Sneeuwmachine huren vs kopen!

Sneeuwmachine huren vs kopen!

Een sneeuwmachine huren is veelvoorkomende manier om een winterse sfeer in je tuin te creëren, maar is het kopen van een sneeuwmachine niet voordeliger? In dit blog gaan we je precies uitleggen wat de voor- en nadelen van een sneeuwmachine huren en kopen zijn. Na het lezen van dit blog weet je dus precies of het in jouw situatie beter is om een sneeuwmachine te huren of er toch een te kopen.

Waar moet ik op letten bij een sneeuwmachine?

Voordat we je precies gaan uitleggen of het voordeliger is om een sneeuwmachine te huren of te kopen, bespreken we eerst welke factoren jij moet weten bij het maken van de keuze voor kopen of huren. We zetten nu de twee belangrijkste factoren voor je op een rij, zodat je volledig voorbereid bent voor je een sneeuwmachine gaat huren of kopen.

 • Vermogen: Als eerste is het heel belangrijk om te kijken naar het vermogen van een sneeuwmachine. Het spreekt voor zich dat een machine met meer vermogen ook meer sneeuw produceert. Wanneer je een groot grasveld van sneeuw wilt voorzien, raden we je aan om voor een model met een zo hoog mogelijk vermogen te gaan. Wanneer je een klein terrasje in de achtertuin wilt voorzien van sneeuw kan een machine met minder vermogen al voldoende sneeuw produceren.
 • Vloeistoftank: Daarnaast is het slim om te kijken naar de grootte van de vloeistoftank. Wanneer je een hele middag sneeuw wilt produceren, is het handig om een voor een sneeuwmachine met een grote vloeistoftank te gaan. Met een grote vloeistoftank geniet je al snel een paar uur van een geweldige sneeuwbui.

De rage 1800 snow machine

Voor- en nadelen van een echte sneeuwmachine huren

Een echte sneeuwmachine huren brengt natuurlijk een aantal voordelen met zich mee, maar heeft ook zeker een keerzijde. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze maakten we een opsomming van de belangrijkste voor- en nadelen voor het huren en kopen van een sneeuwmachine. We bespreken eerst de plus- en minpunten van een echte sneeuwmachine huren.

Voordelen sneeuwmachine huren

 • Geen aanschafkosten: Een sneeuwmachine huren heeft als grootste voordeel dat je alleen maar betaalt voor de tijd dat je het apparaat nodig hebt. Bij huren hoef je daarnaast niet in één klap een grote uitgave doen, doordat je bespaar op de aanschafkosten.
 • Neemt geen kastruimte in beslag: Doordat je ‘m niet hoeft op te bergen, heb je geen extra opslag- of kastruimte nodig. Als het feestje voorbij is, kun je ‘m gewoon weer terugsturen naar de verhuurder waardoor je het dus niet ergens in de kast hoeft te leggen.

Nadelen van een sneeuwmachine huren

 • Accessoires niet meegeleverd: Een sneeuwmachine huren heeft wel het grote nadeel dat er in bijna alle gevallen nog apart accessoires gekocht of gehuurd moeten worden. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld sneeuwvloeistof, wat noodzakelijk is om sneeuw te kunnen produceren. Doordat het vaak niet wordt meegeleverd, moet je de meerkosten zelf nog betalen.
 • Alleen bij eenmalig gebruik voordelig: Een sneeuwmachine huren is vaak een stuk minder voordelig wanneer je ‘m vaker nodig hebt. Vaak is de aanschafprijs niet eens heel veel hoger dan de eenmalige huurprijs.
 • Overbodige sneeuwvloeistof: Naast dat je de accessoires vaak zelf moet aanschaffen, gebruik je vaak ook niet eens de hele fles. Hierdoor betaal je dus voor een hele fles sneeuwvloeistof zonder dat je alles gebruikt. 

Voor- en nadelen van een sneeuwmachine kopen

Na het lezen van hierboven genoemde voor- en nadelen is het tijd om te kijken of een sneeuwmachine kopen misschien wel voordeliger is voor jouw situatie. Bij een sneeuwmachine kopen is het natuurlijk ook belangrijk om de plussen en minnen tegen elkaar weg te strepen.

Voordelen van een sneeuwmachine kopen

 • Aanschafprijs vaak gelijkwaardig aan huren: Hoewel het huren vaak wel wat goedkoper is, is de aanschafprijs niet eens veel duurder dan huren. Vooral wanneer je ‘m vaker denkt te gaan gebruiken, is kopen een stuk voordeliger. En bovendien wordt er vaak sneeuwvloeistof meegeleverd.
 • Altijd beschikbaar: Wanneer je ‘m in eigen bezit hebt, ben je niet afhankelijk van de verhuurders. Wanneer je de sneeuwmachine vaker wilt gebruiken, kun je ‘m bijvoorbeeld gewoon uit de schuur of kelder halen en je kunt ‘m direct gebruiken.
 • Sneeuwvloeistof kun je bewaren: Bij een sneeuwmachine hoort uiteraard ook sneeuwvloeistof. Wanneer je een sneeuwmachine koopt, kun je het vloeistof bewaren. Hierdoor hoef je het niet weg te gooien, maar kun je het de volgende keer zo weer uit de kast halen.

Nadelen van een sneeuwmachine kopen

 • Onderhoud: Wanneer je het aanschaft, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het apparaat. Zo is het zeker verstandig om het apparaat na gebruik te reinigen om de kwaliteit van de sneeuwmachine te waarborgen.
 • Opslagruimte nodig: Als je het apparaat koopt, is het goed om rekening te houden met de opslagruimte. Je moet niet alleen een plek zien te vinden voor het apparaat, maar ook voor de sneeuwvloeistof.

Conclusie: een sneeuwmachine huren of kopen?

Mensen die erg blij zijn dat het sneeuwt door de rage 1800 sneeuwmachine.

Nu je de belangrijkste voor- en nadelen van zowel een sneeuwmachine huren als kopen weet, is het goed om een conclusie te trekken. Bij eenmalig gebruik raden we je aan om een sneeuwmachine te huren. Onze ervaring is echter dan het apparaat vaak meer dan één keer gebruikt wordt, waardoor een sneeuwmachine kopen vaak toch voordeliger blijkt. Voordat je de keuze maakt, is het in ieder geval belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te strepen. Heb je na het lezen van deze tekst toch nog vragen over de keuze die je moet maken? Onze productspecialisten helpen je graag zodat jij precies weet wat je nodig hebt!

Gerelateerde berichten
Sneeuwmachines zijn, zeker in de laatste maanden van het kalenderjaar, enorm populair. Helaas hebben we de afgelopen jaren weinig geluk gehad met echte sneeuwval rond de maand december dus neemt men steeds vaker het heft in eigen handen met een sneeuwmachine. Een sneeuwmachine is de perfecte oplossing om een mooie sneeuwbui te creëren en is ...
Met een sneeuwmachine garandeer je een witte Kerst. Vind jij dat er tijdens de kerstdagen op z’n minst een laagje sneeuw hoort te liggen? Dan is een sneeuwmachine de perfecte oplossing! Met een sneeuwmachine weet je zeker dat er sneeuwvlokjes ronddwarrelen tijdens je kerstdiner of kerstborrel. In dit blog geven we je enkele voorbeelden waar een ...

Gerelateerde producten

Chatten