BoomBox uitgelicht: de 6x beste speakers voor jouw feestje!

BoomBox uitgelicht: de 6x beste speakers voor jouw feestje!

De BoomBox, sinds kort zelfs in meerdere modellen, maakt sinds dit jaar deel uit van ons assortiment en is razendpopulair onder feestgangers. Deze serie bestaat uit speakers in verscheidene soorten en maten. Een BoomBox is simpelweg dé party speaker voor een geweldig feest. In deze blog lichten we onze modellen uit, zodat jij precies weet welke BoomBox jij moet hebben.

Wat is een BoomBox?

Een BoomBox is dé party speaker bij uitstek door het krachtige vermogen. Deze speakers beschikken over een ingebouwde accu, waardoor je ze voor allerlei gelegenheden kunt gebruiken, van een tuinfeest tot een schoolfeest. Een BoomBox is daarnaast ook nog eens erg veelzijdig in het afspelen van verschillende media. Zo kun je gemakkelijk jouw muziek streamen op de BoomBox via Bluetooth, maar is het ook mogelijk om een USB-stick met muziek in Mp3-formaat in je speaker te pluggen.

Voordelen van een Fenton BoomBox

Er zitten tal van voordelen aan een Fenton BoomBox voor je feestje. De belangrijkste voordelen van een BoomBox sommen we graag voor je op, zodat je precies weet waarom deze party speaker zo goed is voor een feestje.

  • Accu: Dankzij de ingebouwde accu van de Fenton BoomBox ben je niet langer gebonden aan stopcontacten en kun je overal een feest houden. Een BoomBox is door de accu bovendien moeiteloos mee te nemen, waar je ook naartoe gaat, van een zwembadfeest tot een campingtrip of een ontspannen dag op het strand
  • Stereo pairing: Wil je een nóg krachtiger en beter geluid op je feestje? Bestel dan een tweede Fenton BoomBox van hetzelfde model en verbind ze geheel draadloos met elkaar via TWS (True Wireless Stereo) stereo pairing. De muziek wordt dan, in stereo, door beide speakers weergegeven.
  • LED lichtshow: Een derde voordeel van de Fenton BoomBox is de ingebouwde LED lichtshow met tien programma's. Met talloze LED's verborgen in de voorkant van de BoomBox creëert het een kleurrijk en spectaculair spektakel dat synchroon loopt met de muziek. Wil jij dus nog meer sfeer op je feestje? Een BoomBox zorgt niet alleen voor de beste geluidskwaliteit, maar ook voor een geweldige lichtshow.
  • Geleverd met microfoon: De BoomBox wordt standaard geleverd met een microfoon, waardoor jij, je familie en vrienden de mogelijkheid hebben om mee te zingen met de muziek. Daarnaast kan de microfoon uiteraard ook gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals het geven van een speech.

Onze selectie:

In ons assortiment vind je een uitmuntende selectie aan BoomBoxen. Elk model is uniek en geeft een eigen speciale sfeer aan feestjes. Hieronder bespreken we alle modellen stuk voor stuk, zodat je precies weet wat ze te bieden hebben.

1. BoomBox540 & BoomBox500

De eerste twee modellen die we bespreken zijn de BoomBox540 en BoomBox500. In essentie verschillen deze twee speakers niet veel van elkaar, maar qua uiterlijk is er wel degelijk een wereld van verschil. Zo heeft de BoomBox540 twee open woofers, terwijl het andere model een beschermkap over de woofers heeft om maar een voorbeeld te noemen. Qua functionaliteiten is er geen verschil tussen beide modellen. Zo beschikken ze allebei over een krachtig vermogen van 240 watt, Bluetooth 5.0 voor een nóg groter bereik en stereo pairing om een extra speaker te koppelen. De BoomBox500 en 540 hebben twee woofers van 8 inch, terwijl de totale speaker in totaal 58,5 centimeter is. Wanneer je op zoek bent naar een geweldige, krachtige party speaker voor bijvoorbeeld een huis- of tuinfeest zijn deze twee BoomBoxen een absolute aanrader.

De BoomBox540 is een luxe party speaker met alle nodige functies. Bekijk 'm hier!

 

De BoomBox500 is een andere variant van de 540, bekijk 'm hier!

2. BoomBox440 & BoomBox400

De BoomBox440 en BoomBox400 zijn iets compacter dan de eerder beschreven 500-serie van Fenton. Als je een speaker zoekt voor een wat kleiner gezelschap dan zijn deze twee BoomBoxen geschikter. Met een vermogen van 180 watt beschik je over iets minder vermogen, maar nog steeds voldoende voor het creëren van een gezellige feestsfeer in de woonkamer of op het terras in je tuin. Het verschil tussen de 400- en 500-serie zit ‘m met name in de grootte van zowel de speaker als de woofers. De BoomBox400 en 440 hebben twee woofers van 6,5 inch, terwijl de totale speaker in totaal 50 centimeter is. Ben jij dus van plan om een gezellig feestje te houden? Ga voor een BoomBox uit de 400-serie.

De BoomBox440, die iets kleinere variant van de 500-serie. Bekijk 'm hier!

 

De BoomBox400 party speaker voor de beste feestjes! Bekijk 'm hier.

3. BoomBox340 & BoomBox300

Als jij op zoek bent naar een speaker die je gemakkelijk mee kunt nemen naar het strand, het park of op de fiets tijdens Hemelvaartsdag, dan raden we je aan om eens te kijken naar een BoomBox uit de 300-serie zoals de BoomBox340 en BoomBox300. Deze compacte, maar verrassend krachtige speaker is de kleinste variant van de BoomBox-serie. Ondanks het compacte formaat biedt het toch de meest luxe functies, zoals Bluetooth 5.0, stereo pairing en een LED lichtshow. Hoewel het vermogen iets lager is, hoef je geen concessies te doen op het gebied van functionaliteiten. De BoomBox340 heeft een vermogen van 120 watt, terwijl de BoomBox300 een vermogen van 100 watt heeft. Deze twee speakers zijn perfect geschikt voor alledaagse gelegenheden, zoals een ontspannen middag met vrienden bij het zwembad, in het park of juist in je achtertuin.

De BoomBox340 met 120 watt een krachtige party speaker. Bekijk 'm hier!

 

De BoomBox300 party speaker met 100 watt, perfect om mee te nemen naar het strand!

Alternatieven voor een BoomBox

Een BoomBox is simpelweg één van de beste speakers voor een feestje, maar er zijn natuurlijk tal van alternatieven. Hieronder leggen we verschillende speaker-categorieën voor je uit, zodat je weet voor welke speakers je nog meer kunt gaan.

  • Party speakers: Party speakers zijn de perfecte manier om je feest helemaal compleet te maken. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en hebben over het algemeen een krachtig vermogen, waardoor je iedereen in de ruimte kunt laten dansen en feesten. Veel party speakers hebben ook een lichtshow, die extra sfeer aan je feest geeft. Bovendien zijn party speakers vaak voorzien van handige functies zoals Bluetooth, zodat je gemakkelijk muziek van je smartphone of tablet kunt streamen.
  • Mobiele geluidsinstallaties: Mobiele geluidsinstallaties zijn ontworpen zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Ze zijn ook voorzien van een ingebouwde accu, zodat je ze niet op een stopcontact hoeft aan te sluiten. Mobiele geluidsinstallaties zijn er in verschillende formaten en daardoor ideaal voor verschillende toepassingen, van huisfeestjes tot strandfeesten.
  • Complete geluidsinstallaties: Complete geluidsinstallaties zijn een combinatie van verschillende audioapparatuur, zoals luidsprekers, een versterker, subwoofer, mixer en een microfoon. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in karaokebars, discotheken of in een mancave. Complete geluidsinstallaties kunnen worden samengesteld op basis van je individuele behoeften en budget, maar zijn in ons assortiment vaak al samengesteld door onze productspecialisten.
  • Actieve speakers: Actieve speakers hebben een ingebouwde versterker, waardoor het gebruik erg eenvoudig is. Met een actieve speaker is het letterlijk plug-and-play. Stop de stekker in het stopcontact en je kunt genieten van muziek, een karaokeavond organiseren of een presentatie geven.
  • Passieve speakers: Passieve speakers zijn luidsprekers die geen ingebouwde versterker hebben. Ze moeten worden aangesloten op een externe versterker om geluid te produceren. Passieve speakers zijn over het algemeen goedkoper dan actieve speakers, maar ze vereisen een versterker om te werken. Passieve speakers zijn een goede keuze voor mensen die hun eigen geluidssysteem willen samenstellen.
 

 

Speakers voor je feestje kopen?

In deze blog heb je alles kunnen lezen over de beste speakers voor jouw feestje, van een BoomBox tot party speakers en van mobiele installaties tot complete geluidsinstallaties. Heb je toch nog vragen over één van onze speakers of over het aansluiten ervan? Onze productspecialisten staan voor je klaar. Helemaal overstag? Vandaag besteld, is morgen in huis!

Thomas Ruiterman

Productspecialist voor DJ-apparatuur

Gerelateerde berichten
Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na ...
Het aantal corona besmettingen in Nederland neemt de afgelopen tijd flink af. Daardoor neemt het aantal maatregelen ook af en dat is goed nieuws voor de party animals onder ons! Geef jij binnenkort weer een van de eerste feestjes thuis? Dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat het feest onvergetelijk wordt. Om je daarbij te helpen hebben we een...
Feestje? Dan is feestverlichting dé manier om het onvergetelijk te maken. Er zijn talloze lichteffecten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke feestverlichting je nodig hebt. In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje en geven we je uitgebreid advies. Zo kies jij gegarandeerd de beste feestverlichting...
Een party bar is dé manier om jouw feest naar een hoger niveau te tillen en om een onvergetelijke sfeer te creëren. Deze alles-in-één feestverlichting is ontworpen om jouw feest te verlichten met een spectaculair licht- en kleurenspektakel, waardoor de voeten gegarandeerd van de vloer gaan. In deze blog bespreken we welke opties er met party ...
Chatten