Witte elektrische gitaren

De witte elektrische gitaar is met zijn fraaie looks erg geliefd onder vele gitaristen. De simpliciteit van de witte elektrische gitaar maakt het een erg strakke en elegante gitaar om te zien. Met een witte elektrische gitaar zit jij als gitarist daarom altijd goed.

Filteren
Filteren

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur
    Wit
Filteren

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Elektrische gitaren
❓ Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar

Bij een akoestische gitaar is de klankkast hol, waardoor je een mooi vol geluid hoort. Bij een elektrische gitaar heb je geen klankkast maar sluit je de gitaar aan op een versterker. Hierdoor heb je bij een elektrische gitaar de mogelijkheid om eindeloos te variëren.

📍 Welke snaren gebruik je bij een elektrische gitaar?

Bij de elektrische gitaar worden stalen snaren gebruikt. Het gebruik van stalen snaren is nodig zodat de elementen van de elektrische gitaar de trillingen van de snaren op kunnen vangen en om kunnen zetten in een elektrisch signaal.

💰 Hoe duur is een elektrische gitaar?

De prijs van elektrische gitaren kan erg uiteenlopen. Er zijn natuurlijk de excentrieke modellen die erg veel geld kosten. Een elektrische gitaar set voor beginners kan je echter al voor relatief weinig geld kopen.

🙋 Waarom een elektrische gitaar?

Een elektrische gitaar brengt een aantal voordelen met zich mee. Ben je bijvoorbeeld van plan om in een band te gaan spelen of speel je al in een band? Dan is een elektrische gitaar vaak een logische keuze. Dankzij het gebruik van een versterker kan het geluid namelijk erg hard worden gezet. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de gitaar niet direct wordt overstemd door bijvoorbeeld de drummer van de band. Een andere reden is de klank van de gitaar. Wil je bijvoorbeeld graag rocknummers spelen? Dan is de kans groot dat er in het originele nummer ook gebruik wordt gemaakt van een elektrische gitaar.

😵 Is elektrische gitaar spelen moeilijk?

Natuurlijk is het spelen van gitaar niet direct gemakkelijk, maar met een aantal lessen en wat oefenen zijn de eerste paar akkoorden als snel onder de knie. Met een drietal akkoorden kan je al ontzettend veel pop-nummers spelen. Door goed te oefenen is het gitaarspelen te leren. Of je deze eerste akkoorden op een elektrische of akoestische gitaar leert spelen maakt niet zo heel veel uit. Het is namelijk niet per se moeilijker om op een elektrische gitaar te spelen zoals veel mensen denken. Het grootste verschil voor de gitarist is dat bij de meeste elektrische gitaren de snaren wat dichter op elkaar liggen. Enerzijds is het dus gemakkelijker om bepaalde grote akkoorden te pakken en aan de andere kant komt het goed positioneren van de vingers wat nauwkeuriger.

Jouw kleur gitaar kiezen

Het kiezen van een kleur voor je gitaar is altijd lastig. Er zijn naast de witte elektrische gitaar natuurlijk ook een aantal andere kleuren gitaren die erg mooi zijn. Het is bij het kiezen van een elektrische gitaar goed om met een paar dingen rekening te houden. Zo kunnen we je adviseren een gitaar in een van je favoriete kleuren te kiezen. Wanneer wit sowieso een van je lievelingskleuren is zal een gitaar in deze kleur een perfecte keuze zijn. Wanneer je nog niet weet welke kleur je wil is het slim om te kijken welke kleur gitaar je favoriete gitarist heeft. Er zijn een aantal gitaar idolen die witte elektrische gitaar bekend hebben gemaakt. Als jij op deze gitaar idolen wilt lijken is de keuze voor een deze kleur gitaar ook een goed idee. 

Bekende gitaristen met witte elektrische gitaar

De witte elektrische gitaar ziet er geweldig uit en dat vinden meerderen. Zo ook een aantal bekende gitaristen waaronder Jimi Hendrix. De witte Stratocaster van Jimi Hendrix staat ook bekend omdat deze gebruikt werd bij het legendarische optreden dat Jimi in 1969 gaf op Woodstock. Maar ook bij veel andere optredens zoals op het Newport Pop Festival en tijdens zijn laatste optreden ooit gebruikte Jimi Hendrix de witte elektrische gitaar. 

Witte elektrische gitaar kopen 

Ben je overtuigd van de mooie looks van de witte elektrische gitaar en wil je er een in huis halen? Bestel je witte elektrische gitaar vandaag nog en ontvang hem razendsnel in huis. Naast supersnelle levering bieden we bij MaxiAxi 2 jaar garantie en heb je een zichttermijn van 30 dagen. Twijfel dus niet langer en bestel je witte elektrische gitaar bij MaxiAxi!

Chatten