Een DJ set voor beginners kopen? Dit heb je nodig!

Een DJ set voor beginners kopen? Dit heb je nodig!

Ben je op zoek naar een DJ set voor beginners? Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. We geven je in deze blog een aantal tips waardoor je precies weet waar je DJ set voor beginners aan moet voldoen. Aan de hand van deze tips weet je precies wat je in huis moet halen voor een glansrijke DJ carrière.

Onze selectie DJ sets voor beginners

Allereerst is het goed om te weten dat je de keuze hebt tussen een complete DJ set voor beginners en een eigen samen te stellen set. Hieronder vind je onze complete sets, zodat je direct aan de slag kunt als DJ.

 

 

Stel je eigen set samen

Het is dus ook mogelijk om helemaal een eigen DJ set voor beginners samen te stellen. Hier is een overzicht van essentiële producten, zodat je weet wat je nodig hebt voor je eigen samengestelde DJ set.

DJ controller

Natuurlijk is het allereerste product wat je in handen moet krijgen een DJ controller. De DJ controller is het belangrijkste onderdeel van je apparatuur. YouTube barst van de video’s die je alles leren wat je moet weten om de spreekwoordelijke discobal aan het rollen te krijgen. Het kan zijn dat in deze video’s een iets andere DJ controller wordt gebruikt, maar de gebruikte terminologie zal hetzelfde zijn. Het gebruik van een betaalbare DJ controller zal een makkie zijn na een klein beetje oefening.

DJ koptelefoon

Natuurlijk heb je ook een DJ koptelefoon nodig voor bij je DJ set voor beginners. Met een koptelefoon kun je het volgende nummer alvast in de wachtrij klaarzetten. Een handige tip om te onthouden is dat je altijd moet gaan voor een bedrade koptelefoon. Hiermee luister je live mee met muziek, zonder dat er een kleine vertraging ontstaat. Bovendien is het altijd goed om een échte DJ koptelefoon te kiezen. Deze hebben over het algemeen een langer snoer, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast is de geluidsweergave doorgaans nauwkeuriger en beter in het weergeven van bassen dan een reguliere koptelefoon.

Mengtafel

Ondanks dat het niet altijd noodzakelijk is, is het altijd een goed idee om je eigen mengtafel in de buurt te hebben. DJ controllers hebben namelijk niet altijd extra ingangen en met een mengtafel heb je dat snel opgelost. Ook kun je met een mengpaneel eenvoudig je audio-output volledig zelf regelen. Zo zorg je ervoor dat het uitgangssignaal in balans blijft en alles professioneel klinkt. Veel mengtafels hebben ook extra opties zoals een XLR microfooningang met heel wat ingebouwde stemeffecten, daar hebben we het later in deze blog nog over.

Speakers

DJ speakers zijn onmisbaar voor een diskjockey, want uit een DJ controller of mixer komt natuurlijk niet zomaar geluid. Er zijn veel soorten speakers, je zult daarom enige afwegingen moeten maken tijdens het maken van een keuze. Wil je bijvoorbeeld een set actieve speakers? Of ga je toch liever voor een stel passieve speakers met een losse versterker? Wanneer je enkel thuis in je slaapkamer draait zijn de voorgaande speakers misschien wel te veel van het goede, zeker als je het de buren vraagt. In dat geval is een setje studio monitors natuurlijk ook een mooie uitkomst.

Een uitstekende DJ set voor beginners. Ideaal voor startende DJ's in je woonkamer, slaapkamer of studio.

Breidt je DJ set voor beginners uit

Met de bovenstaande apparatuur heb je natuurlijk al een geweldige DJ set voor beginners. Het is echter altijd mogelijk om je set nog meer uit te breiden. Hieronder vind je nog een aantal extra’s die je altijd nog kunt toevoegen.

DJ booth

Hoewel een feestlocatie af en toe al is voorzien van een DJ booth, is het niet gegarandeerd dat overal geschikte faciliteiten zijn voor het plaatsen van je apparatuur. Een DJ booth is een echte toevoeging, aangezien het voor structuur zorgt en het ondersteunt de DJ in het effectief managen van zijn uitrusting. Ook al laat je de DJ booth soms in de auto, het is altijd nuttig om er een voorhanden te hebben.

Standaard voor je laptop of DJ controller

Het is altijd handig om een standaard voor je laptop of DJ controller te hebben. Deze standaards zorgen voor een ideale plaatsing van je apparatuur en bieden eventueel nog wat extra opbergmogelijkheden. Een opgeruimde DJ booth geeft rust en zo kun jij je optimaal concentreren op het draaien en mixen.

Lichteffecten voor de beginnende DJ

Het toevoegen van een paar lichteffecten is een echte meerwaarde voor je show. Het gebruik van lichteffecten geeft je set wat visuele flair. Enkel het gebruik van een laser, stroboscoop, een paar spots en een rookmachine zorgt al voor een wereld van verschil. Het is ook aan te raden om een van onze Jelly Balls aan je set toe te voegen. Een Jelly Ball is ruimtevullend en kan reageren op muziek waardoor je er geen omkijken naar hebt. Daarnaast is een Jelly Ball erg handzaam terwijl het effect ervan dus enorm is.

Microfoons

Zoals eerder vermeld hebben veel mengtafels een of meerdere microfooningangen. Het toevoegen van microfoons stelt je in staat om je publiek toe te spreken of zelfs te zingen. Je zult veel populaire DJ’s dit hebben zien doen, van Martin Garrix tot Armin van Buuren. Veel DJ’s roepen regelmatig ‘Put your hands up!’ om het publiek op te zwepen.

Hoe duur is een DJ set beginners?

Een goede DJ set voor beginners hoeft tegenwoordig niet de wereld te kosten. Zeker voor het oefenen in je slaapkamer of woonkamer kun je het draaien goed leren op een DJ set voor beginners. Wanneer je grotere optredens wil gaan doen dan is je DJ set langzaam uit te breiden. Je hoeft namelijk niet bij je eerste optredens al een set van duizenden euro’s mee te nemen, de meeste DJ’s voegen langzaam apparatuur toe en verbeteren hun DJ set gaandeweg.

DJ set voor beginner kopen?

Bij MaxiAxi zijn we toegewijd om zowel de beginnende DJ als de gevorderde DJ te helpen met het leveren van een verbazingwekkende DJ set voor een betaalbare prijs. Zo kan je voor een relatief laag budget al een DJ set kopen om het te kunnen maken als DJ. De apparatuur zal zichzelf na een paar betaalde optredens hebben terugverdiend en het is een geweldige investering die je als DJ ver kan brengen! Wees moedig, waag de sprong en kijk, samen met MaxiAxi, waar het je brengt!

Thomas Ruiterman

Productspecialist voor DJ-apparatuur

Gerelateerde berichten
Het verschil tussen een DJ controller en DJ mixer is voor de ervaren diskjockey over het algemeen wel bekend. Voor de beginnende DJ kan dit echter best een lastige vraag zijn en dat is precies de reden dat we deze vraag behandelen. In deze blog lees je daarom alles over de verschillen tussen een DJ controller en DJ mixer om de juiste keuze te ...
DJ speakers zijn onmisbaar voor een diskjockey, want uit een DJ controller of mixer komt natuurlijk niet zomaar geluid. DJ speakers zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. In deze blog helpen we je daarom bij het vinden van geschikte DJ speakers door de acht beste modellen voor je op te sommen...
Een DJ booth zorgt ervoor dat jij als DJ echt als een echte professional voor de dag komt. DJ booths zie je voornamelijk in de meeste discotheken en clubs, omdat ze er ontzettend gaaf uitzien. In deze blog vertellen we je wat deze doeleinden zijn en waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor een DJ booth. Waarom een DJ booth? Zoals ...
Wil jij DJ worden? Of ben je dat al maar wil je jouw huidige DJ setup verbeteren met een nieuwe DJ controller? In beide gevallen zal je vast al even rond hebben gekeken naar welke DJ controllers er allemaal op de markt zijn. Je kan gerust stellen dat de keuze enorm is. Deze blog helpt je op weg bij het maken van een keuze zodat jij binnenkort alle ...

Gerelateerde producten

Chatten