Een kerstquiz: zo organiseer je 'm!

Een kerstquiz: zo organiseer je 'm!

Een kerstquiz maakt jouw Kerst nóg specialer! Met de kerstdagen voor de deur is dit het moment om na te denken wat jij gaat doen met je familie en vrienden. Misschien ga je voor een ouderwets avondje gourmetten, koop je cadeaus voor onder de kerstboom of maak je een surprise. Wij denken echter dat het wel een stukje avontuurlijker mag, zoals met een kerstquiz! In deze blog helpen we je verder bij het organiseren van zo’n kerstquiz.

Waar moet ik aan denken bij een kerstquiz?

Het organiseren van een kerstquiz kan veel met zich mee brengen. Zo moet je een goede plek voor je gezelschap regelen, zorgen dat iedereen een hapje en drankje kan nuttigen en actief mee kan doen met de pubquiz. Allemaal belangrijk, maar inhoudelijk is je kerstquiz nergens zonder leuke vragen en aankleding. Denk er bijvoorbeeld aan om je woonkamer een unieke sfeer te geven door middel van een ‘Jelly Ball’ of ‘Sterren Projector’. 

Een extra tip voor de kerstdagen

Om gezelligheid voor, tijdens en na de kerstquiz te garanderen, stellen wij voor om samen met je vrienden en/of familie even schaamteloos los te gaan op kerstliedjes. Doe dit bijvoorbeeld met een karaokeset. Speel je favoriete kerstmuziek af en zingen maar! Hieronder vind je een aantal sets die uitermate geschikt zijn voor een gezellig karaokeavondje tijdens de kerstdagen.

 

 

Categorieën voor jouw Kerst pubquiz

Denk bij een Kerst pubquiz niet direct aan de doorsnee kerstvragen, maar denk meer ‘out of the box’. Om je alvast een beetje op weg te helpen én om je inspiratie te geven voor eigen vragen, hebben wij een aantal categorieën voor jouw kerstquiz op een rij gezet! Onderaan de pagina vind je tevens wat voorbeeldvragen voor jouw Kerst pubquiz ter opvulling of inspiratie!

 • Wie is het?: Vraag je publiek wie de afgebeelde persoon is. Bijvoorbeeld Macaulay Culkin (hoofdpersoon kerstfilm ‘Home Alone’).
 • Dialect/taalvragen: Vraag je publiek antwoord te geven op vragen die in verschillende talen/dialecten zijn geschreven. Je kunt de vragen van de kerstquiz natuurlijk kerstgerelateerd maken
 • Doe een wedstrijdje karaoke: Kom erachter wie er het beste kan zingen. In ons assortiment vind je karaokesets en microfoons voor een leuk karaokeavondje.
 • Verzin actuele vragen voor je Kerst pubquiz: Test met de kerstquiz of je publiek op de hoogte is van de actualiteit (bijvoorbeeld de nieuwste kerstliedjes)
 • Herinneringen/anekdotes: Citeer grappige/leuke herinneringen of anekdotes over jouw gezelschap en stel er vervolgens vragen over.

Voorbeelden van kerstquiz vragen

Om je verder op weg te helpen met het creëren van een kerstquiz, hebben wij alvast wat voorbeelden van kerstquiz vragen voor jou gemaakt, met het daarbij horende antwoord. Wij weten zeker dat jouw quiz een succes wordt met een vleugje van onze voorbeeldvragen en jouw eigen inbreng! De voorbeeldvragen vind je hieronder en daarmee wensen we je een gezellige en geslaagde kerstquiz toe!

Algemene kennis

 • Vraag: Wanneer begon men met het versieren van een kerstboom?
  • Antwoord: In de zestiende eeuw werden er al bomen versierd.
 • Vraag: Heeft de Kerstman zijn eigen postadres?
  • Antwoord: Ja! In de Amerikaanse staat Alaska bestaat er een postadres voor de Kerstman. Het postadres is: 101, St. Nicholas Dr., North Pole, AK 99705 USA.
 • Vraag: Wie van volgende artiesten heeft géén kerstnummer geschreven?
  • Antwoord: D 
  • A. Taylor Swift (- Christmas Tree Farm)
  • B. Ariana Grande (- Santa Tell Me)
  • C. Ed Sheeran (& Elton John - Merry Christmas)
  • D. Adele (geen kerstliedje)
 • Vraag: Wat is het best verkochte kerstnummer?
  • Antwoord: Momenteel is “All I want for Christmas” van Mariah Carrey het best verkochte kerstnummer. 

Finish the lyrics

Hard gelach tijdens het raden van de lyrics!

‘Finish the lyrics’ hoort absoluut bij ons rijtje met kerstquiz vragen. Bij deze categorie kan je verschillende kerstliedjes streamen en op een willekeurig moment pauzeren. Je gezelschap moet de songtekst afmaken. Het makkelijkste is om je mobiel of tablet te verbinden met een Bluetooth speaker

The price is right

Bij deze categorie hebben wij inschattingen gemaakt wat diverse prijzen rond de kerst kunnen zijn. Je gezelschap kan per vraag inschattingen doen, waarbij de speler met het antwoord dat het dichtst bij ons antwoord komt, wint. Hieronder vind je een aantal goede voorbeelden van kerstquiz vragen voor ‘The price is right’.

 • Vraag: Hoeveel kost het om een kerstboom te versieren met kerstballen, ornamenten en lichtjes?
  • Antwoord: Allereerst kun je je versieringen zo gek maken als je wil. Wij schatten in dat de kosten van versieringen rond de € 150 liggen. De lichtjes en kerstballen kosten beide gemiddeld zo’n € 30, terwijl ornamenten per stuk prijziger zijn. Een ornament kost gemiddeld zo’n € 5 à € 6. Ervan uitgaande dat je 15 ornamenten in je boom wil hangen komt dat uit op € 90. 
 • Vraag: Wat kosten de kerstboodschappen in 2023 per gezin van 4 personen?
  • Antwoord: Gemiddeld gezien kosten de kerstboodschappen zo’n € 150 p.p. 
 • Vraag: Wat kost een 8-daagse skivakantie rond de Kerst?
  • Antwoord: Gemiddeld gezien kost een skivakantie tijdens de kerst zo’n € 900 p.p.
 • Vraag: Wat is de prijs van een echte, neppe en luxe kerstboom?
  • Antwoord: Een echte kerstboom kost gemiddeld zo’n € 20. Een kunstkerstboom kost gemiddeld zo’n € 150. Een luxe kerstboom kost gemiddeld zo’n € 750.

Inschattingsvragen

 • Vraag: Sinds wanneer bestaan er elektrische kerstlampjes?
  • Antwoord: Sinds 1882 bestaan er al elektrische kerstlampjes.
 • Vraag: Hoeveel procent van de Nederlandse bevolking heeft helemaal niets met Kerst?
  • Antwoord: Ruim 40% van de Nederlanders viert geen Kerst.

Quizzen maar!

Met de categorieën, vragen en antwoorden ben jij op-en-top voorbereid voor een geweldige kerstquiz! Heb je vragen over één van onze feestartikelen? Onze productspecialisten helpen je graag bij het kiezen van de beste apparatuur. Bovendien: vandaag besteld is morgen in huis!

Thijs Kranenburg

Productmanager

Hi! Mijn naam is Thijs Kranenburg. Ik ben, naast mijn werk als productmanager bij MaxiAxi.com, graag bezig met het produceren van muziek onder de naam ‘Tyka’. Ik produceer sinds 2017, treed sinds 2020 op en heb meerdere platen gemaakt voor mezelf en collega-artiesten. Je kan door die ervaring dus wel zeggen dat het werk bij MaxiAxi.com perfect bij me past! Ik probeer mijn interesse in de muziek- en entertainmentbranche zo goed mogelijk te vertalen richting de wensen van de klant. Van het optimaliseren van de producten op de website tot het schrijven van blogs! Mijn liefde, passie en expertise in deze branche zorgen ervoor dat ik altijd voor het perfecte eindresultaat ga!

Gerelateerde berichten
Met een sneeuwmachine garandeer je een witte Kerst. Vind jij dat er tijdens de kerstdagen op z’n minst een laagje sneeuw hoort te liggen? Dan is een sneeuwmachine de perfecte oplossing! Met een sneeuwmachine weet je zeker dat er sneeuwvlokjes ronddwarrelen tijdens je kerstdiner of kerstborrel. In dit blog geven we je enkele voorbeelden waar een ...
Een sneeuwmachine huren is veelvoorkomende manier om een winterse sfeer in je tuin te creëren, maar is het kopen van een sneeuwmachine niet voordeliger? In dit blog gaan we je precies uitleggen wat de voor- en nadelen van een sneeuwmachine huren en kopen zijn. Na het lezen van dit blog weet je dus precies of het in jouw situatie beter is om een ...
Kerstborrel ideeën zijn altijd welkom bij het organiseren van een kerstfeest met vrienden, collega’s of familie. In dit blog vind je een aantal handige kerstborrel ideeën, zodat je gegarandeerd een leuke avond kunt organiseren. Met behulp van de onderstaande kerstborrel ideeën organiseer jij in korte tijd eenvoudig jullie ultieme kerstborrel...
De mooiste en gezelligste dagen van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent: de kerstborrels worden gepland, kerstcadeaus worden uitgezocht en de discussie wat je met de jaarwisseling gaat doen, is in volle gang. In deze blog helpen we jou met het organiseren van de perfecte kerstborrel op het gebied van licht & geluid. Deze blog kun je ...
Chatten