Keyboardlessen van MaxiAxi.com: online en helemaal gratis!

Keyboardlessen van MaxiAxi.com: online en helemaal gratis!

Ontdek de magie van keyboard spelen met MaxiAxi.com, helemaal gratis! In samenwerking met Online Muziek Academie bieden wij je 25 volledig gratis online keyboardlessen aan.
Deze keyboardlessen zijn perfect voor beginners en zullen je stap voor stap begeleiden bij het leren spelen.

Duizenden potentiële Mozarts gingen je voor: schrijf je gratis in!

Schrijf je nu in en start direct jouw 25 gratis online keyboardlessen van de Online Muziek Academie!

 • Start direct met lessen
 • Via MaxiAxi helemaal gratis
 • Levenslang toegang
 • Meer dan 500 online keyboardlessen, en groeiende
 • Elke twee weken nieuwe keyboardlessen
 • Zelf muzieknummers aanvragen
 • Onbeperkt support van de docenten
 • Binnen enkele weken de juiste basis

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een mail waarmee je direct aan de slag kunt met jouw keyboard.

 


5 kinderliedjes om direct te spelen

Naast 25 online keyboardlessen willen we ook graag een aantal specifieke kindernummers met je delen. Wouter Bruinsma heeft samen met MaxiAxi vormgegeven aan een vijftal lessen, te bekijken via YouTube. In deze gratis keyboardlessen worden de toetsen van een keyboard in beeld gebracht en wordt gelijktijdig met de vertraagde muziek weergegeven welke toetsen ingedrukt moeten worden. De nummers voor de keyboardlessen zijn gekozen omdat ze relatief eenvoudig te leren zijn. Zo kan vrijwel ieder kind direct aan de slag met deze nummers. Voor sommige beginners zullen deze nummers uit hun eigen jeugd afstammen, maar er is ook gekozen voor kindernummers die momenteel populair zijn. 

Tip van Bas:

Gaan de filmpjes je toch te snel? Rechts onder aan de afspeelbalk zijn de instellingen van het filmpje aan te passen. Wanneer je op het menu voor instellingen klikt, verschijnt ook de functie "afspeelsnelheid". Wanneer je hier op klikt krijg je de mogelijkheid de snelheid van het filmpje aan te passen. Hierdoor kun je nog rustiger meespelen. Als je het nummer beter onder de knie krijgt, kun je het stap voor stap versnellen om de keyboardles zo op de originele snelheid mee te spelen.

Afspeelsnelheid aanpassen

Gratis keyboardles 1: Baby Shark

Allereerst het razendpopulaire nummer ‘Baby Shark’. Het begint met een haai die steeds groter en groter wordt. Hopelijk heb jij hiermee ‘Baby Shark’ razendsnel onder de knie!

Gratis keyboardles 2: Twinkle Twinkle

Het nummer ‘Twinkle Twinkle’ is al generaties lang een populair wiegelied. In deze les laat Wouter Bruinsma rustig zien welke toetscombinaties je moet maken om dit nummer als een ware (little) keyboard ster te spelen.

Gratis keyboardles 3: Lang zal ze leven

Hieperdepiep hoera! Met deze les kun je op elke verjaardag de show stelen door het nummer mee te spelen op een keyboard of digitale piano

Gratis keyboardles 4: De wielen van de bus

‘De wielen van de bus’ gaan rond en rond. Als je bij de vierde keyboardles bent aangekomen, ben jij als beginnend toetsenist ook al flink op stoom gekomen. 

Gratis keyboardles 5: We maken een kringetje

Het kinderlied ‘We maken een kringetje’ is nog steeds erg populair. Als je deze keyboardles hebt afgerond, vormt er vanzelf een kringetje aan publiek om je heen! 

Keyboard kopen?

Keyboardles is natuurlijk lastig spelen als je nog geen keyboard hebt. In ons assortiment kun je terecht voor diverse keyboards. Let hierbij goed op dat je naar het aantal toetsen kijkt. Je kunt namelijk kiezen uit: 

Keyboards met 49 toetsen

 • Kleinste formaat in het assortiment.
 • Beschikt over 4 octaven.
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.
 • Handzaam en gemakkelijk mee te nemen of op te bergen.
 • Niet aanbevolen voor muzieklessen wegens beperkte expressiemogelijkheden.

Keyboards met 61 toetsen

 • Meest gangbare model.
 • Relatief groot bereik met voldoende expressiemogelijkheden.
 • Ideaal voor beginnende spelers.
 • Aanbevolen door veel muziekscholen voor muzieklessen.
 • Compact en overzichtelijk.

Keyboards met 88 toetsen

 • Identieke toetsconfiguratie als een echte piano (52 witte en 36 zwarte toetsen).
 • Geschikt voor het spelen van alle keyboard- en pianomuziek.
 • Biedt meer ruimte voor dynamiek en variatie in spel.
 • Ideaal voor gevorderde spelers en voor hen die willen doorgroeien in hun spel.

Daarnaast kan je kiezen voor keyboards met aanslaggevoelige toetsen en zelfs keyboards met lichtgevende toetsen! Hieronder vind je al onze keyboards in een carrousel.

 

 

Online keyboard leren spelen met MaxiAxi

Met de bovenstaande keyboardlessen heb je van alles om gratis online keyboard te leren spelen. Heb je vragen over het aanschaffen van een geschikt keyboard? Onze productspecialisten staan op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, app of mail gerust!

Gerelateerde berichten
Keyboard spelen is goed voor je hersenen, hand-oog coördinatie en zelfvertrouwen. Het is bovenal ontzettend leuk, laagdrempelig en hoeft zeker niet duur te zijn. Alle redenen om te beginnen met keyboard spelen! Een keyboard is veel meer dan een piano Dat het keyboard oorspronkelijk afstamt van de piano zal je niet verbazen. Het keyboard is ...
Wil jij graag keyboard leren spelen? Zeker doen! Keyboard spelen is hartstikke leuk. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je een leuk deuntje wilt spelen op dit instrument? Onlangs hebben we er al kort aandacht aan besteet in het blog Waar moet je op letten bij het kopen van een keyboard? Nu willen we graag wat dieper ingaan op het ...
Bij het kiezen van een keyboard is het voor zowel de beginner als de gevorderde toetsenist belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Er zijn veel verschillende keyboards op de markt, we begrijpen het dan ook goed als je enigszins overweldigd bent door de hoeveelheid keuzes die er zijn. Daarom leggen we je in deze blog de verschillen uit en ...
Wanneer je als beginner je eerste keyboard hebt aangeschaft en vervolgens noten wil leren spelen vraag je je vast af hoe je dit het beste aan kan pakken. Daarom vertellen we je in deze blog kort welke noten er allemaal zijn en gaan we dieper in op hoe je keyboard noten kan leren spelen. Welke keyboard noten zijn er? Een keyboard kan over wel 88 ...

Gerelateerde producten

Chatten