Megafoon met accu

Megafoon met accu bestellen? Bij MaxiAxi kan je terecht voor een uitgebreid assortiment (3 stuks) megafoons met accu. Het grote voordeel is natuurlijk dat je de accu altijd kunt opladen waardoor je niet steeds batterijen hoeft te kopen.

Filteren
Filteren

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Voeding
    Accu
Filteren

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Megafoons
❔Wat is een megafoon?

Een megafoon is een microfoon, versterker en luidspreker in een. Megafoons worden gebruikt om stemmen te versterken om zo een grote groep mensen aan te kunnen spreken.

📣 Hoe werkt een megafoon?

Megafoons hebben luidsprekers in de vorm van een trechter. Door deze trechter wordt het geluid van een ingebouwde speaker via de smalle kant ingestuurd en verlaat het geluid via de brede kant de megafoon. Deze trechtervorm zorgt voor een groot deel van het volume dat een megafoon kan produceren.

🕵Welke functies zitten er op een megafoon?

Naast het uitversterken van een stem beschikken hedendaagse megafoons over meerdere functies. Zo zijn er megafoons met Bluetooth of USB aansluiting zodat je muziek af kan spelen. Daarnaast zijn er megafoons die ook over een opnamefunctie beschikken om zo je boodschap herhaaldelijk af te spelen.

✅Waar moet je op letten bij aankoop megafoon?

Het wattage van de megafoon geeft een indicatie van het volume wat de megafoon kan produceren. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de afspeelmogelijkheden waar de megafoon over beschikt (denk aan Bluetooth of USB). Tevens is het verstandig om na te gaan of je een megafoon op batterijen wil of op accu. Ben je van plan de megafoon voor langere tijd te gebruiken? Hou er dan rekening mee dat een extra accu meenemen geen overbodige luxe zal zijn.

🔇 Kan ik gehoorschade krijgen door een megafoon?

Dat is mogelijk. Een megafoon is in staat om veel volume te produceren. Wanneer je te lang te dicht bij een megafoon bent die op hoog volume wordt gebruikt is gehoorschade een mogelijk gevolg. Probeer daarom het gebruik op te hoge volumes tot een minimum te beperken of gebruik gehoorbescherming wanneer je gehoor langdurig wordt blootgesteld aan te hoge volumes.

📢 In welke situaties gebruik je een megafoon?

Er zijn veel situaties waar megafoons veelvuldig worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ontruimingen, BHV oefeningen, protesten, korte toespraken en grote sportevenementen. De megafoon leent zich uitstekend voor dit soort evenementen. 

Hoelang gaat de accu van een megafoon mee?

Dat ligt voornamelijk aan de gebruikswijze. Maak jij op je megafoon bijvoorbeeld gebruik van Bluetooth, de sirene en opnamefunctie? Dan zal de accu van je megafoon een stuk sneller leeg gaan. Gemiddeld gaat de accu van een megafoon 5 á 6 uur mee. Is dit te kort? Dan kan je natuurlijk altijd een extra accu bestellen.

Wat zijn de voordelen?

Een megafoon die beschikt over een oplaadbare accu heeft tal van voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Je kan je accu gemakkelijk opladen met de meegeleverde laadkabel.
  • Je hebt geen last van losse batterijen.
  • Is de accu leeg? Dan kan je deze gemakkelijk vervangen voor een nieuwe.

Megafoon met accu kopen

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van deze tekst een beter beeld hebt bij een megafoon met accu. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bestellingen die vandaag zijn geplaatst worden supersnel bezorgd.

 

 

 

Chatten