Elektrische gitaar sunburst

De elektrische gitaar Sunburst is een gitaar met een unieke kleurstelling. Door de jaren heen heeft de elektrische gitaar Sunburst zich ontpopt tot een populair model dat erg geliefd is bij veel gitaristen. De elektrische gitaar Sunburst wordt door zowel beginnende gitaristen als professionele gitaristen erg veel gebruikt. Mede hierdoor en blijft dit model op de dag van vandaag een van de meest beroemde kleurstellingen voor elektrische gitaren.

Filteren
Filteren

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur
    Sunburst
Filteren

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Elektrische gitaren
❓ Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar

Bij een akoestische gitaar is de klankkast hol, waardoor je een mooi vol geluid hoort. Bij een elektrische gitaar heb je geen klankkast maar sluit je de gitaar aan op een versterker. Hierdoor heb je bij een elektrische gitaar de mogelijkheid om eindeloos te variëren.

📍 Welke snaren gebruik je bij een elektrische gitaar?

Bij de elektrische gitaar worden stalen snaren gebruikt. Het gebruik van stalen snaren is nodig zodat de elementen van de elektrische gitaar de trillingen van de snaren op kunnen vangen en om kunnen zetten in een elektrisch signaal.

💰 Hoe duur is een elektrische gitaar?

De prijs van elektrische gitaren kan erg uiteenlopen. Er zijn natuurlijk de excentrieke modellen die erg veel geld kosten. Een elektrische gitaar set voor beginners kan je echter al voor relatief weinig geld kopen.

🙋 Waarom een elektrische gitaar?

Een elektrische gitaar brengt een aantal voordelen met zich mee. Ben je bijvoorbeeld van plan om in een band te gaan spelen of speel je al in een band? Dan is een elektrische gitaar vaak een logische keuze. Dankzij het gebruik van een versterker kan het geluid namelijk erg hard worden gezet. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de gitaar niet direct wordt overstemd door bijvoorbeeld de drummer van de band. Een andere reden is de klank van de gitaar. Wil je bijvoorbeeld graag rocknummers spelen? Dan is de kans groot dat er in het originele nummer ook gebruik wordt gemaakt van een elektrische gitaar.

😵 Is elektrische gitaar spelen moeilijk?

Natuurlijk is het spelen van gitaar niet direct gemakkelijk, maar met een aantal lessen en wat oefenen zijn de eerste paar akkoorden als snel onder de knie. Met een drietal akkoorden kan je al ontzettend veel pop-nummers spelen. Door goed te oefenen is het gitaarspelen te leren. Of je deze eerste akkoorden op een elektrische of <a href="https://www.maxiaxi.com/gitaren/akoestische-gitaren/">akoestische gitaar</a> leert spelen maakt niet zo heel veel uit. Het is namelijk niet per se moeilijker om op een elektrische gitaar te spelen zoals veel mensen denken. Het grootste verschil voor de gitarist is dat bij de meeste elektrische gitaren de snaren wat dichter op elkaar liggen. Enerzijds is het dus gemakkelijker om bepaalde grote akkoorden te pakken en aan de andere kant komt het goed positioneren van de vingers wat nauwkeuriger.

De Sunburst kleurstelling

De kleurstelling van de Sunburst elektrische gitaar is in verhouding tot vele andere kleurstellingen erg uniek. Bij dit model gitaar is het midden van de gitaar vaak houtkleurig en richting de rand van de gitaar kleurt de gitaar steeds donkerder. De kleurstelling bestaat al behoorlijk lang, met de Sunburst kleurstelling schijnt men in eerste instantie te hebben geprobeerd de looks van oude violen na te bootsen. 

De meestvoorkomende en ook wel het meest bekende model sunburst elektrische gitaar is het Stratocaster model. De Stratocaster heeft een aantal distinctieve kenmerken zoals een slanke bodyvorm en dubbele cutaways om de gitarist makkelijke toegang te geven hoger op de hals van de gitaar. De eerste Stratocasters werden ook vaak in de Sunburst kleurstelling gemaakt. 

Bekende gitaristen met een Sunburst elektrische gitaar

Deze populaire gitaar is ook erg geliefd onder een aantal bekende gitaristen. Onder andere Ronnie Wood, een van de gitaristen van de Rolling Stones staat er om bekend vaak op een Sunburst elektrische gitaar te spelen. Ook Rory Gallagher die in het verleden is uitgeroepen tot de beste gitarist van de wereld gebruikte een vergelijkbare gitaar. Op een gegeven moment was door het vele gebruik van zijn favoriete gitaar echter weinig meer over van de mooie kleurstelling. De verflaag werd door het vele spelen namelijk zo versleten dat het onderliggende hout beter zichtbaar werd.

 

Sunburst elektrische gitaar kopen

Wanneer jij net als anderen net zo enthousiast bent over de Sunburst elektrische gitaar bent bestel je hem snel en gemakkelijk bij MaxiAxi. Wij zorgen ervoor dat je jouw Sunburst elektrische gitaar razendsnel in huis hebt. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag de beste gitaar voor jou te vinden. Daarnaast hanteren we een zichttermijn van 30 dagen en ben je verzekerd van 2 jaar garantie op je Sunburst elektrische gitaar.

Chatten