Vrienden van Amstel Live 2024: Alles wat je weten moet!

Vrienden van Amstel Live 2024: Alles wat je weten moet!

Vrienden van Amstel Live, ook dit jaar belooft het weer een groot spektakel te worden. Ahoy Rotterdam opent zijn deuren op 11 januari en sluit deze pas op de 26e. Na het lezen van deze blog ben je op de hoogte van de line-up, de vorige editie en nog veel meer! Lees snel verder en bereid je voor op Vrienden van Amstel Live 2024. 

Wat is Vrienden van Amstel Live?

Vrienden van Amstel Live is een van de grootste, leukste en populairste evenementen van heel Nederland. De grootste kroeg van Nederland, zo staat Vrienden van Amstel bekend. Wat dit geweldige feest zo bijzonder maakt, is dat er elke avond veel verschillende artiesten optreden, die je nooit samen op een podium zou verwachten. Vrienden van Amstel Live duurt dit jaar van 11 tot en met 26 januari. Elke avond is er een groot feest in Ahoy. Behalve op 16 en 23 januari, dan hebben de artiesten een welverdiende rustdag. Dit jaar bestaat de line-up uit 22 artiesten. Deze artiesten maken er met z'n allen een grandioos feest van.

Geen kaartje? Geen probleem!

De kaarten voor Vrienden van Amstel Live 2024 zijn helaas allemaal al uitverkocht. Mensen moeten nog flink hun best doen om nog een kaartje te scoren. Heb je geen kaartje? Geen probleem. Het is namelijk mogelijk om het evenement online te volgen: op 19 januari kun je via Videoland het evenement live streamen. Zo ben je er toch nog een beetje bij! Ook wordt deze livestream uitgezonden in 134 verschillende Amstel kroegen verspreid over heel Nederland. Dus, nodig je vrienden uit op 19 januari en bouw een geweldig feestje, gewoon vanuit je woonkamer. Om je te helpen bij het bouwen van een geweldig feest, hebben we onderstaande producten voor jou uitgekozen. Mocht je nu voor volgend jaar wel een kaartje willen bemachtigen, wees er dan snel bij.

 

 

Geschiedenis van Vrienden van Amstel Live

Bezoekers gaan uit hun dak bij De Vrienden van Amstel

Op 15 januari 1998 vond de eerste editie van Vrienden van Amstel Live plaats. Toen nog onder de naam: “De Heeren van Amstel”. Deze naam is afkomstig van het café waar de eerste editie plaatsvond. In 1998 werd het feest namelijk nog kleinschalig gevierd in het Amsterdamse café ‘De Heeren van Aemstel’ aan het Thorbeckeplein. Na één jaar veranderde de naam naar Vrienden van Amstel. Hiermee wilden de organisatoren de illusie wegnemen dat er uitsluitend heren optraden. Kortom: Vrienden van Amstel Live is uitgegroeid van een kleinschalig feestje in een café, naar een van de grootste evenementen in Nederland in Ahoy Rotterdam.

De vorige editie: Vrienden van Amstel 2023

In 2023 was het ook weer een groot feest in Ahoy, Vrienden van Amstel 2023 was een waar succes. In 2023 werd alweer de 25e editie van het grote evenement gehouden en dus een jubileumjaar. Met Nick en Simon voor de 7de keer op rij als gastheren was dit jubileumfeest met wel twintig shows en 28 artiesten een recordeditie. Grote namen als Flemming, Miss Montreal, Chef'Special en Rolf Sanchez hebben met behulp van geweldige lichtshows (waaronder lasers en movingheads) heel Ahoy op zijn kop gezet. Ook dit jaar werden de shows live uitgezonden in verschillende Amstel kroegen door heel Nederland. 

Line-up Vrienden van Amstel 2024

Mensen zijn aan het feesten tijdens De Vrienden van Amstel

Ook in 2024 staat er weer een geweldige line-up klaar voor Vrienden van Amstel Live. Bezoekers kunnen genieten van 22 verschillende artiesten op 14 verschillende avonden. De deuren van Ahoy zullen elke avond openen om 18:30 uur en de shows starten rond 20:00 uur, het feest is afgelopen rond 23:15 uur. Kraantje Pappie is dit jaar de gastheer van Vrienden van Amstel. Dit is zijn eerste keer en zal dus ondersteund worden door de ervaren Nick Schilder. Verder kunnen fans genieten van veel andere artiesten. Hieronder hebben we alle artiesten overzichtelijk voor jou opgedeeld.

10+ deelnames

4-10 deelnames 2-3 deelnames Nieuwkomers
Guus Meeuwis 19x Kraantje Pappie 7x Duncan Laurence 3x Bizzey
DI-RECT 13x Snelle 4x Flemming 3x La Fuente
Nick Schilder 12x Ronnie Flex 4x S10 2x Son Mieux
Acda & De Munnik 12x Suzan & Freek 4x Clouseau 2x Zoë Tauran
Rowwen Héze 12x     Claude
VanVelzen 10x     MEAU

 

Hoe kom ik bij Vrienden van Amstel 2024?

Vrienden van Amstel wordt net zoals ieder ander jaar gevierd in Ahoy Rotterdam. Er zijn tweeduizend parkeerplekken beschikbaar, waarbij je €19,- per auto per dag betaalt en €49,- per dag voor het parkeren van een bus. Om zeker te zijn van een parkeerplek kun je deze reserveren. Daarnaast is Ahoy heel goed bereikbaar via het openbaar vervoer.

Vrienden van Amstel Live wordt natuurlijk gesponsord door het biermerk Amstel. Bier is dus zeker niet weg te denken op dit evenement. Ondanks dat heb je natuurlijk nog wel een BOB nodig als je met de auto komt. Hier gaat de organisatie meer aandacht aan geven. De BOB krijgt een speciale parkeerplek zo dicht mogelijk bij de deur, een bandje waarmee ze gratis alcoholvrije drankjes kunnen halen en exclusieve merchandise. De organisatie probeert hiermee mensen aan te moedigen om de BOB te zijn.

Alvast in de stemming voor Vrienden van Amstel 2024

Kun je absoluut niet meer wachten op Vrienden van Amstel 2024? Wij hebben de oplossing. We hebben speciaal voor jou een playlist samengesteld waarmee je al helemaal in de stemming kunt komen voor Vrienden van Amstel 2024!

Helemaal voorbereid voor Vrienden van Amstel 2024

In deze blog hebben we alle benodigde informatie gegeven voor Vrienden van Amstel 2024. Hopelijk hebben we al jouw vragen beantwoord. Veel feestplezier met Vrienden van Amstel 2024!

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Karaoke is een van de manieren hoe je voor vermaak op feestjes zorgt en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan, waarbij gezelligheid gegarandeerd is! In dit blog gaan we je meer informatie geven over welke soorten karaoke sets er allemaal zijn en helpen we je bij het maken van een keuze voor de beste karaoke set. Ga er maar even goed voor zitten...
Een feestje is bijna altijd te vroeg afgelopen, dus je besluit om een afterparty te organiseren. Maar wat heb je nodig om een afterparty te organiseren en om te genieten van het gezelschap van vrienden en familie? In deze blog bespreken we hoe je in maar vijf stappen een geslaagde afterparty organiseert. Wat is een afterparty? Een afterparty is d...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
In deze blog duiken we in een geweldige verzameling van topconcerten om jouw concertagenda 2024 te vullen! Het komende jaar barst van de fantastische concerten, zowel in Nederland als over de hele wereld. We hebben speciaal voor jou, elf onmisbare optredens uitgekozen. Met deze geweldige selectie van concerten beloven we je dat jouw concertagenda ...
Chatten