DJ speakers: 8x de beste volgens MaxiAxi.com

DJ speakers: 8x de beste volgens MaxiAxi.com

DJ speakers zijn onmisbaar voor een diskjockey, want uit een DJ controller of mixer komt natuurlijk niet zomaar geluid. DJ speakers zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. In deze blog helpen we je daarom bij het vinden van geschikte DJ speakers door de acht beste modellen voor je op te sommen.

Wat zijn DJ speakers?

DJ speakers zijn simpelweg luidsprekers speciaal bedoeld voor een liveoptreden van een diskjockey. Over het algemeen worden DJ speakers gebruikt om muziek over een grotere groep te verspreiden op een locatie. Een club, trouwlocatie of een aula voor een schoolfeest zijn voorbeelden van locaties waar DJ speakers nodig zijn, zodat iedereen de muziek die de diskjockey draait kan horen.

Actief of passief?

Een veelgestelde vraag is actief of passief, maar daar is geen eenduidig antwoord op te geven. De prijsverschillen tussen een actieve speaker en een passieve speaker én versterker zijn te verwaarlozen. De keuze moet dus vooral gemaakt worden op basis van de toepassing. Wat zijn je plannen met de set? Hoe en waar wil je de installatie gebruiken? Op basis daarvan kun jij bepalen of je gaat voor passieve of toch actieve speakers. Om je een nog beter beeld te geven van actieve en passieve speakers hebben we er ook een blog over geschreven.

Onze selectie met passieve DJ speakers

Om de DJ’s onder ons van een zo goed mogelijk advies te voorzien, hebben we zowel actieve als passieve speakers voor je op een rij gezet. Te beginnen met passieve speakers:

1. Vonyx VSA15P 15’’ - 2000 Watt

Vonyx VSA15P Set van 2 passieve speakers 15" - 2000W totaal

Een set met twee Vonyx VSA15P speakers van 2000 Watt is één van de beste opties als je op zoek bent naar DJ speakers. Met deze speakers én een bijpassende versterker haal je meer in huis dan de gemiddelde DJ speakers. De sterke kunststof ABS behuizing zorgt ervoor dat jouw luidsprekers tegen een stootje kunnen, waardoor de VSA15P set dan ook perfect voor verschillende toepassingen is. De VSA15P is uitgerust met een 15 inch woofer, waardoor de speakers in staat zijn om een geweldige geluidsweergave te creëren. Voor hoge tonen is de speaker voorzien van een tweeter, waarbij de speaker intern is voorzien van een passieve crossover, die ervoor zorgt dat de woofer de lage en middenfrequenties ontvangt en de tweeter de hogere frequenties. Daarom heeft de VSA15P een zeer goed en gebalanceerd geluid. Met deze DJ speakers blaas jij er als DJ ieder optreden het dak er van af.

2. Power Dynamics PD412P 12’’ - 2400 Watt

Power Dynamics PD412P 12" passieve 2-weg speaker 1200W

Twee Power Dynamics PD412P speakers zorgen voor geluidskwaliteit wat niet snel geëvenaard wordt. Als DJ wil je natuurlijk de beste audiokwaliteit en dat heb je simpelweg met deze twee speakers van Power Dynamics. De PD412P heeft een maximaal vermogen van 1200 Watt en een RMS vermogen van 300 W. Door het krachtige vermogen zijn deze DJ speakers uitermate geschikt om de boel op z’n kop te zetten. Naast een piekvermogen van 1200 Watt zijn deze speakers ook nog eens enorm sterk gebouwd. De PD412P kan dankzij de ABS behuizing tegen een stootje. Om deze speakers gemakkelijk te vervoeren zonder extra kans op beschadiging raden we je aan om te gaan voor speakerbescherming. Tevens zijn de PD412P voorzien van handgrepen en wieltjes, wat voor puur gemak zorgt voor jou als diskjockey. Voor DJ speakers zijn deze luidsprekers van Power Dynamics een perfecte optie.

3. Vonyx SL8 8’’ - 800 Watt

Vonyx SL8 luidsprekerset - Twee 8'' speakers van 400W (totaal 800W max.)

Als beginnende DJ zijn de Vonyx SL8 speakers zeker geschikt. Met deze DJ speakers haal je een goede 800 Watt in huis om te beginnen met DJ’en of voor een klein feestje. Met deze set van Vonyx kun je absoluut je eerste DJ skills goed laten horen. Om te genieten van de geluidskwaliteit van deze DJ speakers heb je een goede bijpassende versterker nodig. Je zult je gegarandeerd verbazen over het geluid van deze Vonyx SL8 8’’ speakers. Naast de uitmuntende geluidskwaliteit staan deze speakers bekend om de robuuste bouw, waardoor ze extra geschikt zijn voor diskjockeys. De Vonyx SL8 speakers zijn erg krachtig, maar wegen slechts 5 kilogram per speaker. 

4. MAX disco speakerset 10’’ - 500 Watt

MAX Disco Speakerset MAX10 500W 10"

Deze MAX disco speakerset 10’’ met een woofer van tien inch, een middentoner en een tweeter is een geweldige set voor beginnende DJ’s. Dankzij de goede afstemming van de tweeter, middentoner en de woofer is dit 3-weg systeem in staat om het gehele frequentiebereik weer te geven. Door het 3-weg systeem is de MAX disco speakerset geschikt voor allerlei toepassingen in verschillende groepsgroottes, van tuin- tot huisfeestjes. De behuizing is bekleed met dempend vilt om mogelijke resonantie zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast is de speaker aan beide zijden voorzien van handgrepen voor eenvoudig transport. Uiteraard wordt de tophat niet vergeten, zodat de speakers op een statief geplaatst kunnen worden. Met de MAX10 speakerset haal je een prima set speakers in huis voor een betaalbare prijs. Goedkoper dan veel speakers, maar wel een uitermate geschikte set.

Onze selectie met actieve DJ speakers

Als diskjockey zijn actieve DJ speakers een absolute aanrader voor een perfect optreden

Uiteraard kun je ook gaan voor actieve speakers. Ook hier hebben we vijf uitmuntende voorbeelden voor je op een rij gezet, zodat jij de juiste speakers hebt om te kunnen DJ’en.

1. Vonyx VPS102A met stands en LED’s - 600 Watt

Vonyx VPS102A geluidsinstallatie 600W met stands en LED's

De eerste actieve DJ speakers die we de DJ’s onder ons aanraden, zijn de Vonyx VPS102A. Deze complete set bestaat uit twee DJ speakers, een standaard, de juiste kabels en een bedrade microfoon. Met de Vonyx VPS102A set ben jij binnen no-time klaar om te DJ’en. Met deze complete set kan iedere beginnende DJ zijn hart ophalen. De VPS102A zorgt er met zijn vermogen van 600W voor dat het je qua geluid aan niets ontbreekt. Voor het afspelen van muziek zijn er meerdere mogelijkheden waaronder Bluetooth en een AUX-in op basis van RCA. Al met al is de Vonyx VPS102A een échte aanrader voor de beginnende DJ, doordat deze DJ speakers snel aan te sluiten is en ook net zo snel weer op te bergen.

2. Vonyx VPS082A met Bluetooth en LED's - 400 Watt

Vonyx VPS082A met Bluetooth en LED's - 400 Watt

Voor beginnende diskjockeys is de Vonyx VPS082A een geweldige audio-oplossing. De prijs-kwaliteitverhouding is uitmuntend, waardoor je gegarandeerd waar voor je geld krijgt. Met deze stoere DJ speakers kun jij jouw favoriete plaatjes aan het grote publiek laten horen. De Vonyx VPS082A set staat bekend om de stevige bouw, maar dan met een nette afwerking. Deze DJ speakers zijn bijvoorbeeld perfect voor drive-in-shows om ze van het ene optreden naar het andere optreden mee te nemen. Kortom, ben je op zoek naar een DJ set met stevige luidsprekers? Dan is de Vonyx VPS082A de beste set voor jou. 

3. Power Dynamics Combo 1200 speakerset met Bluetooth - 1200W

Power Dynamics Combo 1200 speakerset met Bluetooth - 1200W

Deze Combo 1200 krijgt een absolute go als het aan ons ligt. Deze professionele speakerset bestaat uit twee topspeakers en een subwoofer, die voorzien is van Bluetooth en DSP. De Power Dynamics Combo 1200 heeft een uiterst krachtig vermogen, waardoor jij op elk feest het dak er van af blaast. De subwoofer heeft een vermogen van 400W RMS en de beide topspeakers hebben een vermogen van 100W RMS per stuk. Het totale RMS vermogen komt hiermee op 600W waarbij het piekvermogen van de Combo 1200 maar liefst 1200W is. Door de subwoofer geniet je van de lage bassen, terwijl de tops je laten genieten van de middentonen en hoge tonen. Om het publiek optimaal te laten genieten van je DJ speakers beschikt de versterker over een ingebouwde DSP (Digital Sound Processor) met drie voorinstellingen. Zo kun jij kiezen voor ‘Flat’, ‘DJ’ of ‘Live’, zodat het geluid van je speakers wordt aangepast aan het gebruik. Als DJ kun jij ‘m dus gemakkelijk op DJ zetten. Wanneer jij ook de daken van feestzalen en cafés er van af wilt blazen, raden we je de ‘grotere broertjes’ aan. De Combo 1500 en Combo 1800 geven nét dat beetje extra aan jouw optreden.

4. Power Dynamics PD415A met luidsprekerstandaard - 2800 Watt

Power Dynamics PD415A speakerset 2800W met standaards

Onze vierde en laatste aanrader voor DJ speakers is de meest krachtige met maar liefst 2800 Watt aan piekvermogen. Deze Power Dynamics PD415A set bestaat uit twee speakers, die bekend staan om hun extreem warme en gedetailleerde geluid. Dit sublieme geluid is te danken aan de Bi-amp aansturing, die ervoor zorgt dat het laag en mid/hoog apart vanuit de versterker worden aangestuurd. Een ingebouwde DSP-module met vier voorgeprogrammeerde modi zorgt ervoor dat het geluid van deze DJ speakers altijd goed is ingesteld. Al met al is deze Power Dynamics PD415A set ideaal voor allerlei DJ toepassingen, voor zowel grote als kleinere feesten.

DJ speakers kopen

Met de bovenstaande DJ speakers weet je zeker dat jij een spetterende avond kunt neerzetten. Heb je toch nog niet het geschikte model gevonden? In ons assortiment vind je speakers in alle soorten en maten, waardoor er voor eenieder een geschikt model te vinden is. Uiteraard staan onze productspecialisten altijd voor je klaar om je te helpen met het vinden van de beste DJ speakers.

Thijs Kranenburg

Productmanager

Hi! Mijn naam is Thijs Kranenburg. Ik ben, naast mijn werk als productmanager bij MaxiAxi.com, graag bezig met het produceren van muziek onder de naam ‘Tyka’. Ik produceer sinds 2017, treed sinds 2020 op en heb meerdere platen gemaakt voor mezelf en collega-artiesten. Je kan door die ervaring dus wel zeggen dat het werk bij MaxiAxi.com perfect bij me past! Ik probeer mijn interesse in de muziek- en entertainmentbranche zo goed mogelijk te vertalen richting de wensen van de klant. Van het optimaliseren van de producten op de website tot het schrijven van blogs! Mijn liefde, passie en expertise in deze branche zorgen ervoor dat ik altijd voor het perfecte eindresultaat ga!

Gerelateerde berichten
Wil jij DJ worden en ben je op zoek naar de juiste apparatuur om te kunnen beginnen? Dan is het kopen van een complete DJ set de meest makkelijke optie. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een DJ set. Daarnaast gaan we dieper in op de verschillen tussen diverse DJ sets. Dat doen we allemaal zodat jij na het lezen van ...
Wil jij DJ worden? Wanneer jij aan het begin staat van je DJ-carrière is het misschien nog lastig in te schatten wat er allemaal nodig is om DJ te worden. In deze blog geven we je een aantal tips zodat jij weet wat er allemaal nodig is om DJ te worden. Hierbij leggen we natuurlijk voornamelijk de focus op DJ gear voor beginners. DJ worden, hoe ...
Wanneer je eens in de zoveel tijd een DJ set nodig hebt, zal regelmatig de vraag rijzen: een DJ set huren of kopen? Om deze vraag te beantwoorden, behandelen we in deze blog de voor- en nadelen van een DJ set huren en kopen. Met deze blog heb je simpelweg alle informatie om de keuze tussen een DJ set huren of kopen te maken. Waar moet ik op letten...
Ben je op zoek naar een DJ set voor beginners? Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. We geven je in deze blog een aantal tips waardoor je precies weet waar je DJ set voor beginners aan moet voldoen. Aan de hand van deze tips weet je precies wat je in huis moet halen voor een glansrijke DJ carrière. Onze ...

Gerelateerde producten

Chatten