Help! Welke megafoon moet ik kiezen?

Help! Welke megafoon moet ik kiezen?

Het uitkiezen van een megafoon is voor de meeste mensen geen alledaagse bezigheid. We snappen dat het daarom lastig is om een keuze te maken voor de juiste megafoon. In deze blog vertellen we je alles over de zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan jij de beste megafoon kiezen! Ben je op zoek naar de werking van een megafoon? Lees dan ook eens deze blog.

Hier moet je zeker op letten bij een megafoon!

Voor je een megafoon aanschaft, leggen we je graag haarfijn uit waar je op moet letten. Er zijn uiteraard allerlei verschillende factoren belangrijk zoals extra functies, maar ook zaken zoals het wattage van de megafoon. We zetten de belangrijkste factoren op een rijtje.

1. Wattage en bereik

Uiteraard zijn het wattage en bereik belangrijk om rekening mee te houden. Het wattage geeft een goede indicatie hoe krachtig je megafoon klinkt, terwijl het bereik aangeeft hoe ver je maximaal te horen bent. Bij megafoons van MaxiAxi.com vind je altijd het wattage en het bereik in de productomschrijving.

Uiteraard is het ook grotendeels afhankelijk van de omstandigheden hoe goed je te horen bent. Bij buitengebruik zul je natuurlijk meer wattage en bereik nodig hebben dan binnenshuis, doordat het geluid binnen weerkaatst tegen de muren. Bovendien heb je buiten te maken met de weersomstandigheden zoals wind, dit is van grote invloed op tot ver je te horen bent.

2. Voeding: megafoon met accu of batterijen

Naast het wattage en het bereik is het natuurlijk ook goed om rekening te houden met de stroomtoevoer. In ons assortiment heb je verschillende opties, namelijk een megafoon met accu of op batterijen. Houd bij zowel een accu als batterijen wel in de gaten dat de energiebron eerder opraakt wanneer je het volume harder zet en als je allerlei extra functies zoals een sirene gebruikt.

Een megafoon met accu heeft als belangrijkste voordeel dat je ‘m telkens opnieuw kunt opladen. Dit is relatief een goedkope oplossing, omdat je niet continu de batterijen hoeft te vervangen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je megafoon leeg kan raken tijdens het gebruik en dan zul je ‘m aan het stroom moet leggen om op te laden. Een oplossing is om een tweede accu aan te schaffen, zodat je de accu’s gemakkelijk kunt verwisselen als er één van de twee leeg is. Wanneer je voor een model op batterijen gaat, heb je het grote voordeel dat je de batterijen eenvoudig kunt vervangen waardoor je ‘m altijd kunt blijven gebruiken. Je hoeft alleen een extra pakje batterijen mee te nemen.

3. Extra opties

Een belangrijke afweging die je moet maken bij het bestellen van een megafoon is of je extra opties nodig hebt. Veel megafoons hebben allerlei verschillende opties, zoals een megafoon met sirene functie. Deze functie is met name handig wanneer je ‘m gebruikt bij noodgevallen zoals een brand. Een megafoon met sirene geeft een hoog alarmerende toon weer, waardoor mensen direct weten dat er sprake is van een noodsituatie.

Een tweede optie die zeker de moeite waard is, is de opnamefunctie. Het mooie aan de opnamefunctie is dat je thuis berichten kunt inspreken en deze eenvoudig kunt afspelen wanneer je ze nodig hebt. Je drukt thuis de opnameknop in, spreekt bijvoorbeeld in: ‘sla linksaf om je tickets te laten scannen voor de beurs’ en hoeft de opnameknop alleen maar bij de beurs in te drukken om het geluidsfragment te laten klinken.

De derde optie die we ook zeker aanbevelen is een afneembare microfoon. Bij deze optie heb je de mogelijkheid om je megafoon over je schouder of aan je broek te hangen, zodat je ‘m niet continu vast hoeft te houden. Je kunt je boodschap nu gemakkelijk inspreken via de afneembare microfoon, terwijl het geluid gewoon uit de speaker in de megafoon komt. Bovendien is het ook eenvoudig om de afneembare microfoon te overhandigen aan een ander.

Megafoon met afneembare microfoon

4. Afspelen van muziek of geluidsfragmenten met je megafoon

Naast het versterken van je stem of ingesproken berichten is het ook mogelijk om muziek of andere geluidsfragmenten af te spelen met je megafoon. Je hebt vaak allerlei verschillende afspeelmogelijkheden zoals Bluetooth, USB, SD-kaart en lijningang. Hierdoor kun je gemakkelijk muziek of geluidsfragmenten afspelen die op je telefoon, USB of SD-kaart staan.

Je kunt je megafoon eenvoudig draadloos verbinden met je telefoon via Bluetooth of een AUX-kabel. Heb je dus muziek of geluidsfragmenten op je mobiele telefoon staan? Ga voor een megafoon met Bluetooth en/of lijningang. Wanneer je muziek en ingesproken berichten op een USB-stick of SD-kaart hebt staan, kun je beter voor een megafoon met USB- en SD-poort gaan.

Megafoon kopen?

Nu je precies weet waar je op moet letten om een megafoon te kopen, zijn wij ervan overtuigd dat je de juiste keuze maakt. Heb je toch nog vragen over de werking voor je de megafoon wilt kopen? Lees dan deze blog of stel je vragen aan onze productspecialisten!

Gerelateerde producten

Chatten