BeamZ movingheads: lees hier onze top 5!

BeamZ movingheads: lees hier onze top 5!

BeamZ movingheads zijn erg populair vanwege hun enorme veelzijdigheid. Movingheads projecteren lichtstralen, figuren en patronen in allerlei verschillende kleuren en formaten. De vele verschillende varianten van beamZ movingheads kunnen je echter ook voor een lastige keuze zetten. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we met onze productspecialisten een top 5 gemaakt van ons assortiment met beamZ movingheads.

Onze selectie: de top 5 voor 2024

Om je een goed beeld te geven, hebben we vijf beamZ movingheads voor je op een rijtje gezet. Onze selectie bestaat uit een mix van goed betaalbare en duurdere varianten.

1. BeamZ Panther 40

beamZ Panther 40

Deze beamZ movinghead Panther 40 is een zeer krachtig model met een 45W LED lamp. Deze spot heeft een smalle lens en wordt voornamelijk in een ruimte geplaatst om figuren op een wand, plafond of muur te projecteren. Deze figuren kunnen zowel bewegend als statisch zijn en worden gecreëerd door een gobo voor de lichtstraal te plaatsen.

De Panther 40 staat bekend om de vele mogelijkheden. Zo beschikt het over verscheidene LED’s, die diverse kleuren zoals rood, groen, blauw en wit kunnen projecteren en heeft het 7 verschillende gobo’s. Het is echter ook mogelijk om geen gobo te kiezen, waardoor je geen bijzonder patroon of figuur hebt maar juist een cirkelvormig lichteffect. Maar dat is niet het enige voordeel van een beamZ Panther 40. Dit type heeft namelijk ook nog eens verschillende ingebouwde effecten, zoals voorgeprogrammeerde lichtshows en het goboshake-effect. De Panther 40 is met al zijn functies en de goede prijs-kwaliteitverhouding een zeer gewild model en is ook nog eens overal in te zetten. Je ziet deze beamZ movinghead dan ook veel bij DJ drive-inshows, nachtclubs of bij horecagelegenheden.

2. BeamZ MHL108MK4

beamZ MHL108MK4

De beamZ MHL108MK4 produceert een ontzettend felle lichtstraal, maar staat vooral bekend om het compacte formaat. Dit model wordt dan ook wel gezien als een mini movinghead. Naast het compacte formaat is de bediening ook kinderlijk eenvoudig, waardoor dit het perfecte model voor beginners is.

Je hebt drie mogelijkheden om ‘m aan te sturen. Zo kun je alle effecten bepalen via een DMX controller, maar kun je ‘m ook volledig zelfstandig aan het werk zetten. Het zelfstandig afspelen van een lichtshow kan op verschillende manieren, namelijk met de automatische of geluidsgestuurde modus. Bij de geluidsgestuurde modus reageert op de volumepieken van de muziek. Bij automatische mode werkt hij op een ingebouwde lichtshow, waardoor hij ook zonder muziek licht blijft produceren.

3. BeamZ Panther 35

De beamZ Panther 35 is een krachtige movinghead en geeft prachtige kleuren weer.

De Panther 35 is een krachtige movinghead, maar is voorzien van een extra effect ten opzichte van andere beamZ movingheads. Dit model heeft een LED ring rondom de lens. Deze ring is opgedeeld in vier secties van 3 LED’s, waarbij elke sectie apart aangestuurd wordt. De ring heeft een RGB kleurenmix, waardoor er allerlei extra kleuren gecreëerd kunnen worden.

Daarnaast heeft de movinghead een kleuren- en gobowiel om mooie en afwisselende lichtshows mogelijk te maken. Het kleurenwiel heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid voor kleuren als rood, groen, blauw en wit en heeft een rainbow en flow effect om diverse kleurwisselingen te maken voor een geweldig kleurenspektakel. Het gobowiel is voorzien van 7 gobo's (figuurtjes) + open. Het gobowiel beschikt ook over een flow effect en is daarnaast ook voorzien van een shake effect.

4. BeamZ Tiger 18R - 2 stuks in flightcase

beamZ movingheads Tiger-18R flightcase

De beamZ Tiger movinghead met flightcase is vooral voor professionele doeleinden bedoeld. Met deze movinghead weet je zeker dat je een geweldige lichtshow neerzet. Beide moving heads beschikken namelijk over drie verschillende effecten qua lichtstraal, namelijk Beam, Spot en Wash.

Deze beamZ movingheads zijn voorzien van een gasontladingslamp met een enorm hoge lichtopbrengst. Het licht van deze lamp wordt vervolgens via 2 gobowielen, een kleurenwiel, prisma, een gemotoriseerde focus en zoomlens naar buiten geschoten om je bezoekers te laten genieten van een fantastische lichtshow. Deze beamZ movingheads set bestaat uit 2 Tiger 18R moving heads en een robuuste flightcase waardoor het écht een perfect model is voor tijdelijke en mobiele toepassingen, zoals het verhuren.

5. BeamZ Movinghead MHL74

De movinghead MHL74 voor verschillende toepassingen om onder meer deze blauwe kleur te creëren.

Deze beamZ movinghead MHL74 is geschikt voor allerlei verschillende toepassingen, zowel mobiele als vaste toepassingen. Als beginnende DJ is dit een perfecte movinghead, waarmee je jouw publiek op een geweldige lichtshow trakteert dankzij de hoge lichtopbrengst en meest moderne functies.

Deze lamp is echter ook perfect voor het uitlichten van objecten of als aandachtstrekker bij bijvoorbeeld een beurs of evenement. De MHL74 is echter ook perfect te gebruiken als vaste installatie. Ze is het eenvoudig aan het plafond van bijvoorbeeld je discotheek of café te monteren of in je showroom te hangen. Met de MHL74 weet je absoluut alle aandacht te trekken.

Extra tips voor de beste beamZ movingheads

Nu je de top vijf voor 2024 weet, hebben we nog een aantal extra tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor de beste beamZ movingheads. We zetten enkele veel gekozen mogelijkheden op een rij.

Functies

  • Gobo’s: BeamZ movingheads kunnen bijna altijd figuren, dankzij gobo’s, projecteren op een wand, muur of plafond. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het projecteren van een sterretje, rondje of andere vormen.
  • Prisma’s: Movingheads hebben vaak ook een prisma, waardoor verschillende effecten meerdere keren op een muur verschijnt. Zo heeft een beamZ Tiger 18R een 16 facet roterende prisma, waardoor de figuren maar liefst 16 keer terugkomen. Het aantal prisma’s varieert per model.
  • Focus: Om de projectie van de gobo’s altijd scherp te houden, is er vaak een gemotoriseerde focus aanwezig. Deze focus stelt de geprojecteerde figuren automatisch scherp.

Besturing

  • Voorgeprogrammeerde shows: Bij automatische mode werkt hij op een ingebouwd programma waardoor hij ook zonder geluid niet stil komt te staan. Voor voldoende afwisseling kan er gekozen worden uit meerdere programma's.
  • Geluidsgestuurde modus: Bij geluidsbesturing reageert de moving head op geluid wat hij via de ingebouwde microfoon oppakt.
  • DMX: De moving head kan aangestuurd worden via DMX (6 of 11 kanalen) zodat je volledige controle over het effect hebt via een DMX controller.

Diverse types beamZ movingheads

  • Spot: Met een spot is het mogelijk om objecten gericht te verlichten. De meeste spots kunnen ook worden uitgerust met gobo's of prisma's.
  • Wash: De wash wordt gebruikt om hele oppervlakken te verlichten. Deze beamZ movingheads hebben een zeer brede stralingshoek en zorgen voor een geweldig effect.
  • Beam: De beam straalt een bijzonder scherp gedefinieerde, smalle lichtstraal uit.

Vragen over beamZ movingheads?

Heb je ondanks onze tips nog vragen en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze productspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag verder bij de zoektocht naar beamZ movingheads. Bestel vandaag, dan zorgen wij dat je ‘m razendsnel thuis hebt.

Chiel Kamphuis

Productspecialist voor installatie speakers, podium/truss & lichteffecten

Gerelateerde producten

Chatten