Popfestivals 2024: Hier moet je heen!

Popfestivals 2024: Hier moet je heen!

Popfestivals zijn razendpopulair, maar door de vele popfestivals in 2024 kan het best een lastige keuze zijn welke festivals je zeker moet bezoeken. We zetten in dit blog daarom de vijf beste Nederlandse popfestivals in 2024 voor je op een rijtje. Met de festivals uit dit blog vul je jouw festivalagenda met te gekke popfestivals.

#1 Paaspop - 29, 30 en 31 maart

Tienduizenden festivalgangers laten tijdens Paaspop het Brabantse Schijndel op zijn grondvesten trillen. Paaspop biedt een ongeëvenaarde ervaring met diverse muziekstijlen verdeeld over meerdere podia. Ondergedompeld in een feestelijke sfeer, kenmerkt Paaspop zich door een gezellige drukte en een overvloed aan unieke festivalkenmerken. Of je nu geniet van de muziek, de ambiance, of de sfeervolle aankleding, Paaspop is zonder twijfel een must-have in je festivalagenda voor popfestivals in 2024.

#2 Pinkpop – 21, 22 en 23 juni

Tijdens Pinkpop wordt het Limburgse Landgraaf jaarlijks omgetoverd tot het epicentrum van muzikale magie, waar tienduizenden festivalgangers samenkomen. Pinkpop is een onvergetelijke belevenis met een breed scala aan muziekstijlen, verdeeld over meerdere bruisende podia. Pinkpop onderscheidt zich door een feestelijke atmosfeer, een levendige drukte en een overvloed aan karakteristieke festivalelementen. En je gaat volledig op in de muziek, de betoverende sfeer en de unieke festival vibe, dus Pinkpop mag zeker niet ontbreken in je festivalagenda voor popfestivals in 2024.

#3 Bospop – 12, 13 en 14 juli

Volgend jaar worden er weer 50.000 muziekliefhebbers in Weert verwacht om op Bospop te genieten van top rock- en popmuziek. Grote internationale artiesten als DI-RECT, Simply Red en BZB komen naar Limburg om de bezoekers los te laten gaan op échte klassiekers. Als jij naar Bospop komt, geniet je gegarandeerd van de beste muziek in combinatie met vette lichteffecten. Vooral wanneer je van rock klassiekers als “Desert Rose” en “Harvest Moon” houdt, verdient Bospop zeker een plekje in je festivalagenda voor popfestivals 2024.

De gave lichteffecten geven een waanzinnig kleurenspektakel tijdens Bospop festival in de avond

#4 Huntenpop – 16 en 17 augustus

Huntenpop trok voor de corona crisis ruim 25.000 bezoekers naar de Achterhoek en keert in 2024 terug in Ulft. De bezoekers kunnen genieten van meerdere muziekstijlen, van Nederlandstalige hits tot keiharde Rock-'n-roll. Huntenpop is een tweedaags festival en ze bieden je ook de mogelijkheid om te overnachten op de festivalcamping, niet alleen de primaire zaken zoals de muziek en lichteffecten zijn dus uitstekend voor elkaar, ook de extra’s zijn op-en-top voor elkaar. Zet Huntenpop dus direct in jouw festivalagenda met popfestivals voor 2024.

#5 Popfestival Groningen - 5 mei

Op 5 mei is het weer zover in Groningen, het jaarlijkse Bevrijdingsfestival! 135.000 bezoekers genieten van de grootste Nederlandse artiesten op zes verschillende stages. Het mooiste aan dit bevrijdingsfestival is dat er aan iedere muziekliefhebber wordt gedacht. Voor ieder muziekgenre komt er wel een geweldige artiest om de boel op zijn kop te zetten. Zo komen Snelle, Danny Vera, Kraantje Pappie, $hirak en Maduk naar Groningen voor dit gekke festival. Vier de dag van de vrijheid met je vrienden en zet bevrijdingsfestival Groningen zeker in je festivalagenda voor popfestivals 2024!

Bevrijdingsfestival Groningen tijdens een avond optreden

Overige popfestivals 2024

Er zijn natuurlijk meer popfestivals, dan wij zojuist benoemd hebben. We zetten nog enkele popfestivals in Nederland en België voor je op een rijtje.

  • Hello Festival – Emmen – 8 juni
  • Gelderpop – Voorthuizen – 6 juli
  • Pukkelpop – Hasselt, België – 15, 16, 17 en 18 augustus
  • Festival Strand – Utrecht – 30 en 31 augustus

Popfestivals over de grens

Er zijn natuurlijk ook allerlei popfestivals over de landsgrenzen. We noemen daarom twee popfestivals, waar liefhebbers uit heel Europa samenkomen. Deze popfestivals zijn absoluut een aanrader voor de festivalliefhebber.

#1 Tomorrowland winter – 16 t/m 23 maart – Frankrijk Alpe d'Huez

De majestueuze Alpe d'Huez wordt komende winter opnieuw het toneel van duizenden festivalgangers die afreizen naar het betoverende Franse wintersportoord. Op Tomorrowland Winter in Alpe d'Huez geniet je niet alleen van een mix van muziekstijlen, maar ook van de adembenemende schoonheid van de Alpen. Het festivalterrein wordt getransformeerd tot een winterwonderland met betoverende sfeerelementen, waardoor je omringd wordt door een visueel spektakel van kleur en licht. Met shows die tot in de vroege uurtjes doorgaan, komen effecten zoals lasers en stroboscopen extra goed tot hun recht in de winterse nacht. En natuurlijk ontbreken de grootste artiesten van de wereld niet op dit spectaculaire winterfestival. Met namen als Armin van Buuren, Martin Garrix, Lost Frequencies en Charlotte de Witte ben je verzekerd van een onvergetelijk weekend vol muzikale magie te midden van de betoverende Alpen.

Honderden bezoekers gaan er flink op los bij een cafeetje in de Franse Alpen na een middag geskied te hebben.

#2 Exit Festival – 10 t/m 14 juli – Servië

Ook komende zomer reizen er weer honderdduizenden festivalgangers af naar het Petrovaradin Fort in het Servische Novi Sad. Op het Exit Festival geniet je naast talloze muziekstijlen van de prachtige historie van het Petrovaradin Fort. Tevens zijn er allerlei mooie sfeerattributen bij de shows aanwezig, zodat het festivalterrein verandert in een geweldig kleurenspektakel. Omdat de shows bijna altijd doorgaan tot in de late uurtjes, komen sfeerelementen zoals lasers extra goed tot hun recht. Uiteraard mogen ook de grootste artiesten van de wereld niet ontbreken op dit geweldige festival. Onder meer Viagra Boys, Mortal Kombat, Mirror, The Prodigy en Skrillex zijn aanwezig, zodat jij gegarandeerd een fantastisch weekend beleefd in het prachtige Novi Sad. 

Popfestival 2024 bezoeken?

Mocht je popfestivals 2024 helemaal te gek vinden en er een willen bezoeken, kijk dan even op de officiële website van het desbetreffende popfestival! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt, zodat niets een geweldige trip in de weg kan staan. Wie weet sta je komend jaar op een van deze geweldige popfestivals van 2024.

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Chatten