Zomerfeest Gorinchem: jubileumeditie, line-up & meer!

Zomerfeest Gorinchem: jubileumeditie, line-up & meer!

Komend jaar wordt Zomerfeest Gorinchem nóg specialer dan de afgelopen edities! Van 15 tot en met 20 augustus wordt in Gorinchem het 40-jarig jubileum van Zomerfeest Gorinchem gevierd. De organisatie heeft al laten weten dat het een editie wordt waarbij extra groots wordt uitgepakt. In deze blog vertellen we je alles over het zomerfeest in Gorinchem, van het programma tot de kaartverkoop!

Wat is Zomerfeest Gorinchem?

Zomerfeest Gorinchem is een jaarlijks terugkerend festival en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste zomerfestivals in Nederland. Oorspronkelijk begon het Zomerfeest Gorinchem als klein evenementje, maar inmiddels is het een spectaculair festival verdeeld over zes dagen met meerdere stages met zowel nationale als internationale artiesten.

Pre- of afterparty organiseren

Voor of na het Zomerfeest Gorinchem is het natuurlijk geweldig om een feest te houden. Met de onderstaande selectie weet je zeker dat je jouw feest naar een hoger niveau tilt. Met de producten uit de onderstaande carrousel ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring.

 

 

Hoe ziet het programma op Zomerfeest Gorinchem eruit?

Het programma van Zomerfeest Gorinchem belooft weer veel goeds voor de komende editie van het zomerfeest in Gorinchem. De organisatie maakte midden juni de complete line-up bekend en dat is absoluut een briljant vooruitzicht. Het wordt niet één dag een groot spektakel, maar de hele week! We bespreken hieronder de artiesten per dag inclusief het thema van de dag.

  • Catchy Tuesday (15 augustus): Bij het Zomerfeest Gorinchem mag je allesbehalve een rustig begin verwachten. Vanaf het begin wordt de toon gezet met Flemming, Bente en Oakmadness die hun nummers uit de speakers laten knallen. Deze namen kun je absoluut bestempelen als grote namen van het programma van het Zomerfeest Gorinchem.
  • Hollandsche Woensdag (16 augustus): Als iedereen is bijgekomen van Catchy Tuesday is het tijd voor de Hollandsche Woensdag. Zoals de naam al doet vermoeden komen er alleen maar Nederlandse sterren naar Gorinchem om de boel op z’n kop te zetten. Laat je niet kennen en zing moeiteloos mee met de beste meezingers tijdens het Zomerfeest Gorinchem, waar artiesten als Stef Ekkel, Django Wagner en René Karst het podium betreden. Ze zorgen ervoor dat je zo enthousiast wordt dat zelfs de vogels in de bomen meezingen.
  • Thursday Pop (17 augustus): Donderdag is de dag van de pop tijdens dit geweldige zomerfeest. De organisatie heeft alles op alles gezet om een geweldig programma te regelen voor het Zomerfeest Gorinchem en dat is ze gelukt. Onder andere Emma Heesters en Rondé zullen hun beste nummers laten horen.
  • Friday Dance (18 augustus): Wil je graag jouw beste dancemoves laten zien? Dan is de vrijdag absoluut de beste dag. La Fuente en Freddy Moreira weten wat het is om het publiek te laten dansen en laten standaard alle voetjes van de vloer gaan. De dance-avond van het Zomerfeest Gorinchem krijgt een knallende start, want dit jaar zal THOCIO, de winnaar van het DJ-contest, het podium betreden. THOCIO heeft de DJ-contest gewonnen en staat klaar om het publiek te laten dansen op hun beats.
  • Saturday Jazzy Afternoon & Party Saturday (19 augustus): Het programma van het Zomerfeest Gorinchem is zaterdag opgedeeld in twee delen, een middag- en avondprogramma. Overdag geniet je van de gerenommeerde Tiny Little Bigband, terwijl 's avonds het dak van de partytent eraf wordt geblazen door een geweldige line-up met onder andere de Gebroeders Ko, Bonte Carlo, Papa Lauda en The Euros. Het wordt een feest om nooit te vergeten dankzij het programma van het Zomerfeest Gorinchem.
  • Sunday Chill (20 augustus): De zondag begint om 10.30 uur met een openlucht kerkdienst, gevolgd door allerlei verschillende activiteiten. Hoe de dag er precies uit gaat zien, is de grote vraag!

Het Zomerfeest in Gorinchem opent op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag de deuren van de feesttenten om 19.15 uur. Op zaterdagmiddag wordt het festivalterrein geopend om 14.00 uur en op zondag om 10.30 uur. Het programma duurt op dinsdag, woensdag en donderdag tot 24.00 uur, op vrijdag tot 01.00 uur en op zaterdag tot 01.30 uur. 

Zomerfeesten Gorinchem 2022: een terugblik

De Zomerfeesten Gorinchem 2022 waren een groot spektakel. De handen gingen de lucht in.
Foto ter illustratie

De Zomerfeesten Gorinchem 2022 vonden zoals ieder jaar plaats aan het einde van de zomervakantie en waren werkelijk spectaculair met fantastische optredens van Antoon, John de Bever, Frans Duijts en Rolf Sanchez. Jong en oud stroomden naar de Groenmarkt in Gorinchem om deel uit te maken van dit grandioze spektakel. De Zomerfeesten Gorinchem 2022 waren absoluut één van de hoogtepunten van het afgelopen jaar voor de bevolking uit Gorinchem en omstreken.

Kaarten voor Zomerfeest Gorinchem

Tientallen jaren geleden werd het Zomerfeest Gorinchem oorspronkelijk georganiseerd met als doel alle Gorkummers een fantastische week te bezorgen, zonder toegangskosten. In de loop der jaren heeft de organisatie echter moeten besluiten om toch een bijdrage te vragen voor elke avond. De kaartjes voor een avond vol feest bij Zomerfeest Gorinchem kosten slechts 5 euro per ticket, met daarbovenop 1 euro aan servicekosten. Voor slechts 30 euro kun je iedere avond aanwezig zijn en genieten van geweldige optredens.

Het is goed om te weten dat er geen kaartverkoop aan de deur plaatsvindt, waardoor je enkel online tickets kunt bestellen. Wanneer je op zoek bent naar een kaartje voor een uitverkochte avond wordt aangeraden om dit uitsluitend via Ticketswap te doen.

Kom in de stemming!

Om alvast in de stemming te komen voor de zomerfeesten, hebben we speciaal voor jou een playlist gemaakt.

Zomerfeest Gorinchem bezoeken?

Met deze blog ben je optimaal voorbereid om het Zomerfeest Gorinchem te bezoeken. De informatie die we hebben verstrekt is essentieel voor een bezoek aan het Zomerfeest Gorinchem. Vergeet niet om je vrienden mee te nemen en samen te genieten van het zomerfeest in Gorinchem!

Gerelateerde berichten
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
De zomerfeesten van 2023 komen er weer aan. De zomer is in aantocht en dat betekent maar één ding: tentfeesten! In deze blog ontdek je de beste zomerfeesten van 2023, zodat jij precies weet waar je deze zomer moet zijn om het feest van je leven te vieren! We benoemen niet alleen Nederlandse zomerfeesten in 2023, maar ook een aantal buitenlandse ...
Bron: Vierdaagsefeesten De komende editie van de Vierdaagsefeesten belooft weer een waar spektakel te worden. Van 13 tot en met 19 juli 2024 wordt letterlijk heel Nijmegen weer omgetoverd tot dé ideale feestlocatie voor jong en oud. In deze blog behandelen we onder meer onderwerpen als de locaties, de vorige editie en de line-up van de ...
Chatten