Megafoon met batterijen

Megafoon met batterijen kopen? Bij MaxiAxi kan je terecht voor een uitgebreid assortiment megafoons die de voeding halen uit batterijen. Je hoeft alleen nog maar te bepalen welke functies je op je megafoon nodig hebt.

Filteren
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Voeding
    Batterijen
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Megafoons
❔Wat is een megafoon?

Een megafoon is een microfoon, versterker en luidspreker in een. Megafoons worden gebruikt om stemmen te versterken om zo een grote groep mensen aan te kunnen spreken.

📣 Hoe werkt een megafoon?

Megafoons hebben luidsprekers in de vorm van een trechter. Door deze trechter wordt het geluid van een ingebouwde speaker via de smalle kant ingestuurd en verlaat het geluid via de brede kant de megafoon. Deze trechtervorm zorgt voor een groot deel van het volume dat een megafoon kan produceren.

🕵Welke functies zitten er op een megafoon?

Naast het uitversterken van een stem beschikken hedendaagse megafoons over meerdere functies. Zo zijn er megafoons met Bluetooth of USB aansluiting zodat je muziek af kan spelen. Daarnaast zijn er megafoons die ook over een opnamefunctie beschikken om zo je boodschap herhaaldelijk af te spelen.

✅Waar moet je op letten bij aankoop megafoon?

Het wattage van de megafoon geeft een indicatie van het volume wat de megafoon kan produceren. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de afspeelmogelijkheden waar de megafoon over beschikt (denk aan Bluetooth of USB). Tevens is het verstandig om na te gaan of je een megafoon op batterijen wil of op accu. Ben je van plan de megafoon voor langere tijd te gebruiken? Hou er dan rekening mee dat een extra accu meenemen geen overbodige luxe zal zijn.

🔇 Kan ik gehoorschade krijgen door een megafoon?

Dat is mogelijk. Een megafoon is in staat om veel volume te produceren. Wanneer je te lang te dicht bij een megafoon bent die op hoog volume wordt gebruikt is gehoorschade een mogelijk gevolg. Probeer daarom het gebruik op te hoge volumes tot een minimum te beperken of gebruik gehoorbescherming wanneer je gehoor langdurig wordt blootgesteld aan te hoge volumes.

📢 In welke situaties gebruik je een megafoon?

Er zijn veel situaties waar megafoons veelvuldig worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ontruimingen, BHV oefeningen, protesten, korte toespraken en grote sportevenementen. De megafoon leent zich uitstekend voor dit soort evenementen. 

Wat is een megafoon met batterijen?

Een megafoon heeft natuurlijk een voedingsbron nodig. Dit kan een oplaadbare accu zijn maar je kan ook kiezen voor een megafoon met batterijen. Het grote voordeel van een megafoon met batterijen is dat je de batterijen gemakkelijk vervangt. Wil je de megafoon dus een langere tijd gebruiken? Dan kan je een setje extra batterijen meenemen. Zijn de batterijen op? Dan kan je ze gemakkelijk vervangen.

Wat zijn de nadelen?

Het nadeel is dat je de batterijen niet zo gemakkelijk kunt opladen als bijvoorbeeld een accu. Je hebt of een lader nodig voor je oplaadbare batterijen of je kiest voor normale batterijen die je moet vervangen zodra ze leeg zijn.

Hoelang gaan de batterijen mee?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Het ligt namelijk aan het type megafoon, maar ook zeker aan de functies die je gebruikt. Gebruik je regelmatig de sirene functie? Of wil je je smartphone verbinden via Bluetooth? Dan zullen je batterijen meer kracht moeten leveren waardoor de batterijen ook sneller leeg zijn.

Megafoon met batterijen kopen?

We hopen natuurlijk dat al je vragen beantwoord zijn. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij helpen jou met het kiezen van de beste megafoon.
We hopen dat je nu een beter beeld hebt van de voor- en nadelen van een megafoon op batterijen. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij helpen jou met het kiezen van de beste megafoon.

Chatten