Feestelijk plezier onder de zon: 12x zomerfeesten in 2023 die je niet mag missen!

Feestelijk plezier onder de zon: 12x zomerfeesten in 2023 die je niet mag missen!

De zomerfeesten van 2023 komen er weer aan. De zomer is in aantocht en dat betekent maar één ding: tentfeesten! In deze blog ontdek je de beste zomerfeesten van 2023, zodat jij precies weet waar je deze zomer moet zijn om het feest van je leven te vieren! We benoemen niet alleen Nederlandse zomerfeesten in 2023, maar ook een aantal buitenlandse zomerfestivals.

Pre- en/of afterparty organiseren voor zomerfeesten in 2023!

Hoe breng je je tijd vóór en na een zomerfeest door? Waar zijn al die echte feestbeesten die nooit genoeg krijgen van een extra feestje? Als je een echte liefhebber bent, raden we je aan om je eigen pre- en afterparty te organiseren om je zomerfeest 2023 nog onvergetelijker te maken! Met behulp van de producten hieronder in de lijst, kun je de beste pre- en afterparty organiseren die er is.

 

 

Onze selectie zomerfeesten 2023

Met talloze zomerfeesten in 2023 verspreid door het hele land, is er voor ieder feestbeest wel een leuk feest, van het bruisende Zomerfeest Nijmegen tot het gezellige zomerfeest in De Pollen. Hieronder vind je onze selectie met de leukste zomerfeesten in 2023.

1. Zomerfeesten Hengevelde: 9, 10, 11 juni & 16, 17 en 18 juni 2023

De Zomerfeesten Hengevelde van 2022
Bron:  www.jaiklach.nl.

De Zomerfeesten Hengevelde staan simpelweg garant voor zes dagen feest, verdeeld over twee weekenden. De festiviteiten van de Zomerfeesten in Hengevelde beginnen op een 'rustige' toon met het Bedrijvenuurtje, maar al snel lopen ze compleet uit de hand met een spectaculair feest in de feesttent. Op zaterdag 10 juni 2023 vindt Het Grootste Kantinefeest van Nederland plaats. De feesttent in Hengevelde wordt omgetoverd tot een gigantische kantine. Deze avond vormt de perfecte afsluiting van het sportseizoen. Op zondag is er natuurlijk de jaarlijkse autorodeo, gevolgd door een grootschalig feest om de mannen en vrouwen van de rodeo te belonen voor hun inzet. 

Maar als je denkt dat de Zomerfeesten Hengevelde dan al voorbij zijn, heb je het helemaal mis. Het daaropvolgende weekend gaat er nog een schepje bovenop met onder andere een fantastische feestavond met 14 verschillende artiesten verdeeld over vijf podia, plus een hele dag vol theater, kindervermaak, foodtrucks en uiteraard muziek. Klinkt dit als muziek in de oren? Maak dan gauw een plekje vrij in je agenda voor een van de beste zomerfeesten van 2023!

2. Festilake: 10 & 11 juni 2023

Duizenden mensen genoten zichtbaar van Festilake tijdens een van de voorgaande edities

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni is het eindelijk zover: een gloednieuwe editie van Festilake staat voor de deur! Bereid je voor op een overvloed aan gekkigheid, verspreid over twee podia, met talloze dj's en liveacts om van dit jaarlijkse feest rondom het prachtige Bronsbergenmeer in Zutphen een geweldige ervaring te maken. De nummers van Outsiders en Dana Cecile klinken uit de speakers en zullen natuurlijk weer luidkeels meegezongen worden, terwijl De Bankzitters er alles aan doen om de boel volledig op z’n kop te zetten tijdens Festilake. Op zaterdag gaan de deuren om 14.00 uur open en sluiten ze om 00.30 uur, terwijl de zondag start om 13.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Wacht dus niet langer en zet dit zomerfeest in 2023 zeker in je agenda, want dit mag je niet missen!

3. Zomerfeesten Bentelo: 6, 7, 8 en 9 juli 2023

De Zomerfeesten Bentelo waren afgelopen jaar bijzonder mooi met onder met een gave lichtshow met rookmachines
Bron: Anouk Lentelink Fotografie.

De Zomerfeesten Bentelo beginnen op donderdag met de ABBA tribute band A-Fever. Op vrijdag kun je als VriMiBo-liefhebber al om 16.00 uur het feestterrein betreden. Verwacht echter niet dat je voor het donker thuis bent, want onder meer Alex & Friends en Jackfire zorgen in de avond voor geweldige optredens die je niet wilt missen.

Na een ochtend en middagje bijkomen kun je zaterdag vanaf 21.00 uur compleet uit je plaat gaan op de muziek van The Partysquad en volkszanger Ammar in de dancezone. Op het buitenpodium zorgen De Paloma’s en Boh Foi Toch voor een groot muziekspektakel. Wees er snel bij, want de kaarten voor de donderdag vliegen als warme broodjes over de toonbank. Op zondag is iedereen standaard extra vroeg aanwezig voor de Crazy Car Crash, met de bekende banger-race en de autorodeo. Op het feestterrein heerst vanaf dat moment meteen een geweldige sfeer met optredens van Jannes, Vinyl’45 en Kruzo.

Zet het weekend van 6 tot en met 9 juli dus maar gauw in je agenda, want dit is zeker één van de zomerfeesten van 2023 die niet mag ontbreken in je festival agenda.

4. Zomerfeest Rietmolen: 13, 14, 15 16 juli 2023

De Zomerfeesten in Rietmolen worden jaarlijks gehouden rond het tweede weekend van juli, van donderdag tot en met zondag en is een feest voor jong en oud. Het Rietmolense Zomerfeest is absoluut één van de leukste zomerfeesten van 2023, omdat het geen standaard tentfeest is. De Zomerfeesten Rietmolen worden afgetrapt met een spectaculaire playbackshow, gevolgd door een minstens zo geweldige feestavond. 

Op vrijdagavond kun je genieten van De Bakbrommerband, die staat voor pure Rock 'n Roll en van The Rousers die ervoor zorgen dat het voelt alsof je je in een café in het hart van de Verenigde Staten bevindt. Hoe de rest van de dagen eruitziet, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Houd de site van Zomerfeesten Rietmolen in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen rondom de zomerfeesten van 2023 in Rietmolen.

5. Zomerfeesten Nijmegen: 15 t/m 21 juli 2023

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn dé zomerfeesten van 2023!
Bron: Vierdaagsefeesten (2017).

De Vierdaagsefeesten is het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland met ruim 1000 (!) optredens verdeeld over veertig verschillende podia. Dit Nijmeegse evenement is hét zomerfeest in 2023 voor jong en oud. Nijmegen wordt maar liefst zeven dagen omgetoverd tot één groot evenemententerrein. De naam 'Zomerfeesten Nijmegen' heeft in de loop der jaren voor veel verwarring gezorgd, voornamelijk vanwege de gelijktijdige organisatie met de Nijmeegse 4Daagse. Hierdoor is de naam veranderd naar de Vierdaagsefeesten. 

Tijdens de Zomerfeesten in Nijmegen kun je genieten van optredens van topartiesten, variërend van Flemming tot CH!PZ en van Frans Duijts tot Birds in Row. De zomerfeesten in Nijmegen beloven daarom absoluut weer een van de beste zomerfeesten van 2023 te worden! Alles over Vierdaagsefeesten in Nijmegen lees je in deze blog, waar we je zo goed mogelijk voorbereiden op de editie van 2023.

6. Zomerfeest Almkerk: 31 juli t/m 12 augustus 2023

Net als de voorgaande jaren is het Zomerfeest in Almkerk weer een heel spektakel van maar liefst 13 dagen feest. Het Zomerfeest Almkerk heeft als doel om ieder jaar een divers programma neer te zetten dat zowel sportief, creatief als muzikaal is voor jong en oud. Van 31 juli tot en met 12 augustus staat het hele dorp in het teken van het Zomerfeest Almkerk. Het 13-dagen durende programma biedt iedere dag weer iets unieks. Om je een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van dit zomerfeest in 2023 zetten we de verschillende dagen voor je op rij.

 • Timmerdorp: 31 juli maandag 08:30
 • Puzzelritten: 31 juli maandag 18:00
 • Bingo: 31 juli maandag 19:00
 • Muziekbingo: 1 aug dinsdag 19:00
 • Kindershowavond: 2 aug woensdag 18:00
 • Autovoetbal: 5 aug zaterdag 11:30
 • The Dirty Daddies: 5 aug zaterdag 21:00
 • Drive-in bioscoop: 7 aug maandag 20:00
 • De Alleskunner: 8 aug dinsdag 18:00
 • Foodtruck Festival: 9 aug woensdag 16:00
 • WC Experience: 10 aug donderdag 21:00
 • Friesche Meerkamp: 12 aug zaterdag 12:00

7. Zomerfeest Schipluiden: 5 t/m 13 augustus 2023

Hét zomerse feest spektakel in Schipluiden is hét zomerfeest in 2023 voor Zuid-Holland! Het Zomerfeest in Schipluiden is het begin van een scala aan sportieve, culturele en sociale activiteiten in het dorp. Van 5 tot en met 13 augustus krijgen zowel jong als oud de kans om bij het Zomerfeest Schipluiden deel te nemen aan diverse evenementen, waaronder een motortoertocht en een Zafaripark met wilde dieren. Tevens zullen er maar liefst vier feestavonden plaatsvinden met stuk voor stuk een eigen thema. Bovendien wordt er iedere feestavond iemand genomineerd die als beste verkleed is, waarmee de winnaar een leuke prijs kan winnen. De onderstaande thema’s kom je tegen op het Zomerfeest in Schipluiden tijdens de feestavonden.

 • Sinterkerst & Nieuw (5 augustus): Vier op zaterdag 5 augustus een gezellige winteravond en beleef Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling allemaal in één! Kom naar de opening van het Zomerfeest Schipluiden en hef het glas op de feestelijkheden van december. Trek je mooiste outfit aan of kom verkleed als Kerstman, Piet of rendier. Nodig al je vrienden uit, want op deze speciale SinterKerst& Nieuw avond is niemand alleen!
 • Arabian Nights (10 augustus): Tijdens deze betoverende avond neemt het Zomerfeest Schipluiden je mee naar een betoverende oosterse wereld. Ontmoet de geest uit de magische lamp, verken de levendige theekraampjes en breng een bezoek aan het majestueuze paleis van de keizer.
 • Vogelvrije Vrijdag (11 augustus): Op de vrijdag staat volledig in het teken van de letter V! Het feestterrein wordt gehuld in een violetachtige gloed, vintage stijl is weer helemaal in en de Vengaboys zijn speciaal uitgenodigd. Maar wees op je hoede voor vleermuizen en vogelbekdieren! Trommel al je vrienden op, verkleed je als vakkenvuller, voetballer, Viking of verkeerspion en geniet van een onbezorgde Vogelvrije Vrijdag!
 • Heerlijk Hollands (12 augustus): De zaterdag staat in het teken van Holland met 'Heerlijk Hollands'. Deze avond wordt het feestterrein volledig oranje gekleurd. Een eerbetoon aan alles wat ons kleine land groot maakt. Denk aan tulpen, kazen, klompen, André Hazes, Koning Willem-Alexander, bitterballen en windmolens. Haal je oranje kleding uit de kast en vier feest!

8. Zomerfeest Gorinchem: 15 t/m 20 augustus 2023

Bij het Zomerfeest Gorinchem wordt dit jaar extra groot uitgepakt wegens de 40ste editie. Van dinsdag 15 tot en met 20 augustus wordt de Groenmarkt in Gorinchem veranderd in een geweldig festivalterrein. Het Zomerfeest in Gorinchem opent zijn deuren om 19.15 uur. Het programma duurt op dinsdag, woensdag en donderdag tot 24.00 uur, op vrijdag tot 01.00 uur en op zaterdag tot 01.30 uur. Net als voorgaande jaren belooft dit zomerfeest in 2023 ook weer een waar spektakel te worden met optredens van geweldige artiesten. Onder meer Django Wagner, Rondé en Bente blazen het dak er van af tijdens het Zomerfeest Gorinchem. Wil je meer weten over het Zomerfeest Gorinchem? Wij schreven een uitgebreide blog met alle informatie. Lees 'm hier!

9. Zomerfeest De Pollen: 24, 25 en 26 augustus 2023

Zomerfeest De Pollen belooft weer veels goed te worden in 2023!
Bron: SandFotografie.

Dit jaar viert Zomerfeest De Pollen zijn twintigjarig bestaan, een indrukwekkende mijlpaal. Om deze gelegenheid te vieren, heeft de organisatie besloten om tijdens het zomerfeest van 2023 groots uit te pakken, nóg groter dan alle voorgaande jaren. Dit jaar is er speciale aandacht voor de kinderen, met een spetterende show van Fien & Teun. Niet alleen dat, kinderen hebben gratis toegang tot de danshal en kunnen genieten van leuke spellen, zoals bubble voetbal en een photobooth. Maar er is meer! De organisatie is trots op hun nieuwste creatie: Pölle-Blond bier. 

De organisatie van Zomerfeest De Pollen heeft het Pölle-Blond bier zelf gebrouwen. Naast deze vernieuwing blijft het Zomerfeest ook in 2023 trouw aan zijn tradities, met activiteiten zoals de altijd populaire brunch en bingo. En laten we de muziek niet vergeten! Het Zomerfeest biedt een indrukwekkende line-up met optredens van Bökkers, Mooi Wark, Daredevils en Flemming. Deze artiesten zullen de feesttent laten schudden op hun grondvesten met hun energieke en onvergetelijke performances. En natuurlijk is DJ Toronto drive in er ook om het hele weekend voor de muzikale sfeer te zorgen. Kortom, Zomerfeest De Pollen is een Zomerfeest in 2023 om naar uit te kijken.

10. LIVE on the BEACH: 31 augustus, 1 en 2 september 2023

Hét grootste zomerfeest in 2023 van Nederland is Live On The Beach. Tienduizenden bezoekers genieten
Bron: LIVE on the BEACH

LIVE on the BEACH is hét zomerfeest van 2023 en wordt ook wel gezien als het grootste strandconcert van Nederland. Van 31 augustus tot en met 2 september laten de bezoekers samen met de artiesten het strand van Scheveningen op haar grondvesten schudden. Geniet met je voeten in het zand en een uitzicht op zee, zing en dans mee met de meest vooraanstaande muzikale artiesten van Nederland! Deze beach party mag je niet missen! LIVE on the BEACH bestaat uit drie verschillende feesten, die we hieronder voor je opsommen.

 • Donderdag 31 augustus: Op donderdag openen onder andere Anouk en BLØF de serie LIVE on the BEACH strandconcerten. 
 • Vrijdag 1 september: Op vrijdag wordt het dak er van afgeblazen met onder meer DI-RECT, Goldband en Son Mieux.
 • Zaterdag 2 september: Tot slot kun je op zaterdag genieten op Het Grootste Zomerfeest in 2023. De line-up voor hét Zomerfeest van 2023 is indrukwekkend met onder andere Guus Meeuwis, Suzan & Freek, Donnie en Diggy Dex. Kris Kross Amsterdam zorgt voor een spectaculaire afsluiting van deze zomerse dag met een adembenemende show.

Alles over LIVE on the BEACH 2023 lees je in het door ons geschreven blog.

Zomerfeesten 2023 in Europa: ga de grens over

Op zoek naar zomerfeesten in 2023 voor een extra dosis festivalplezier? Als de Nederlandse feesten je niet genoeg kunnen bekoren, is het tijd om je festival agenda aan te vullen met enkele buitenlandse pareltjes. Hier zijn twee zomerfeesten in 2023 die ook veel Belgische en Nederlandse festivalgangers aantrekken:

1. EXIT festival in Novi Sad, Servië: 6, 7 en 8 en 9 juli 2023

Het indrukwekkende EXIT festival in Servië

Het EXIT festival is de ultieme bestemming voor alle muziekliefhebbers, van pop tot disco, metal tot techno. Wat het EXIT festival écht bijzonder maakt, is de locatie - het fort van Novi Sad. Te midden van eeuwenoude gangen, tunnels en afgebrokkelde muren bevinden zich de verschillende podia.

Het EXIT festival begint aan het einde van de middag en gaat door tot in de vroege ochtenduren. Dit is vooral te wijten aan de intense hitte overdag, waarbij de thermometer gemakkelijk boven de 30 graden kan uitstijgen. Dit betekent dat je ruimschoots de tijd hebt om te herstellen van de vorige dag terwijl je ontspant in je zwembroek of bikini. Met een beetje geluk kun je zelfs genieten van een prachtige zonsopkomst in de vroege ochtend.

2. Parookaville in Weeze, Duitsland: 21, 22 en 23 juli 2023

Het jaarlijkse Parookaville om Bill Parooka te eren met een indrukwekkende lasershow

Parookaville, een festivalterrein op de luchthaven in Weeze die jaarlijks tot leven komt om de legende Bill Parooka te eren, betovert de Weeze-luchthaven volledig en transformeert het in een festivalterrein. Dit evenement heeft elk detail tot in perfectie uitgewerkt. Van podia en liveshows waar je over vijftig jaar nog over zal praten tot een spectaculair randprogramma tot een verzameling van 's werelds grootste en beste dj's. Met meer dan tweehonderdduizend bezoekers, 300+ artiesten en meer dan 10 podia is Parookaville absoluut een van de zomerfestivals in het buitenland die je in 2023 móét bezoeken. 

Op Parookaville kun je genieten van adembenemende optredens van The Chainsmokers, Brennan Heart, Dimitri Vegas en Wildstylez, om er maar een paar te noemen. Kom op 21, 22 en/of 23 juli naar Weeze voor dit te gekke zomerfeest!

Zomerfeesten voor 2023 plannen?

Na het lezen van deze blog kun je jouw festival agenda 2023 helemaal vol plannen met de meest bezochte zomerfeesten in 2023 van Nederland, België of zelfs wereldwijd. Voordat je jouw agenda helemaal vult, raden we je aan om ook de sfeerbeelden van de door ons genoemde zomerfeesten van voorgaande jaren te bekijken. Door deze sfeerimpressies weet jij precies wat je mag verwachten van de door ons aangeraden zomerfeesten in 2023!

Gerelateerde berichten
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Popfestivals zijn razendpopulair, maar door de vele popfestivals in 2024 kan het best een lastige keuze zijn welke festivals je zeker moet bezoeken. We zetten in dit blog daarom de vijf beste Nederlandse popfestivals in 2024 voor je op een rijtje. Met de festivals uit dit blog vul je jouw festivalagenda met te gekke popfestivals. #1 Paaspop - 29, ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Chatten