YouTube gitaar leren spelen? 5x docenten die je helpen!

YouTube gitaar leren spelen? 5x docenten die je helpen!

Wil jij met behulp van YouTube gitaar leren spelen? Gitaar leren spelen via Youtube brengt een aantal fijne voordelen met zich mee. In deze blog vertellen we je over alle voor- en nadelen van het YouTube gitaar leren spelen. Daarnaast hebben we een vijftal populaire YouTube gitaar kanalen voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij als beginnende gitarist welke YouTube kanalen absoluut het bekijken waard zijn.

Marty Music

Voor beginners is Marty Music een echte aanrader. Marty Schwartz combineert zijn liefde en kennis voor muziek met het helpen van anderen om hun muzikale vaardigheden te verbeteren. Het kanaal heeft 3,22 miljoen abonnees en biedt een scala aan video's. Voor zowel de eerste gitaarlessen op een akoestische gitaar als elektrische gitaar heeft dit kanaal de perfecte instructievideo’s. Het grote voordeel van het YouTube-kanaal van Marty Music is zijn rustige manier van uitleggen, waardoor het makkelijk te volgen is.

Paul Davids

Het tweede kanaal wat we aanraden is Paul Davids met maar liefst 2,71 miljoen abonnees. Paul Davids’ kanaal wordt omschreven als een leuk en inspirerend kanaal, toegewijd om de gitaar fris en levendig te houden. Zowel beginners als professionals kunnen aan de hand van Davids’ video’s op YouTube gitaar leren spelen. Hij raadt beginners aan om te beginnen met makkelijke liedjes als: ‘Rumble’ en ‘Intro’. De lesvideo´s om gitaarliedjes te leren spelen zijn onderverdeeld in verschillende niveaus. Zo is er altijd wel een leuk liedje of nieuwe techniek te vinden dat past bij jouw huidige niveau.

Online Muziek Academie

Het derde kanaal is op een heel andere manier opgezet dan de twee voorgaande kanalen. Op het YouTube-kanaal ‘Online Muziek Academie’ leer je alle akkoorden van een gitaar. Van bijvoorbeeld het A akkoord tot het GM7 akkoord. De ideale manier om alle gitaarakkoorden gemakkelijk en snel onder de knie te krijgen. Deze gitaarakkoorden zijn gratis te leren via YouTube.

Wil je meer weten over het leren van gitaarakkoorden? Lees dan ook deze blog!

Andy Guitar

Een van onze favoriete kanalen voor het YouTube gitaar leren spelen is het kanaal van Andy Crowley. Niet alle lessen op ‘Andy Guitar’ zijn gratis te zien, sommige video’s zijn alleen voor premiumleden beschikbaar. Op zijn kanaal staan meer dan duizend video’s, waardoor er altijd wel stof om te oefenen is. Andy Crowley houdt zich met name bezig met gemakkelijke nummers en eenvoudige tutorials.

JustinGuitar Songs

Ons vijfde en laatste advies is het YouTube-kanaal van JustinGuitar Songs. Justin maakt vooral video’s met tutorials over nummers van beroemde artiesten, neemt je mee in diverse gitaarstijlen en geeft lessen op elk niveau op basis van cursussen. Tijdens de cursussen leer je alles over gitaar spelen, van de basistechniek tot het horen, uitzoeken, lezen en opschrijven van ritmes. Op Justin’s kanaal zijn meer dan 1800 gratis lessen te zien, dus voldoende mogelijkheden om gitaar te leren spelen.

Afweging maken?

Wil jij de afweging maken of gitaar leren spelen via YouTube bij jou past? Wij zetten de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Er zitten meerdere voordelen aan het gitaar leren spelen via internet, maar uiteraard is er ook een keerzijde.

Voordelen van YouTube gitaar leren spelen

  • Onbeperkt aantal gratis videotutorials: Het grootste voordeel ten opzichte van privé gitaarlessen is dat er een onbeperkt aantal gratis beschikbaar zijn om via YouTube gitaar te leren spelen. Waar privélessen vaak erg prijzig zijn, is het via YouTube gratis te bekijken. Dagelijks worden er door gitaristen/gitaardocenten van over de hele wereld, vanuit elk muziekgenre, superleuke video’s geplaatst. Deze video’s kun je als oefenstof gebruiken om een betere gitarist te worden.
  • Geen vast tijdstip: Daarnaast is het erg prettig dat je op ieder gewenst moment aan de slag kunt gaan met je gitaar. Heb je ’s avonds een uurtje tijd, dan pak je je telefoon/tablet en je gitaar en je kunt direct starten met gitaar leren spelen met behulp van YouTube, zonder dat je afhankelijk bent van een gitaardocent.
  • Leren van bekende gitaristen: Tevens zijn er veel bekende YouTube-gitaristen (zoals Paul Davids en Marty Music) actief. Deze kanalen motiveren je en leggen exact uit hoe je een liedje moet spelen en wat je wel of niet moet doen. Wil jij YouTube gitaar leren spelen? Houd dan zeker deze YouTube-kanalen in de gaten.
  • Een goede aanvulling op een goede basis: Wanneer je de basistechnieken van gitaar spelen al onder de knie hebt, is YouTube absoluut een goede aanvulling. Voor de meer gevorderden dient YouTube vooral als een plek waar je heel veel inspiratie op kunt doen.

Nadelen van online gitaar leren spelen

  • Verkeerde gitaarleraren: Naast veel goede docenten, zijn er ook genoeg gitaardocenten met overduidelijk minder kwaliteit. Je hoeft namelijk geen gekwalificeerde gitaarleraar te zijn om lessen op YouTube aan te kunnen en mogen bieden. Zelfs iemand die net de basis akkoorden onder de knie heeft kan zogenaamd gitaarles geven.
  • Geen stok achter de deur: Wanneer je gitaarles volgt bij een gitaarleraar kan hij je helpen/motiveren, als je bijvoorbeeld kampt met een ‘gitaardipje’. Bij het YouTube gitaar leren spelen word je niet gemotiveerd om te blijven oefenen door een gitaardocent en zal je vooral zelf de discipline moeten hebben om een betere gitarist te worden.
  • Geen feedback: Daarnaast krijg je bij YouTube gitaar leren spelen geen feedback van een gitaardocent wanneer iets niet helemaal gaat zoals het hoort. Alles wat je verkeerd aanleert, moet je weer afleren en dat kost veel meer tijd. Een goede basis is het halve werk en die basis kan vaker beter gelegd worden door een gitaardocent.

Tips

Wil jij YouTube gitaar leren spelen? Wij hebben een aantal handige tips:

  • Gebruik de snelheidsregelaar van YouTube door op het tandwiel te klikken.
  • Kijk bij YouTube gitaar leren spelen goed of het desbetreffende Youtube-kanaal enigszins betrouwbaar is. Vaak zie je dit wel aan het aantal abonnees en de likes.
  • Ga niet uit van één kanaal, maar kijk bij meerdere kanalen wat jij de fijnste methode vindt.

Gitaar kopen?

Hopelijk hebben wij je met dit blog kunnen overtuigen om gitaar te leren spelen met behulp van YouTube. Ben jij nog op zoek naar een gitaar? Bij MaxiAxi hebben wij complete gitaarsets voor de beginnende gitarist. Heb jij al wel een gitaar, maar wil jij dat die niet als decoratie in huis blijft staan? Investeer in jezelf, zorg dat je een goede basis hebt en breidt dit later uit.
Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen? Neem dan contact op met onze productspecialisten!

Gerelateerde berichten
Gitaar akkoorden zijn een van de belangrijkste zaken die je tegenkomt bij het ontdekken van een gitaar. Om het instrument volledig te beheersen moet je ook gitaar akkoorden leren. In deze blog geven we je vast wat achtergrond zodat je weet waarom het leren van gitaar akkoorden écht de moeite waard is en hoe je dit het beste kunt aanvliegen. ...
Het gitaar stemmen is zeker als beginnende gitarist behoorlijk lastig. Heb je nog nooit eerder een gitaar gestemd of heb je er nog flink wat moeite mee? In deze blog helpen we je en leggen we je alles uit over gitaar stemmen. Zo kan jij binnen no-time goed een gitaar stemmen. Waarom een gitaar stemmen? Een gitaar is een snaarinstrument en vrijwel...
Gitaarsnaren vervangen is voor elke gitarist een steeds terugkerende bezigheid. Het belangrijkste onderdeel van elke gitaar zijn de snaren. Logisch dat het gitaar onderhoud dus van groot belang is en bijgehouden moet worden. Gitaarsnaren vervangen is voor de beginnende gitarist niet direct gemakkelijk. Vaak gaat een eerste keer gitaarsnaren ...
Wanneer je gitaar wil leren spelen kom je er vast al snel achter dat het gitaar leren spelen nog niet zo makkelijk is als sommige gitaristen doen lijken. Gitaar leren spelen kost tijd en je hebt er doorzettingsvermogen voor nodig. Wil jij gitaar leren spelen? Wij geven je 5 tips om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Akkoorden gitaar leren ...
Chatten