Zwarte elektrische gitaar

De zwarte elektrische gitaar is misschien wel een van de meest bekende kleuren elektrische gitaar. Met de zwarte body en witte slagplaat is de zwarte elektrische gitaar een stijlvolle gitaar om te zien. Het is duidelijk dat vele hier zo over denken want de zwarte elektrische gitaar is een van de populairste kleuren elektrische gitaren.

Filteren
Filteren

15 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur
    Zwart
  1.  

  2.  

Filteren

15 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Elektrische gitaren
❓ Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar

Bij een akoestische gitaar is de klankkast hol, waardoor je een mooi vol geluid hoort. Bij een elektrische gitaar heb je geen klankkast maar sluit je de gitaar aan op een versterker. Hierdoor heb je bij een elektrische gitaar de mogelijkheid om eindeloos te variëren.

📍 Welke snaren gebruik je bij een elektrische gitaar?

Bij de elektrische gitaar worden stalen snaren gebruikt. Het gebruik van stalen snaren is nodig zodat de elementen van de elektrische gitaar de trillingen van de snaren op kunnen vangen en om kunnen zetten in een elektrisch signaal.

💰 Hoe duur is een elektrische gitaar?

De prijs van elektrische gitaren kan erg uiteenlopen. Er zijn natuurlijk de excentrieke modellen die erg veel geld kosten. Een elektrische gitaar set voor beginners kan je echter al voor relatief weinig geld kopen.

🙋 Waarom een elektrische gitaar?

Een elektrische gitaar brengt een aantal voordelen met zich mee. Ben je bijvoorbeeld van plan om in een band te gaan spelen of speel je al in een band? Dan is een elektrische gitaar vaak een logische keuze. Dankzij het gebruik van een versterker kan het geluid namelijk erg hard worden gezet. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de gitaar niet direct wordt overstemd door bijvoorbeeld de drummer van de band. Een andere reden is de klank van de gitaar. Wil je bijvoorbeeld graag rocknummers spelen? Dan is de kans groot dat er in het originele nummer ook gebruik wordt gemaakt van een elektrische gitaar.

😵 Is elektrische gitaar spelen moeilijk?

Natuurlijk is het spelen van gitaar niet direct gemakkelijk, maar met een aantal lessen en wat oefenen zijn de eerste paar akkoorden als snel onder de knie. Met een drietal akkoorden kan je al ontzettend veel pop-nummers spelen. Door goed te oefenen is het gitaarspelen te leren. Of je deze eerste akkoorden op een elektrische of <a href="https://www.maxiaxi.com/gitaren/akoestische-gitaren/">akoestische gitaar</a> leert spelen maakt niet zo heel veel uit. Het is namelijk niet per se moeilijker om op een elektrische gitaar te spelen zoals veel mensen denken. Het grootste verschil voor de gitarist is dat bij de meeste elektrische gitaren de snaren wat dichter op elkaar liggen. Enerzijds is het dus gemakkelijker om bepaalde grote akkoorden te pakken en aan de andere kant komt het goed positioneren van de vingers wat nauwkeuriger.

Gebruik van de zwarte elektrische gitaar

De zwarte elektrische gitaar is enorm populair. Naast dat de kleurcombinatie van deze elektrische gitaar erg mooi is zal de brede inzetbaarheid ook grote invloed hebben op de populariteit van het instrument. Binnen diverse muziekstijlen wordt de zwarte elektrische gitaar veel gebruikt. Door de stoere kleur worden deze gitaren in eerste instantie misschien geassocieerd met muziekstijlen zoals rock en metal. Uiteraard wordt de zwarte elektrische gitaar veel gebruikt binnen deze muziekstijlen maar ook popartiesten gebruiken dit model gitaar relatief veel. Het is dus een veelzijdige kleur die niet per se binnen een enkel genre wordt gebruikt maar juist breed inzetbaar is. 

De keuze maken voor een kleur elektrische gitaar

De zwarte elektrische gitaar wordt door veel gitaristen gekozen als favoriete kleur. Wil je juist beginnen met gitaar spelen maar vind je het lastig een definitieve keuze te maken voor een kleur? Het is verstandig om rekening te houden met de volgende dingen: 

  • Veel gebruikte kleur of niet: de zwarte elektrische gitaar is zoals gezegd erg populair. Wanneer je voor dit model kiest zal jouw keuze voor de kleur gitaar dus niet erg uniek zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het geen goede keus is, dit soort elektrische gitaar ziet er namelijk prachtig uit en is dus een goede keuze maar je bent waarschijnlijk niet de enige met een zwarte elektrische gitaar. 
  • Kies je lievelingskleur: Vrijwel iedereen heeft een lievelingskleur, wanneer zwart simpelweg je lievelingskleur is is het slim om voor deze kleur te kiezen. De kleur van je elektrische gitaar zal je daardoor nog lang mooi blijven vinden.
  • Kijk naar jouw gitaarhelden: Ben je door het geweldige gitaarspel ook een beetje verliefd geworden op een bepaalde kleur gitaar? Het is goed voor te stellen dat je een bepaalde kleur gitaar snel associeert met bepaalde gitaristen. Wanneer je zelf ook de sterren van de hemel wil spelen helpt de keuze voor dezelfde kleur gitaar je in ieder geval het idee te krijgen dat jij straks op het grote podium staat met bijvoorbeeld jouw eigen zwarte elektrische gitaar.

Bekende gitaristen met zwarte elektrische gitaren

Dat de zwarte elektrische gitaar tot op de dag vandaag een enorm geliefd model blijft is mede te danken aan een aantal bekende gitaristen die deze kleur gitaar veel gebruikten. Een grote naam die de zwarte elektrische gitaar bekend heeft gemaakt is Eric Clapton. Zijn zwarte stratocaster gebruikte hij zowel live als in de studio erg veel, zelfs zoveel dat hij de gitaar een toepasselijke eigen naam heeft gegeven ‘’Blackie”. Naast Eric Clapton staat David Gilmour van Pink Floyd ook bekend om het vele gebruik van een zwarte stratocaster. En gitarist The Edge van U2 gebruikt de zwarte elektrische gitaar naast een aantal andere gitaren ook erg veel. 

Zwarte elektrische gitaar kopen

Wacht niet langer wanneer je net als vele helemaal weg bent van de looks van de zwarte elektrische gitaar. Bestel je zwarte elektrische gitaar vandaag nog bij MaxiAxi en ontvang hem razendsnel in huis. Heb je toch nog vragen over de zwarte elektrische gitaar? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. 

Chatten