PC speakers vs studio monitors: welke moet je kiezen?

PC speakers vs studio monitors: welke moet je kiezen?

Bij het creëren van een ideale computer setup heb je PC speakers nodig. In veel gevallen kiezen mensen voor PC speakers, maar wij raden onze klanten eigenlijk altijd aan om te gaan voor studio monitors bij je computer. In deze blog leggen we je uit, aan de hand van verschillen tussen beide modellen, waarom studio monitors goed als PC speakers te gebruiken zijn. Daarnaast geven we vijf uitmuntende modellen voor jouw computer setup.

Wat zijn PC speakers?

PC speakers zijn luidsprekers die speciaal zijn ontworpen om aan te sluiten op computers en laptops. PC speakers worden meestal aangesloten via een USB-poort of een 3,5 mm audio-aansluiting en zijn eenvoudig aan te sluiten op je computer. PC speakers zijn er in verschillende maten en soorten en bieden een breed scala aan geluidskwaliteit, van eenvoudige en betaalbare opties tot high-end speakers met geavanceerde functies. PC speakers zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen, maar zijn normaliter het meest geschikt voor algemeen gebruik, waaronder het luisteren naar muziek, het bekijken van video's en het spelen van games.

Verschil tussen PC luidsprekers en studio monitors

Er zijn een aantal grote verschillen tussen PC luidsprekers en studio monitors. Wij raden onze klanten vrijwel altijd aan om te gaan voor studio monitors als PC luidsprekers. Veel mensen staren zich blind op de keuze voor speakers voor bij de computer en kiezen standaard voor PC speakers. Het gebruiken van studio monitors als PC luidsprekers heeft verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

  • Nauwkeuriger geluid: Studio monitors zijn ontworpen om een neutraal en nauwkeurig geluid te produceren. Hierdoor kun je muziek en andere audiocontent horen zoals deze bedoeld is om gehoord te worden, zonder de kleuring of vervorming die vaak voorkomt bij PC luidsprekers.
  • Meer vermogen: Studio monitors zijn vaak krachtiger dan PC luidsprekers, wat betekent dat ze beter in staat zijn om luide volumes te produceren zonder vervorming.
  • Flexibiliteit qua instellingen: Studio monitors hebben vaak meer ingangen en instellingen dan PC speakers, waardoor je meer controle hebt over de manier waarop het geluid wordt weergegeven en aangepast kan worden aan jouw voorkeur.
  • Stevigere bouw: Studio monitors zijn vaak steviger gebouwd dan PC luidsprekers en zijn ontworpen om lang mee te gaan, waardoor ze een waardevolle investering zijn op de lange termijn. Studio monitors zijn over het algemeen wel wat duurder dan PC luidsprekers, vanwege de hogere kwaliteit van de componenten en het nauwkeurigere ontwerp.

Aandachtspunten om op te letten bij PC speakers

Als je op zoek bent naar een nieuwe set PC speakers zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten welk type aansluiting jouw computer heeft. Veel moderne computers hebben een 3,5 mm jack-aansluiting, terwijl oudere computers mogelijk een RCA- of DIN-aansluiting hebben. Zorg er dus voor dat de speakerset die je kiest compatibel is met de aansluiting op je computer. Verder is het vermogen en de frequentierespons van de speakers belangrijk voor de geluidskwaliteit. Bedenk daarbij hoe je de speakers wilt gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor muziek, films of gaming en stem daar je keuze op af. Tot slot kun je ook letten op extra functies, zoals Bluetooth-connectiviteit of een ingebouwde mp3-speler.

Onze selectie met de beste PC speakers

Onder deze carrousel vind je onze top 5 PC speakers!

 

 

Om de keuze voor de beste PC speakers wat gemakkelijker te maken, zetten we vijf goede opties uit ons assortiment voor je op een rij. Er zijn namelijk verschillende soorten speakers, die stuk voor stuk bestempeld kunnen worden als de beste PC speakers.

1. Vonyx SM65 actieve studio monitor speakerset 6.5" - 180W

De Vonyx SM65 is absoluut één van de beste PC speakers

De Vonyx SM65 is absoluut één van de beste PC speakers, al hangt het natuurlijk wel af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Met een krachtig vermogen van 180 watt, twee woofers van 6,5" en de MDF-behuizing is de SM65 set in staat om een indrukwekkend goed geluid te leveren. De geluidskwaliteit van de SM65 is helder, diep en gedetailleerd, waardoor deze set dan ook aanzienlijk beter presteert dan je zou verwachten in deze prijsklasse. Kortom, de Vonyx SM65 is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare en kwalitatief hoogwaardige PC speakers met een breed scala aan aansluitopties. 

2. Fenton SHF404B speakerset 4" 80W actief met Bluetooth en mp3-speler

De Fenton SHF404B is een compacte actieve monitor set en daarom ideaal als PC speakers

De Fenton SHF404B is een compacte actieve monitor set met een vermogen van 80 watt. Het belangrijkste voordeel van deze PC speakers is echter dat ze een Bluetooth-module hebben, wat het mogelijk maakt om draadloos verbinding te maken met je computer of andere Bluetooth-apparaten. Daarnaast hebben deze PC speakers een ingebouwde mp3-speler om muziek vanaf een USB-stick af te spelen. Als je andere audiobronnen wilt gebruiken, zoals een cd-speler of een computer zonder Bluetooth, dan kun je deze via de RCA (tulp) ingang verbinden met de speakerset met behulp van een audiokabel. De SHF404B is ideaal voor het beluisteren van muziek, het spelen van games en het kijken van films op je computer.

3. Fenton TA80S hifi stereo set met versterker met buizen en Bluetooth

Voor een échte authentieke geluidsbeleving zijn deze PC speakers de perfecte luidsprekers!

De Fenton TA80S set met buizenversterker is met name geschikt als PC speakers als jij een échte authentieke geluidsbeleving wilt. Met deze speakerset ga je terug in de tijd, maar dan met de techniek van tegenwoordig. Met de Fenton TA80S haal je dan ook een high-end hifi systeem in huis waar je écht van kan genieten. Het is dus absoluut geen gekke gedachte om deze PC speakers bij jouw computer setup te gebruiken. Maar waarom gelden deze luidsprekers als één van de beste PC speakers? Doordat deze fantastische set bestaat uit geweldige ouderwetse versterker met buizen mét Bluetooth en mp3-speler en twee bijpassende speakers van 40 watt is het een geweldige keuze om te gaan voor deze PC speakers.

4. Vonyx SMN40W actieve studio monitor speakers 100W - Wit

Deze PC speakers zijn absoluut een geweldige optie voor je computer setup!

De Vonyx SMN40W actieve studio monitor speakers zijn meer dan geschikt voor je computer setup. Ze leveren een hoogwaardige geluidskwaliteit en hebben een vermogen van 100W, wat betekent dat ze luid genoeg zijn om muziek, films en games op je computer te ondersteunen. Deze speakerset heeft ook nog een compact formaat en zijn gemakkelijk aan te sluiten op je computer of andere apparaten met behulp van de meegeleverde kabels. De Vonyx SMN40W geldt dus zeker als één van de beste PC speakers uit ons assortiment. Bovendien passen ze door het witte design in veel huiselijke settings.

5. SkyTronic complete HiFi set met versterker - 280 watt

Deze complete hifi set van SkyTronic is een variant van PC speakers, maar niet minder geschikt!

De Fenton SHFB55B hifi boekenplank luidspreker set met een vermogen van 280W worden geleverd met SkyTronic versterker, waardoor ze uitermate geschikt is om aan te sluiten op je computer. Deze speakerset kan worden aangesloten op de audio-uitgang van je computer met behulp van een audiokabel. Houd er rekening mee dat deze PC speakers niet beschikken over Bluetooth of een ingebouwde mp3-speler, dus je moet ‘m altijd met een kabel verbinden met je computer. Het grootste voordeel van deze speakerset zit ‘m in het krachtige vermogen, waardoor je altijd luide muziek kunt afspelen vanaf je computer of laptop. Deze SkyTronic complete set is dan ook perfect voor woon- of hobbykamers, waardoor hij geldt als één van beste PC speakers.

PC speakers kopen?

Met de informatie uit deze blog heb je alle informatie om de juiste PC speakers te kopen. Wanneer je doordeweeks voor 23.59 uur bestelt, heb je ze de volgende werkdag nog in huis. Heb je toch nog vragen voor onze productspecialisten voordat je PC speakers wilt aanschaffen? Onze klantenservice staat op werkdagen voor je klaar om je van het beste advies te voorzien.

Rob Timmerman

Productspecialist voor speakers & effectmachines

Gerelateerde berichten
Het vinden van de beste HiFi speakers is niet eenvoudig, omdat je te maken hebt met tal van mogelijkheden. Om je toch te laten slagen, zetten wij de vijf beste HiFi speakers volgens onze productspecialisten op een rijtje. Na het lezen van dit blog weet je precies wat de beste HiFi speakers voor jou zijn! #1 Fenton SHF80W HiFi speakers 3x 6.5" - ...
Een hifi set vind je in veel verschillende varianten met verschillende prijzen en functies. Het is belangrijk om onderzoek te doen en te kijken welke hifi set het beste past bij jouw behoeften en budget. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij het kiezen van een hifi set en geven we de beste selectie voor dit jaar. Hier moet je op ...
Chatten