Inbouw speakers

Inbouw speakers zijn dé perfecte oplossing om je huis te voorzien van speakers om achtergrondmuziek af te spelen, zonder dat je grote speakers hoeft neer te zetten. Met inbouw speakers houd je jouw interieur naadloos en modern, terwijl je kunt genieten van goede geluidskwaliteit. Kies uit ons brede assortiment aan inbouw speakers in verschillende kleuren en maten en maak van jouw huis een oase van muziek en stijl!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 103

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Installatie soort
    Inbouw
Filteren

Producten 1-24 van 103

Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn inbouw speakers?

Inbouw speakers zijn installatie speakers die speciaal zijn ontworpen om te worden ingebouwd in een muur of plafond. Het doel van een inbouw speaker is om onopvallend te zijn en op te gaan in het interieur van de ruimte, terwijl het toch hoogwaardige geluidsprestaties levert. Inbouw speakers zijn bijvoorbeeld erg populair in badkamers, keukens en in kantoorpanden.

Een belangrijk detail bij inbouw speakers is dat ze altijd ingebouwd dienen te worden voor de beste geluidskwaliteit. Normaliter worden speakers in een behuizing geleverd en deze behuizing is van groot belang omdat deze als klankkast fungeert. Inbouw speakers hebben geen behuizing en dus ook geen klankkast en daarom is het belangrijk dat inbouw speakers altijd ingebouwd moeten worden voor de beste geluidskwaliteit.

Pluspunten van inbouw luidsprekers

Inbouw luidsprekers zijn natuurlijk verkrijgbaar in diverse soorten en maten, maar hebben over het algemeen dezelfde pluspunten. Hieronder hebben we de belangrijkste pluspunten van inbouw speakers voor je op een rijtje gezet.

  • Verborgen kabels: Inbouw luidsprekers bieden een oplossing om de kabels volledig te verbergen. Je kunt de draden eenvoudig achter het plafond wegwerken, waardoor de bekabeling volledig onzichtbaar is.
  • Installeer je inbouw speakers razendsnel: Inbouw luidsprekers zijn verrassend eenvoudig te monteren en te installeren. Veel inbouw speakers zijn uitgerust met speciale easy-fit klemmen, waardoor je de luidsprekers snel en gemakkelijk kunt plaatsen.

Met deze voordelen zijn inbouw luidsprekers een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld huishoudens, kantoren of winkels die een stijlvolle en onopvallende geluidsinstallatie willen hebben.

Verschillende soorten inbouw speakers

In ons assortiment vind je talloze opties van inbouw speakers. Zo heb je actieve, passieve, 100 volt speakers óf een actieve/passieve set. Hieronder leggen we je per type uit wat de speaker types inhouden.

Actieve inbouw speakers

Actieve inbouw speakers zijn luidsprekers waarbij de versterker in de speaker is ingebouwd, waardoor het letterlijk plug-and-play is. Steek de stekker in het stopcontact en luister direct muziek! Actieve inbouw speakers zijn vaak compact en gemakkelijk te installeren omdat er geen extra apparatuur nodig is om ze aan te sluiten. 

Passieve inbouw speakers

Passieve inbouw speakers moeten altijd aangesloten worden op een versterker om muziek af te spelen. Het voordeel van passieve inbouw speakers is dat je meerdere speakers vanaf de versterker kunt aansturen.

Actieve/passieve set:

Een actieve/passieve set is ook min of meer plug-and-play, maar dan met een actieve en passieve speaker. De actieve speaker is uitgerust met een ingebouwde versterker, waardoor het mogelijk is om de passieve speaker hierop aan te sluiten zonder dat je een externe versterker nodig hebt.

100 volt inbouw speakers

100 volt inbouw speakers zijn speciale luidsprekers die worden gebruikt in verschillende toepassingen. Met 100 volt speakers kan je gemakkelijk grote en meerdere ruimtes voorzien van geluid, zelfs over grotere afstanden. Je kunt 100 volt inbouw speakers verdelen over tientallen meters en deze verbinden met een speakerkabel zonder dat er signaalverlies ontstaat. Een groot voordeel van 100 volt speakers is dat ze daarnaast gemakkelijk uit te breiden zijn met extra zones, speakers en volumeregelaars.

Zaken om op te letten

Nu je een goed beeld van de verschillende soorten inbouw speakers hebt, is het tijd om enkele belangrijke overwegingen te bespreken. We hebben de belangrijkste zaken die je in overweging moet nemen bij het kopen van inbouw speakers voor je op een rijtje gezet.

  • Afspeelmogelijkheden: Inbouw speakers verschillen per model en daarbij verschillen ook de afspeelmogelijkheden. Zo zijn er inbouw speakers met Bluetooth, wifi en/of bekabelde opties. Kijk daarom altijd goed hoe jij jouw muziek wilt streamen vanaf je afspeelapparaat naar je inbouw speakers.
  • Woofer-formaat: De grootte van de woofer heeft een grote invloed op de geluidskwaliteit van de inbouw speaker. Hoe groter de woofer, hoe dieper en voller de basweergave zal zijn. Daarbij heeft een grotere woofer ook meer vermogen nodig om te functioneren.
  • Spatwaterdicht: Als je van plan bent om inbouw speakers te plaatsen in een vochtige ruimte, zoals de badkamer of buiten, dan is het belangrijk om te kiezen voor speakers die spatwaterdicht zijn. Dit betekent dat de speakers bestand zijn tegen vocht en beschermd zijn tegen waterspetters. Dit is niet alleen belangrijk om de levensduur van de speakers te verlengen, maar ook voor de veiligheid van de gebruiker.

Inbouw speakers kopen?

We hopen dat deze informatie je een goed beeld heeft gegeven van de beste inbouw speakers en dat we al je vragen over dit onderwerp hebben kunnen beantwoorden. Mocht je toch nog verdere vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze productspecialisten van de klantenservice. Zij staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor inbouw speakers en kunnen ook advies geven over de beste plaats om ze te installeren.

Chatten