Actieve subwoofers

Actieve subwoofers zijn de perfecte oplossing als je geluidsinstallatie net dat beetje extra power nodig heeft bij lage frequenties. Bekijk snel het aanbod en vind de subwoofer die jouw geluidsinstallatie laat knallen!

Filteren
Filteren

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Speaker type
    Actief
Filteren

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Subwoofers
❔ Wat is een subwoofer?

Een subwoofer is een speaker die verantwoordelijk is voor de weergave van de lage tonen, ook wel bass genoemd. Een goede subwoofer zorgt dat je de bass daadwerkelijk voelt waardoor je een knalfeest kunt geven. Als je het als DJ dus echt goed aan wilt pakken dan gebruik je bij je speakers een subwoofer.

🔊 Wanneer heb ik een subwoofer nodig?

Om het geluid zo goed mogelijk over te brengen, heeft iedere DJ of producer een subwoofer nodig. Met een subwoofer zorg jij dat de lage tonen, de bass, voelbaar zijn. Dit is heerlijk bij allerlei soorten muziek en draagt zeker bij aan de muziekbeleving van je publiek.

🔈 Hoeveel watt subwoofer heb ik nodig?

Dit hangt af waar je de subwoofer gaat gebruiken. Ga je op je slaapkamer draaien? Dan heb je een subwoofer nodig met een lager wattage. Heb je een eigen drive-inshow of café? Dan heb je een grotere subwoofer nodig. In ons assortiment kun je terecht voor subwoofers van verschillende wattages.

🔊 Waar subwoofer plaatsen?

Hoewel de plaatsing van een subwoofer zeker verschil kan maken, heeft het niet zo’n grote invloed als bij andere speakers. We kunnen wel stellen dat over het algemeen wordt aanbevolen om de subwoofer niet in een hoek of tegen een muur te plaatsen, maar in een vrije ruimte zodat de bass goed hoor- en voelbaar is. Bij een 2.1 speakerset worden de speakers vaak in de hoek richting de mensen geplaatst, terwijl de subwoofer in het midden van de speakers wordt geplaatst.

🎛 Hoe moet ik een subwoofer aansluiten op een versterker?

Het aansluiten van je subwoofer op een versterker is erg afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is het handig om te weten dat actieve subwoofers nooit aangesloten hoeven te worden op een versterker, doordat het is voorzien van een ingebouwde versterker. Bij passieve subwoofers is het afhankelijk van de aansluitingen op zowel de versterker als subwoofer. Er zijn vaak meerdere aansluitmogelijkheden, zoals speakon of klem/schroef terminals om de subwoofer aan te sluiten op een versterker.

💸 Wat kost een subwoofer?

De prijs van een subwoofer hangt vooral af van het vermogen. Hoe meer vermogen, hoe duurder de subwoofer. Voor een goede, krachtige subwoofer betaal je al gauw een paar honderd euro. Er zijn echter ook modellen die om en nabij de honderd euro kosten.

Wat is een actieve subwoofer?

Wij leren jou graag waarom een actieve subwoofer een uitstekende keuze voor jou is. Daarvoor zou je echter wel eerst moeten weten wat een actieve subwoofer precies is.

Subwoofers zijn er in de basis in 2 verschillende soorten; passief en actief. Het verschil is simpelweg dat een actief model over een ingebouwde versterker beschikt. Je kan een subwoofer die actief is dus direct op een geluidsbron zoals een mengpaneel of mediaplayer aansluiten. Bij de passieve subwoofers zou je deze apparaten eerst met een versterker moeten verbinden om vervolgens die versterker weer met een subwoofer te verbinden. Kortom, met actieve subwoofers bespaar je nogal wat moeite in het aansluiten en eventueel vervoeren van je complete geluidsinstallatie met subwoofers. 

Waarom een actieve subwoofer kopen? 

Nu je het verschil begrijpt, sommen we de voordelen van een actieve subwoofer voor je op:

  • Eenvoudig aansluiten: Een actieve subwoofer sluit je doodeenvoudig aan op de rest van je geluidsinstallatie. Zeker wanneer je andere speakers ook actief zijn, is het aansluiten een fluitje van een cent!
  • Goed vervoerbaar: Met een actieve subwoofer beperk je de hoeveelheid losse apparatuur die je moet meenemen, wat het vervoer aanzienlijk vereenvoudigt.
  • Makkelijk uit te breiden: Soms heb je meer 'laag' nodig dan andere keren. Voor een huisfeest is één subwoofer misschien genoeg, maar voor een tuinfeest kunnen twee subwoofers beter zijn. Actieve subwoofers maken het eenvoudig om je installatie uit te breiden. 

Mythes en nadelen

Er bestaan verschillende misvattingen over subwoofers met ingebouwde versterkers. Zo zijn er enkele die beweren dat deze modellen mindere audio prestaties leveren. Niets wijst er echter op dat dit ook echt klopt. Een voorwaarde hierbij is natuurlijk wel dat de speaker zowel als de ingebouwde versterker beide van degelijke kwaliteit zijn. 

Om een compleet beeld te schetsen is het ook belangrijk je bewust te zijn van de nadelen van een actieve subwoofer. Zo zal je dit soort subwoofers aan en uit moeten zetten met een schakelknop op de behuizing van de speaker. Bij vaste installatie op lastig te bereiken plekken zou het centraal aan en uit zetten met behulp van een reguliere versterker eenvoudiger zijn. Door de ingebouwde versterker kunnen actieve subwoofers eveneens zwaarder en groter zijn dan passieve subwoofers van vergelijkbaar vermogen. 

Actieve subwoofer kopen

MaxiAxi biedt een uitgebreid assortiment actieve subwoofers. Ook voor advies over de beste subwoofer met ingebouwde versterker, ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. De beste subwoofers vind je bij MaxiAxi! Bestel je actieve subwoofer nu en ontvang hem razendsnel in huis!

Chatten