Popfestivals 2023: Hier moet je heen!

Popfestivals 2023: Hier moet je heen!

Popfestivals zijn razendpopulair, maar door de vele popfestivals in 2023 kan het beste een lastige keuze zijn welke festivals je zeker móét bezoeken. We zetten in dit blog daarom de vijf beste Nederlandse popfestivals in 2023 voor je op een rijtje. Met de festivals uit dit blog vul je jouw festivalagenda met te gekke popfestivals.

#1 Parkpop – 12 juni

Parkpop is één van de grootste popfestivals in 2023 van Nederland. Ruim 250.000 bezoekers trekken naar Den Haag voor een geweldig feest. Het grootste voordeel van dit popfestival is dat het gratis te bezoeken is, waardoor Parkpop door een brede en gevarieerde doelgroep wordt bezocht. Parkpop werd de afgelopen veertig jaar georganiseerd in het Zuiderpark. Sinds dit jaar wordt het Malieveld echter omgetoverd in een spectaculair festivalterrein. In 2023 komen ook de grootste artiesten naar Parkpop. Onder meer: Froukje, Kevin, Donnie, Goldband en Maan doen er op 12 juni alles aan om de festivalgangers in Den Haag te laten genieten van hun nummers in combinatie met te gekke moving heads en confetti. Parkpop mag dus niet ontbreken in jouw festivalagenda met popfestivals 2023.

#2 Dijkpop – 8 juli

Duizenden bezoekers zetten tijdens Dijkpop heel Andijk op zijn kop. Op Dijkpop geniet je van diverse muziekstijlen op vier geweldig aangeklede stages. Bovendien hangt er door het relatief lage aantal bezoekers vrijwel altijd een erg gemoedelijke sfeer, waardoor Dijkpop absoluut als een gezellig festijn wordt bestempeld. Door de gezelligheid, fijne plaatjes en geweldige sfeerattributen hoort dit feest zeker thuis in jouw festivalagenda met popfestivals 2023.

#3 Bospop – 7,8 en 9 juli

Komend jaar komen er 50.000 feestgangers naar Weert om op Bospop te genieten van de beste rock- en popmuziek. Grote internationale artiesten als DI-RECT, Simply Red en BZB komen naar Limburg om de bezoekers los te laten gaan op échte klassiekers. Als jij naar Bospop komt, geniet je gegarandeerd van de beste muziek in combinatie met vette lichteffecten. En vooral wanneer je van rockklassiekers als “Desert Rose” en “Harvest Moon” houdt, verdient Bospop zeker een plekje waard in je festivalagenda voor popfestivals 2023.

De gave lichteffecten geven een waanzinnig kleurenspektakel tijdens Bospop festival in de avond

#4 Huntenpop – 11 en 12 augustus

Huntenpop trok voor de coronacrisis ruim 25.000 bezoekers naar de Achterhoek en keert in 2023 dan ook terug in Ulft. De bezoekers kunnen genieten van meerdere muziekstijlen, van Nederlandstalige hits tot keiharde Rock ‘n Roll. Doordat Huntenpop een tweedaags festival is, heb je ook de mogelijkheid om te overnachten op de festivalcamping. Niet alleen de primaire zaken zoals de muziek en lichteffecten zijn dus uitstekend voor elkaar, ook de secundaire voorwaarden zijn op-en-top voor elkaar. Zet Huntenpop dus direct in jouw festivalagenda met popfestivals voor 2023.

#5 Popfestival Groningen: Bevrijdingsfestival - 5 mei

Op 5 mei is het weer zover in Groningen, het jaarlijkse Bevrijdingsfestival! 135.000 bezoekers genieten van de grootste Nederlandse artiesten op zes verschillende stages. Het mooiste aan dit bevrijdingsfestival is dat er aan iedere muziekliefhebber wordt gedacht. Voor iedere muziekgenre komt er wel een geweldige artiest om de boel op zijn kop te zetten. Zo komen Snelle, Danny Vera, Kraantje Pappie, $hirak en Maduk naar Groningen voor dit gekke festival. Vier de dag van de vrijheid met je vrienden en zet bevrijdingsfestival Groningen zeker in je festivalagenda voor popfestivals 2023! 

Bevrijdingsfestival Groningen tijdens een avond optreden

Overige popfestivals 2023

Er zijn natuurlijk meer popfestivals, dan wij zojuist benoemd hebben. We zetten nog enkele popfestivals in Nederland en België voor je op een rijtje.

  • Hello Festival – Emmen – 10 juni
  • Gelderpop – Voorthuizen – 1 juli
  • Pukkelpop – Hasselt, België – 17, 18, 19 en 20 augustus
  • Festival Strand – Utrecht – 25 en 26 augustus

Popfestivals over de grens

Er zijn natuurlijk ook allerlei popfestivals over de landsgrenzen. We noemen daarom twee popfestivals, waar liefhebbers uit heel Europa samenkomen. Deze popfestivals zijn absoluut een aanrader voor de festivalliefhebber.

#1 Exit Festival – 6, 7, 8 en 9 juli – Servië

Ook komende zomer reizen er weer honderdduizenden festivalgangers af naar het Petrovaradin Fort in het Servische Novi Sad. Op het Exit Festival geniet je naast talloze muziekstijlen van de prachtige historie van het Petrovaradin Fort. Tevens zijn er allerlei mooie sfeerattributen bij de shows aanwezig, zodat het festivalterrein verandert in een geweldig kleurenspektakel. Doordat vrijwel alle shows tot in de late uurtjes doorgaan, zie je sfeerattributen als lasers en stroboscopen extra goed. Uiteraard mogen ook de grootste artiesten van de wereld niet ontbreken op dit geweldige festival. Onder meer Viagra Boys, Mortal Kombat, Mirror, The Prodigy en Skrillex zijn aanwezig, zodat jij gegarandeerd een fantastisch weekend beleefd in het prachtige Novi Sad.

Honderden bezoekers gaan er flink op los bij een cafeetje in de Franse Alpen na een middag geskied te hebben.

#2 Snowattack – 21 t/m 28 januari – Frankrijk

Ben je ieder jaar bij de après-ski te vinden? Dan is Snowattack Ski, Snowboard and Music Festival het perfecte popfestival voor jou! Tijdens Snowattack ga je na het skiën en snowboarden helemaal los op de muziek van wereldberoemde DJ’s tussen de mooie Franse Alpen. Naast een week lang helemaal stuk gaan, zijn er ook nog allerlei andere activiteiten. Zo kun je de ene avond pokeren, terwijl je de andere dag deel kunt nemen aan een karaokeavond. Ben je dus op zoek naar de perfecte vervanger voor de ‘normale’ après-ski? Dan heb je in Snowattack het ideale alternatief gevonden.

Popfestival 2023 bezoeken?

Mocht je popfestivals 2023 helemaal te gek vinden en er een willen bezoeken, kijk dan even op de officiële website van het desbetreffende popfestival! Hierdoor ben je op de hoogte van het festival, zodat je weet wat bijvoorbeeld wel en niet kan. Wie weet sta je komend jaar op een van deze geweldige popfestivals van 2023.

Gerelateerde berichten
Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem, na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2023. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Chatten