Vierdaagsefeesten: line-up, vorige editie & meer

Vierdaagsefeesten: line-up, vorige editie & meer

Bron: Vierdaagsefeesten

De komende editie van de Vierdaagsefeesten belooft weer een waar spektakel te worden. Van 13 tot en met 19 juli 2024 wordt letterlijk heel Nijmegen weer omgetoverd tot dé ideale feestlocatie voor jong en oud. In deze blog behandelen we onder meer onderwerpen als de locaties, de vorige editie en de line-up van de Vierdaagsefeesten. Na het lezen van deze blog weet je alles wat je moet weten voor je bezoek aan de Vierdaagsefeesten!

Wat zijn de Vierdaagsefeesten?

De Vierdaagsefeesten zijn een week vol met geweldige festiviteiten en entertainment in de binnenstad van Nijmegen. De Vierdaagsefeesten in Nijmegen, ook wel bekend als de 'Zomerfeesten', keren al sinds 1970 jaarlijks terug tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Naarmate de populariteit van de Vierdaagse toenam, ontstond ook de behoefte om de prestaties van de wandelaars te vieren. In de loop der jaren groeide het bescheiden feestje na de wandeltocht uit tot een uitbundig festijn van zeven dagen dat bekend staat als de Vierdaagsefeesten met zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Dit jaarlijks terugkerende evenement is uitgegroeid tot een ware traditie en ontbreekt in geen enkele agenda van inwoners uit Gelderland.

Zijn de Vierdaagsefeesten gratis?

De Vierdaagsefeesten worden gehouden in het centrum van Nijmegen en zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Over het algemeen geldt: buitenpodia zijn gratis te bezoeken en voor binnenconcerten is een ticket vereist. Welke onderdelen niet gratis zijn, wordt duidelijk aangegeven op de site van de Vierdaagsefeesten.

Terugblik op Zomerfeesten Nijmegen 2023

Tijdens de Zomerfeesten Nijmegen in 2023 was het een ongekende drukte
Bron: Vierdaagsefeesten

De Zomerfeesten Nijmegen van 2023 was alweer de 53e editie van dit gigantische festival en wist gedurende zeven dagen zo’n anderhalf miljoen bezoekers te trekken. Met name op de eerste en laatste dag, zaterdag en vrijdag, was het een ongekende drukte op de Zomerfeesten Nijmegen van 2023. Het was zelfs zo druk dat er op bepaalde plekken niemand meer welkom was op het grootste vrij toegankelijke feest van Nederland.

Gedurende de hele week was het een gezellige boel, mede dankzij de optredens van Flemming en Antoon op Plein 44 tijdens de Zomerfeesten Nijmegen van 2023. Het publiek ging compleet uit zijn dak toen Flemming en Antoon het podium betraden, maar zij waren slechts twee van de vijftig geweldige artiesten die optraden. Ook Guus Meeuwis, Bankzitters en Frenna zorgden voor een ongekende ervaring. Tot slot was er geweldig optreden van Kriss Kross Amsterdam waar mensen tevens konden genieten van een geweldige lichtshow met lasers, moving heads en stroboscopen. De line-up van artiesten tijdens de Zomerfeesten van 2023 was werkelijk fenomenaal en liet niets te wensen over! Dat belooft weer veel goeds voor de Vierdaagsefeesten in 2024.

Locaties & het Vierdaagsefeesten programma

Elk podi­um van de Vier­daagse­feesten vormt een fes­ti­val op zich en daar hoort natuurlijk ook een Vierdaagsefeesten programma bij. Om je een goed beeld te geven zetten we een aantal podia met een paar voorbeelden van optredende artiesten op een rij. De onderstaande artiesten vind je in het Vierdaagsefeesten programma en staan garant voor een groot feestspektakel. Voor het complete Vierdaagsefeesten programma moet je de website van de Vierdaagsefeesten in de gaten houden.

Matrixx Live aan de Kade

Op de Waalkade, het symbolische ‘hart’ van Nijmegen, brengen Frans Bauer en Marco Schuitmaker het publiek in extase. Zeven dagen en avonden lang geniet je van optredens van bekende artiesten, waarna de DJ's van Qmusic het feest voortzetten met een spectaculaire live-editie van Het Foute Uur.

Matrixx at the Park

Bij Matrix at the Park was er een geweldige lichtshow gecreëerd.
Bron: Vierdaagsefeesten.

Het Hunnerpark wordt getransformeerd tot dé hotspot voor jongeren tijdens de Vierdaagsefeesten 2024. In het Matrixx at the Park komen de beste artiesten en DJ's van dit moment samen, variërend van talentvolle house DJ's tot opwindende urban live-artiesten en alles daartussenin. Met een adembenemende mainstage, een actuele line-up en een spectaculaire afsluitende show, biedt deze locatie een volwaardig dancefestival voor een breed publiek. Paul Elstak, Freddy Moreira en Radical Redemption zullen er bij de Vierdaagsefeesten weer alles aan doen om de boel volledig op z’n kop te zetten.

Molenstraat

Of je nu houdt van meezingers, live muziek of gewoon wilt genieten van de gezelligheid, de Molenstraat is dé plek waar je moet zijn tijdens de Vierdaagsefeesten voor Nederlandstalige muziek. De Molenstraat wordt met de Vierdaagsefeesten omgetoverd tot een outdoor café, waar je bijvoorbeeld kunt genieten van optredens van Vieze Jack, Samantha Steenwijk en Jannes. Is het feest in het outdoor café afgelopen? Dan hoef je nog niet naar huis, want binnen kun je tot in de vroege uurtjes doorfeesten.

Koningsplein

Ook op het Koningsplein barst een gigantisch feest los, dankzij de optredens van allerlei coverbands. Met de beste covers, feestmuziek en Nederlandse zangers die het podium betreden, is een levendig spektakel gegarandeerd. Het plein wordt omgetoverd tot een bruisende plek waar luidkeels meegezongen, gedanst en gefeest wordt. Onder andere Jackfire en The Originals zijn een reden dat je dit feest niet mag missen!

Grote markt

Ben je klaar voor non-stop feest in een nostalgische setting? Dan is de Grote Markt dé plek waar je moet zijn tijdens de Vierdaagsefeesten! Dit prachtige historische stukje Nijmegen biedt een sfeervolle ambiance waar de beste bands van Nederland hun beste muziek laten horen. Bereid je voor op een avond vol meezingers en een geweldige mix van nineties hits tot de nieuwste tracks. Laat je meeslepen door fijne klassiekers en geniet van de ultieme feestvibe die de Grote Markt te bieden heeft. Komt dat zien, want namen zoals Achtung en LIJN7 zorgen gegarandeerd voor spektakel tijdens de Vierdaagsefeesten op de Grote Markt.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Vierdaagsefeesten; ook bierbekers zijn recyclebaar
Bron: Vierdaagsefeesten

De organisatie van de 4Daagse en Vierdaagsefeesten doen er van alles aan om duurzaamheid hoog in het vaandel te houden. Er zijn verschillende zaken rondom duurzaamheid die volgens de organisatie erg belangrijk zijn. Hieronder sommen we de belangrijkste stappen voor je op.

  • Groene stroom: De Vierdaagsefeesten werken met energie die bijna volledig lokaal opgewekt is. Enkel op een paar plekken waar vaste stroomaansluitingen niet beschikbaar zijn worden andere middelen gebruikt.
  • Circulaire toiletvoorzieningen: Rondom de sanitaire voorzieningen is zoveel mogelijk nagedacht over de duurzaamheid. Zo wordt er onder meer gekeken naar de gebruikte materialen en de levensduur van bepaalde materialen.
  • Circulair bekersysteem: Bij aankoop van je eerste drankje betaal je eenmalig € 0,50 als milieubijdrage voor de beker, die je vervolgens de hele avond kunt hergebruiken. De beker kun je de hele avond afgeven bij de bar, zodat ze gerecycled kunnen worden.

Vierdaagsefeesten bezoeken?

Als je van plan bent om de Vierdaagsefeesten bij te wonen, dan heb je nu alle informatie die je nodig hebt. Maak dus maar een plekje vrij in je agenda tussen 13 en 19 juli, want dit zomerfeest is absoluut het bezoeken waard. Er zijn echter nog tal van zomerfeesten in 2024, die we op een rij hebben gezet in een andere blog.

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
De zomerfeesten van 2023 komen er weer aan. De zomer is in aantocht en dat betekent maar één ding: tentfeesten! In deze blog ontdek je de beste zomerfeesten van 2023, zodat jij precies weet waar je deze zomer moet zijn om het feest van je leven te vieren! We benoemen niet alleen Nederlandse zomerfeesten in 2023, maar ook een aantal buitenlandse ...
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Chatten