Kerstborrel ideeën voor het perfecte kerstfeest!

Kerstborrel ideeën voor het perfecte kerstfeest!

Kerstborrel ideeën zijn altijd welkom bij het organiseren van een kerstfeest met vrienden, collega’s of familie. In dit blog vind je een aantal handige kerstborrel ideeën, zodat je gegarandeerd een leuke avond kunt organiseren. Met behulp van de onderstaande kerstborrel ideeën organiseer jij in korte tijd eenvoudig jullie ultieme kerstborrel.

Maak een originele kerstborrel uitnodiging

Om iedereen tijdig te informeren over de door jouw georganiseerde kerstborrel is het een idee om een kerstborrel uitnodiging te creëren. Veel mensen vinden het namelijk ontzettend leuk om een officiële kerstborrel uitnodiging te krijgen. Het mooie aan veel bedrijven die kerstborrel uitnodigingen maken, is dat deze over het algemeen zelf vormgegeven kunnen worden. Zo kun je zelf bepalen hoe de uitnodiging eruit moet zien. Het is bijvoorbeeld mogelijk om kaart te maken waarbij jouw locatie met feestaccessoires te zien is. Een kerstborrel uitnodiging is zeker een van de betere kerstborrel ideeën.

Benodigdheden voor de kerstborrel

Een kerstborrel zonder muziek en feestverlichting is natuurlijk geen feest en daarom hoort dit ook bij onze kerstborrel ideeën. Muziek en discoverlichting maken een kerstborrel helemaal af. Zorg daarom voor genoeg vermaak voor je vrienden, collega’s of familie. Er zijn allerlei mogelijkheden om voor voldoende vermaak te zorgen. We zetten een aantal benodigdheden die absoluut niet mogen ontbreken in onze lijst kerstborrel ideeën voor je op een rij.

Feestverlichting

Bij onze kerstborrel ideeën hoort natuurlijk feestverlichting. Om je een beeld te geven van de opties zetten we diverse soorten discoverlichting voor je op een rijtje.

 • Partybar: Een Partybar is een complete lichtset die bestaat uit meerdere lichteffecten die aan een T-bar zijn gemonteerd. Steek de stekker in het stopcontact, zet de Partybar op de automatische modus en geniet van een kleurenspektakel van jewelste. Vaak is het zelfs mogelijk om de lampen in de geluidsgestuurde modus te zetten, om de lampen te laten reageren op de volumepieken van de muziek.
 • Jelly Ball: Een Jelly Ball beschikt over meerdere LED’s en tientallen lenzen, waardoor er al gauw honderden bewegende lichtstralen door de ruimte schieten. Een Jelly Ball is één van de meest eenvoudige en betaalbare discolampen, maar creërt een indrukwekkend effect. Stop de stekker in het stopcontact en geniet van een mooi kleurenfestijn tijdens jouw kerstborrel.
 • Discobal: Een discobal, ook wel spiegelbol genoemd, heeft honderden of zelfs duizenden kleine spiegeltjes op de bol. Door een externe lamp zoals een spot op de bol te laten schijnen, verspreidt het lichteffect zich door de ruimte. Een discobal is dan ook een van de betere kerstborrel ideeën uit deze blog.

Karaokesets

Een voorbeeld hoe jij je karaokeset kunt gebruiken als een van de kerstborrel ideeën tijdens de kerstborrel!

Karaokesets zijn een gemakkelijke manier om je vrienden, familie en collega’s te entertainen. Met een karaokeset weet je zeker dat je een onvergetelijke avond beleefd. Er zijn echter verschillende soorten van een karaokeset. 

Zo zijn er karaoke microfoons. Met een karaoke microfoon kun je lekker meezingen met de door jouw gekozen nummers. Of je nu een kerstborrel of avondje met collega’s hebt: karaoke is altijd leuk. Er is zelfs een karaoke microfoon voorzien van een kleine speaker, waardoor je alleen maar in de microfoon hoeft te zingen om een mooie karaokeavond te organiseren tijdens jouw kerstborrel met een kleine groep.

Een andere optie is een karaoke speaker met microfoon. Met zo’n karaoke speaker heb je over het algemeen meer vermogen om flink uit te pakken tijdens jouw kerstborrel. Met een karaoke speaker heb je bovendien de mogelijkheid om enkel muziek af te spelen zonder mee te hoeven zingen. Een karaoke microfoon of karaokeset is simpelweg een geweldige toevoeging op een feest en mag dus niet ontbreken in onze blog met kerstborrel ideeën.

Effectmachines

Onder effectmachines verstaan wij verschillende soorten machines die tijdens kerst- en vrijdagmiddagborrels ingezet kunnen worden om een feestelijke sfeer te creëren. Er zijn meerdere manieren om je kerstborrel van sfeer te voorzien. We zetten verschillende mogelijkheden op een rij.

 • Sneeuwmachine: Met een sneeuwmachine creëer je gemakkelijk en snel een witte Kerst. Hierdoor weet je zeker dat het tijdens jouw kerstborrel sneeuwt. Met een sneeuwmachine geniet je van een mooie sneeuwbui. Zet de sneeuwmachine voor de entree en zorg ervoor dat je gasten direct het echte kerstgevoel krijgen.
 • Rookmachine: Een rookmachine zorgt ervoor dat de lichtstralen van een licht- of lasershow beter te zien zijn. Om je lichtshow dus op-en-top voor te bereiden, heb je in ieder geval een rookmachine nodig voor het beste effect.

Kerstborrel hapjes: dit zijn de lekkerste

Een van de lekkerste voorbeelden van kerstborrel hapjes in de vorm van een kerstboom.

Zonder kerstborrel hapjes kan het feest natuurlijk niet doorgaan. Er zijn echter verschillende manieren om kerstborrel hapjes te interpreteren. Bij de ene kerstborrel worden allerlei heerlijke hapjes gemaakt, terwijl anderen genoegen nemen met bittergarnituur, stokbrood en snacks. We zetten voor beide kerstborrel ideeën een aantal lekkere mogelijkheden op een rij. 

Hapjes om zelf te maken

Om alles uit de kast te trekken bij jouw kerstborrel hebben we eerst een aantal kerstborrel ideeën voor je op een rij gezet. Uiteraard zijn alle hapjes kerstgerelateerd zodat je zeker indruk weet te maken op je collega’s, vrienden of familie.

 • Kerstboom: Boots de kerstboom in je woonkamer na door een stuk komkommer flinterdun af te snijden. Vouw dit stuk zo op, dat de komkommer laagje voor laagje op elkaar komt te liggen. Pak er een stervormig uitdrukvormpje bij, om de kaas in een mooie vorm te krijgen. Prik deze aan het stokje door de komkommer heen en je hebt een eetbare kerstboom! Om de stam te maken, gebruik je twee plakjes harde worst.
 • Kerstman: Uiteraard hoort de Kerstman ook bij jouw kerstfeest. Maak het hoofd van een druif. Snij een plakje banaan af om de baard na te bootsen en gebruik een aardbei voor zijn muts. Zo is de Kerstman toch een beetje erbij!
 • Kerstkrans: Een kerstborrel zonder kerstkrans is geen kerstfeest! Om een creatieve Kerstkrans te creëren, is het een mogelijkheid met kleine worstjes in bladerdeeg te maken. Leg vervolgens de worstjes met bladerdeeg in de vorm van de Kerstkrans.
 • Borrelplank in vorm van een kerstboom: Maak een kerstboom met verschillende borrelhapjes. Maak de rij steeds kleiner, zodat de vorm op een gegeven moment op een kerstboom lijkt.

Simpele hapjes

Wanneer jij iets minder tijd wilt besteden aan het maken van hapjes zijn er natuurlijk alsnog voldoende mogelijkheden. We zetten een aantal van deze kerstborrel ideeën voor je op een rij.

 • Borrelplank: Een borrelplank kun je zo gemakkelijk en snel maken als jij wilt. Regel een borrelplankje met kaas, worst, druiven en tomaat en je bent binnen no-time klaar.
 • Stokbrood met sausjes: Haal een paar stokbroden bij de bakker of supermarkt, regel een paar lekkere sausjes zoals Filét Americain, kruidenboter en zalmspread en je bent klaar.
 • Snacks: Wie houdt er niet van een paar lekkere snacks op tafel? Chips, nootjes en kerstkoekjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Gemakkelijk, maar vrijwel iedereen vindt het lekker.
 • Bittergarnituur: Ook een bittergarnituur valt vaak in de smaak. Gooi een partymix met verschillende soorten bittersnacks in de airfryer of frituurpan, wacht een paar minuten en mensen kunnen het pakken wanneer ze willen. Gemakkelijk, snel gemaakt en ook nog eens lekker. 

Er zijn dus verschillende kerstborrel ideeën voor wat betreft de hapjes. Het is daarom belangrijk om vooraf alvast na te denken hoeveel tijd je wilt steken in het maken van kerstborrel hapjes.

Deze drankjes horen bij je kerstfeest

Glühwein mag simpelweg niet ontbreken op je kerstborrel als een van de beste kerstborrel ideeën.

Op een kerstfeest kunnen allerlei soorten drankjes geschonken worden. Op een kerstborrel in de avond zul je bijvoorbeeld al snel bij wijn, bier, glühwein en kerstcocktails uitkomen. Een kerstfeest in de middag gaat vaak hand in hand gaat met koffie, thee en warme chocolademelk. We hebben de meestvoorkomende kerstborrel ideeën voor wat betreft drankjes voor je opgesomd.

 • Wijn & bier
 • Fris
 • Glühwein
 • Koffie, thee en warme chocolademelk
 • Alcoholvrije drankjes
 • Champagne
 • Kerstcocktails
 • Speciaal biertjes

Kerstborrel ideeën: een playlist voor de borrel!

Met onze playlist word je gegarandeerd de baas van jouw kerstborrel! Een playlist mag absoluut niet ontbreken in onze blog met kerstborrel ideeën. Luister daarom zeker onze afspeellijst met de beste kersthits.

Top 10 kerstnummers:

 1. Last Christmas - Wham!
 2. Feliz Navidad - José Feliciano
 3. Let It Snow - Joshua Lee Turner
 4. It’s Beginning to Look a Lot like Christmas - Michael Bublé
 5. Thank God It’s Christmas - Queen
 6. Merry Christmas - Ed Sheeren & Elton John
 7. Santa Claus Is Comin’ to Town - Bruce Springsteen
 8. Santa Tell Me - Ariana Grande
 9. Mistletoe - Justin Bieber
 10. Please Come Home for Christmas - Eagles

Kerstborrel organiseren

Met het lezen van dit blog weet je alles om een kerstborrel te organiseren. Heb je toch nog vragen over kerstborrel ideeën op het gebied van licht en geluid? Onze productspecialisten helpen je graag bij het vinden van de juiste producten. Met behulp van onze productspecialisten kun je de beste kerstborrel organiseren!

Gerelateerde berichten
De mooiste en gezelligste dagen van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent: de kerstborrels worden gepland, kerstcadeaus worden uitgezocht en de discussie wat je met de jaarwisseling gaat doen, is in volle gang. In deze blog helpen we jou met het organiseren van de perfecte kerstborrel op het gebied van licht & geluid. Deze blog kun je ...
Met een sneeuwmachine garandeer je een witte Kerst. Vind jij dat er tijdens de kerstdagen op z’n minst een laagje sneeuw hoort te liggen? Dan is een sneeuwmachine de perfecte oplossing! Met een sneeuwmachine weet je zeker dat er sneeuwvlokjes ronddwarrelen tijdens je kerstdiner of kerstborrel. In dit blog geven we je enkele voorbeelden waar een ...
Ben je op zoek naar een kerstcadeau voor je vrouw, (schoon)dochter, nicht, oma, zus, tante of (schoon)moeder? MaxiAxi helpt je graag verder! We zetten vijf tips voor een gaaf kerstcadeau voor de vrouw voor je op een rijtje, zodat jij je ideale kerstcadeau hebt! We gaan ervan uit dat je na het lezen van deze blog hét kerstcadeau vrouw hebt gevonden...
Een leuk kerstcadeau voor een man vinden kan soms een enorm lastige taak zijn. Veel mannen lijken namelijk alles al te hebben wat hun hartje begeert. Ben jij op zoek naar een origineel kerstcadeau voor je man, vader, vriend, opa of een kennis waarmee je ze echt zal verrassen? In deze blog vind je een aantal originele kerstcadeau ideeën zodat jij ...

Gerelateerde producten

Chatten