Installatie speakers

Het grote voordeel van inbouw speakers is dat je ze op een mooie manier kunt verwerken in je interieur,  je kan ze bijvoorbeeld in het plafond verwerken.

Meer
Filteren

Producten 73-96 van 248

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 73-96 van 248

Van laag naar hoog sorteren

Wanneer gebruik je inbouw speaker? 

Je gebruikt inbouw speakers om een ruimte te voorzien van achtergrond muziek. Dit kan in een kantoorpand zijn maar ze kunnen ook prima gebruikt worden in bijvoorbeeld een bad- of huiskamer. Hoe groter het formaat van de woofer is, hoe meer volume er geproduceerd kan worden. Met de grootste formaten kan je dus ook wel iets meer als achtergrondmuziek produceren. Let wel op, voor een knallend feest heb je een complete geluidsinstallatie nodig. 

Welke soorten zijn er? 

Er zijn verschillende soorten installatie speakers te vinden. Om het je gemakkelijk te maken verdelen we deze altijd over twee verschillende soorten speakers namelijk: 

  1. Inbouw speakers, dit zijn de speakers die je bijvoorbeeld in een plafond verwerkt. Je ziet de speakerkast niet waardoor je het interieur strak houdt.  
  2. Opbouw speakers, deze speakers bevestig je vaak aan de muur, bij dit type speaker zie je de speakerkast wel omdat deze in z’n geheel aan de muur hangt. 

Passief of actief? 

Wil je de speakers gebruiken voor een badkamer? Dan zijn de actieve speakers het meest geschikt. Deze speakers beschikken al over een ingebouwde versterker waardoor het dus eigenlijk een kwestie van plug & play is! Passieve speakers worden voornamelijk gebruikt in grotere ruimtes, dit type beschikt niet over een ingebouwde versterker en moet je dus altijd aansluiten op een versterker.  

Waar gebruik je inbouw speakers?

Veel van onze klanten gebruiken inbouw speakers om een kantoor, magazijn of wachtruimte te voorzien van achtergrond muziek. Naast bedrijfsoplossingen zien we ook dat onze speakers veel gebruikt worden voor:

  • Badkamers
  • Overkappingen
  • Woonkamers
  • Schuren

Inbouwspeakers voor in het plafond

Inbouw speakers worden voornamelijk gebruikt om te monteren in het plafond. Op deze manier zie je enkel de woofer en ‘verstop’ je de speakerkast met eventuele ondersteunende elektronica in het plafond. 

Waar moet je op letten?

Voor je een aankoop doet is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je nodig hebt. Wil jij speakers aan de muur bevestigen? Of heb je ze liever weggewerkt in bijvoorbeeld het plafond. Ook de kleur is een belangrijk punt om over na te denken, de speakers zijn namelijk leverbaar in verschillende kleuren.

Welke formaat heb ik nodig? 

Een goede vraag, de vuistregel is eigenlijk heel simpel. Hoe groter de woofer, hoe meer volume de speaker kan produceren. Een kleine inbouw speaker is daarom zeer geschikt voor achtergrondmuziek terwijl de grotere woofer ook nog wel iets meer volume kan produceren. Een klein feestje op kantoor is dus zeker mogelijk. 

Inbouw speakers met Bluetooth

Bluetooth is een van de meest gebruikte functies op een speaker. Dit geldt ook voor inbouw speakers. Via Bluetooth kan je namelijk gemakkelijk muziek via je smartphone, tablet of laptop naar de speakers streamen. Dit zorgt dus dat je bijvoorbeeld je badkamer kunt voorzien van inbouw speakers met Bluetooth.  

Waterdichte inbouw speakers

Om te beginnen zijn speakers nooit waterdicht maar waterafstotend. Een inbouwspeaker kan je namelijk niet onder water houden zonder dat er schade ontstaat. Om er achter te komen of de door jou gekozen speaker waterdicht is moet je kijken naar de IP rating. Het eerste cijfer in de IP rating geeft de bescherming tegen stof en het tweede cijfer geeft de bescherming tegen vocht aan. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de bescherming!

Weerbestendig materiaal

Naast de IP certificering is het ook van belang om goed op het gebruikte materiaal te letten. Een groot deel van ons assortiment is gemaakt van kunststof, dit zorgt dat het weerbestendig is en dus prima in een vochtige omgeving gebruikt kan worden.

Het plaatsen van je inbouw speakers

Het wordt vaak onderschat maar de positie van je speaker is ontzettend belangrijk. Je moet dus goed nadenken waar je ze gaat inbouwen. Door het goed te positioneren voorkom je akoestische problemen. De volgende tips kunnen jou helpen om tot de perfecte opstelling te komen: 

  • Hang de speakers niet te dicht bij elkaar in de buurt.
  • Hang de speakers niet boven een andere audiobron.
  • Verdeel de speakers goed over de volledige ruimte. 

Waarom gebruik je een backbox?

Een backbox wordt veelal gebruikt om het geluid van de speaker te optimaliseren. De kwaliteit van het geluid hangt namelijk niet alleen af van de gebruikte speaker maar ook aan de manier van inbouwen. Indien er in de muur isolatiemateriaal of lucht aanwezig is zal er vibratie ontstaan, wat niet ten goede van het geluid komt. De backbox zorgt dat deze vibratie minimaal is. 

100 volt speakers?

100 volt luidsprekers gebruik je wanneer je het geluid gelijkmatig wilt versterken over een grotere ruimte. Het grote voordeel van 100 volt speakers is dat je ze oneindig aan elkaar kunt koppelen zolang dit maar niet meer dan het maximale vermogen van de 100 volt versterker is. Wil jij een grotere ruimte voorzien van 100 volt speakers? Neem dan even contact op met onze productspecialisten. Let wel op, niet alle inbouw speakers ook 100 volt speakers.

Inbouw speakers kopen

We hopen natuurlijk dat al je vragen zijn beantwoord. Is dit niet het geval? Dan kan je altijd contact opnemen met onze productspecialisten. Zij helpen je met het kiezen van de juiste produceren maar ook met het invullen van je plattegrond.  

Chatten