Rode elektrische gitaar

De rode elektrische gitaar trekt gegarandeerd de aandacht van het publiek. Je ziet de rode elektrische gitaar namelijk niet veel maar eenieder die een rode elektrische gitaar gebruikt weet dat deze kleur veel belangstelling krijgt. Kies dus voor een rode elektrische gitaar als jij wilt dat je gitaar opvalt!

Filteren
Filteren

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur
    Rood
Filteren

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Elektrische gitaren
❓ Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar

Bij een akoestische gitaar is de klankkast hol, waardoor je een mooi vol geluid hoort. Bij een elektrische gitaar heb je geen klankkast maar sluit je de gitaar aan op een versterker. Hierdoor heb je bij een elektrische gitaar de mogelijkheid om eindeloos te variëren.

📍 Welke snaren gebruik je bij een elektrische gitaar?

Bij de elektrische gitaar worden stalen snaren gebruikt. Het gebruik van stalen snaren is nodig zodat de elementen van de elektrische gitaar de trillingen van de snaren op kunnen vangen en om kunnen zetten in een elektrisch signaal.

💰 Hoe duur is een elektrische gitaar?

De prijs van elektrische gitaren kan erg uiteenlopen. Er zijn natuurlijk de excentrieke modellen die erg veel geld kosten. Een elektrische gitaar set voor beginners kan je echter al voor relatief weinig geld kopen.

🙋 Waarom een elektrische gitaar?

Een elektrische gitaar brengt een aantal voordelen met zich mee. Ben je bijvoorbeeld van plan om in een band te gaan spelen of speel je al in een band? Dan is een elektrische gitaar vaak een logische keuze. Dankzij het gebruik van een versterker kan het geluid namelijk erg hard worden gezet. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de gitaar niet direct wordt overstemd door bijvoorbeeld de drummer van de band. Een andere reden is de klank van de gitaar. Wil je bijvoorbeeld graag rocknummers spelen? Dan is de kans groot dat er in het originele nummer ook gebruik wordt gemaakt van een elektrische gitaar.

😵 Is elektrische gitaar spelen moeilijk?

Natuurlijk is het spelen van gitaar niet direct gemakkelijk, maar met een aantal lessen en wat oefenen zijn de eerste paar akkoorden als snel onder de knie. Met een drietal akkoorden kan je al ontzettend veel pop-nummers spelen. Door goed te oefenen is het gitaarspelen te leren. Of je deze eerste akkoorden op een elektrische of <a href="https://www.maxiaxi.com/gitaren/akoestische-gitaren/">akoestische gitaar</a> leert spelen maakt niet zo heel veel uit. Het is namelijk niet per se moeilijker om op een elektrische gitaar te spelen zoals veel mensen denken. Het grootste verschil voor de gitarist is dat bij de meeste elektrische gitaren de snaren wat dichter op elkaar liggen. Enerzijds is het dus gemakkelijker om bepaalde grote akkoorden te pakken en aan de andere kant komt het goed positioneren van de vingers wat nauwkeuriger.

Hoe je een kleur kiest

De rode elektrische gitaar is een vrij excentrieke kleur elektrische gitaar. Je ziet dit model in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwarte of Sunburst gitaren een stuk minder vaak voorbij komen. Wanneer je op zoek bent naar een elektrische gitaar kan het lastig zijn om een definitieve keuze te maken voor een bepaalde kleur. We geven je een aantal tips om de juiste kleur te kiezen: 

  • Kies je favoriete kleur: Het klinkt misschien wat simpel maar het is geen verkeerd idee om een rode elektrische gitaar te kiezen als je favoriete kleur sowieso al rood is. Een gitaar in je favoriete kleur zal je op de lange termijn vaak ook mooi blijven vinden.
  • Welke kleur elektrische gitaar heeft je favoriete gitarist? : Je hebt vast een aantal favoriete gitaristen. Het is een goed idee eens af te kijken welke kleuren gitaren worden gebruikt tijdens live optredens. Zo doe je makkelijk inspiratie op en zie je welke kleuren gitaren op een groot podium tot hun recht komen.
  • Mainstream of juist uniek zijn: Er zijn natuurlijk een aantal kleuren gitaren die veel worden gebruikt zoals de zwarte gitaar. Het is goed om een afweging te maken of jij een van de velen wil zijn of juist een voor een unieke kleur kiest zoals de elektrische gitaar rood.

Bekende artiesten met een rode stratocaster

De rode elektrische gitaar is zoals gezegd een kleur die niet enorm veel voorkomt. Toch zijn er wel gitaristen die bekend staan om het gebruik van een rode elektrische gitaar. Zo staat Mark Knopfler er onder andere om bekend vaak een rode stratocaster te gebruiken. Mark Knopfler is bekend van de band Dire straits die grote hits scoorden zoals Sultans of Swing en Money for nothing. Door het gebruik van de rode stratocaster heeft Mark Knopfler de populariteit van de rode elektrische gitaar in ieder geval ten goede gedaan. 

Rode elektrische gitaar kopen

Ben jij helemaal weg van de rode elektrische gitaar? Bestel jouw rode elektrische gitaar op werkdagen en ontvang hem de volgende dag al in huis. Toch nog vragen over rode elektrische gitaren? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je namelijk graag.

Chatten