als een echte professional voor de dag komt. DJ booths zie je voornamelijk in de meeste discotheken en clubs, omdat ze er ontzettend gaaf uitzien. In deze blog vertellen we je wat deze doeleinden zijn en waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor een DJ booth. Waarom een DJ booth? Zoals ...
Wil jij DJ worden en ben je op zoek naar de juiste apparatuur om te kunnen beginnen? Dan is het kopen van een complete DJ set de meest makkelijke optie. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een DJ set. Daarnaast gaan we dieper in op de verschillen tussen diverse DJ sets. Dat doen we allemaal zodat jij na het lezen van ...

Gerelateerde producten

Chatten