Keyboardlessen van MaxiAxi.com: online en helemaal gratis!

Keyboardlessen van MaxiAxi.com: online en helemaal gratis!

MaxiAxi.com biedt een vijftal gratis online keyboardlessen aan. In deze blog zijn al deze gratis keyboardlessen terug te vinden. Met deze keyboardlessen leer je een aantal nummers die behapbaar zijn voor beginners. Wanneer je een aantal van deze nummers onder de knie hebt kan je al met volle teugen genieten van het keyboard spelen. 

Gratis online keyboardlessen

Het keyboard leren spelen is zeker als beginneling natuurlijk niet erg gemakkelijk. Zo gaan moeilijke nummers vaak te snel en is het lastig om bij anderen af te kijken. Wouter Bruisma heeft met dat in gedachten samen met MaxiAxi vormgegeven aan een vijftal lessen. In deze gratis keyboardlessen worden de toetsen van een keyboard in beeld gebracht en wordt simultaan met de vertraagde muziek weergegeven welke toetsen ingedrukt moeten worden.  

De nummers voor de keyboardlessen zijn gekozen op basis van moeilijkheidsgraad. Zo kan vrijwel iedere beginner direct aan de slag met deze nummers. En omdat het deze week Kindermuziekweek is ligt de focus op nummers voor kinderen. Voor sommige beginners zullen deze nummers uit hun eigen jeugd afstammen, maar er is ook gekozen voor kindernummers die momenteel populair zijn. 

Tip van Bas:

Gaan de filmpjes je toch te snel? Rechts onder aan de afspeelbalk zijn de instellingen van het filmpje aan te passen. Wanneer je op het menu voor instellingen klikt, verschijnt ook de functie "afspeelsnelheid". Wanneer je hier op klikt krijg je de mogelijkheid de snelheid van het filmpje aan te passen. Hierdoor kan je nog rustiger meespelen. Als je het nummer beter onder de knie krijgt kan je het stap voor stap versnellen om het nummer zo op de originele snelheid mee te spelen. 

Afspeelsnelheid aanpassen

Gratis keyboardles 1: Baby Shark

Het momenteel razendpopulaire nummer Baby Shark. Het begint met een haai die steeds groter en groter wordt. Hopelijk vergroten we met deze uitleg ook het gemak waarmee je dit nummer leert. 

Gratis keyboardles 2: Twinkle Twinkle

Het nummer Twinkle Twinkle is al generaties lang een populair wiegelied. In deze les laat Wouter Bruinsma rustig zien welke toetscombinaties je moet maken om dit nummer als een waar (little) keyboard ster te spelen.

Gratis keyboardles 3: Lang zal ze leven

Hieperdepiep hoera! Op elk verjaardagsfeestje is dit nummer een wederkerende sfeermaker. Dankzij deze les kan je op elke verjaardag de show stelen door het nummer mee te spelen op een keyboard of digitale piano

Gratis keyboardles 4: De wielen van de bus

De wielen van de bus draaien rond en als je bij dit 4e nummer bent aangekomen ben jij als beginnend toetsenist ook al flink op stoom gekomen. 

Gratis keyboardles 5: We maken een kringetje

Het kinderlied "We maken een kringetje" is nog steeds erg populair. Als je dit nummer speelt, vormt er vanzelf een kringetje aan publiek om je heen! 

Keyboard kopen?

Het is natuurlijk lastig spelen als je nog geen keyboard hebt. In ons assortiment kan je terecht voor diverse keyboards. Let hierbij goed op dat je naar het aantal toetsen kijkt. Je kan namelijk kiezen uit: 

Daarnaast kan je kiezen voor keyboards met aanslaggevoelige toetsen en zelfs keyboards met lichtgevende toetsen! Hieronder vind je al onze keyboards in een carrousel.

 

 

Online keyboard leren spelen met MaxiAxi

Met de bovenstaande lessen heb je van alles om gratis online keyboard te leren spelen. Heb je de gratis aangeboden lessen eenmaal onder de knie? Dan zijn er nog diverse mogelijkheden om door te leren. In de blog "Keyboard leren spelen?" gaat Maarten dieper in op verschillende populaire leermethodes. 

Gerelateerde berichten
Keyboard spelen is goed voor je hersenen, hand-oog coördinatie en zelfvertrouwen. Het is bovenal ontzettend leuk, laagdrempelig en hoeft zeker niet duur te zijn. Alle redenen om te beginnen met keyboard spelen! Een keyboard is veel meer dan een piano Dat het keyboard oorspronkelijk afstamt van de piano zal je niet verbazen. Het keyboard is ...
Wil jij graag keyboard leren spelen? Zeker doen! Keyboard spelen is hartstikke leuk. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je een leuk deuntje wilt spelen op dit instrument? Onlangs hebben we er al kort aandacht aan besteet in het blog Waar moet je op letten bij het kopen van een keyboard? Nu willen we graag wat dieper ingaan op het ...
Bij het kiezen van een keyboard is het voor zowel de beginner als de gevorderde toetsenist belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Er zijn veel verschillende keyboards op de markt, we begrijpen het dan ook goed als je enigszins overweldigd bent door de hoeveelheid keuzes die er zijn. Daarom leggen we je in deze blog de verschillen uit en ...
Wanneer je als beginner je eerste keyboard hebt aangeschaft en vervolgens noten wil leren spelen vraag je je vast af hoe je dit het beste aan kan pakken. Daarom vertellen we je in deze blog kort welke noten er allemaal zijn en gaan we dieper in op hoe je keyboard noten kan leren spelen. Welke keyboard noten zijn er? Een keyboard kan over wel 88 ...

Gerelateerde producten

Chatten