Achter de schermen met Lloyd: van beste DJ naar klantenservice

Achter de schermen met Lloyd: van beste DJ naar klantenservice

In de zomer van 2023 kwam Lloyd Bouhuis ons team met productspecialisten van MaxiAxi.com versterken. Lloyd was jarenlang DJ en won zelfs een DJ-wedstrijd. Tegenwoordig focust hij zich in zijn vrije tijd voornamelijk op het produceren van eigen muziek. Sinds een paar maanden is hij Commercieel Medewerker Binnendienst bij MaxiAxi.com! In dit interview vragen we hem naar zijn prijs als beste DJ van Almelo, het draaien op het Amaliaplein in Almelo en zijn carrièreswitch.

Van jongs af aan met muziek bezig

Muziek maken zit in de familie, dus het was geen grote verrassing dat Lloyd ook met muziek bezig ging. Al van jongs af aan kroop hij achter de computer om eigen muziek te produceren. Inmiddels heeft hij zelfs een eigen Soundcloud-account, genaamd ‘Grisgrey’ met een aantal nummers. „Mijn vader had een programma om muziek te mixen en ik was heel erg nieuwsgierig hoe dat allemaal werkte. Dat trok steeds vaker mijn interesse, waardoor ik ging uitproberen hoe ik een eigen nummer in elkaar kon flansen. En voordat ik het wist, had ik mijn eerste track al gecreëerd”, stak Lloyd van wal over zijn carrière.

Volgens Lloyd gaat muziek maken hand in hand met zijn andere hobby, DJ’en. Net als eigen muziek produceren, begon hij al vroeg met het DJ’en. „Van muziek produceren naar DJ’en is natuurlijk een relatief kleine stap. Ik maakte dus al sinds mijn veertiende eigen muziek, maar ik wilde ook eens proberen om als DJ achter de knoppen te staan. En van het een kwam het ander en plots werd ik steeds vaker gevraagd om te draaien op feestjes. Een geweldige ervaring!”

Winnaar DJ contest

Lloyd won in 2018 de prijs voor beste DJ van Almelo!

In 2018 bewees de nu 25-jarige Lloyd zijn talent als DJ door de DJ-wedstrijd op de Twentse Lente in Almelo te winnen. De Twentse Lente, dat sinds dit jaar bekend staat als Open Air Almelo, is een festival bedoeld om jong en opkomend talent een podium te bieden. Toen Lloyd in 2018 de kans kreeg om op het Amaliaplein op te treden, wist hij zoveel indruk te maken op de jury dat hij zelfs de eerste prijs binnensleepte. „Het was het begin van mijn DJ-carrière en natuurlijk een hele eer om voor zo’n menigte te mogen draaien. Ondanks dat ik dus wel talent had, is het niet verder gekomen dan die ene prijs."

Het winnen van de Twentse Lente DJ Contest had Lloyd veel kunnen opleveren, maar daar stond hij zelf minder voor open. De muziekproducer merkte dat hij vanaf dat moment vooral als allround feest-DJ werd gevraagd. „Met dat genre maak je mij echt niet gelukkig. Ik hou ervan om techno, dance en hardstyle te draaien, maar daar is natuurlijk minder vraag naar. Toen heb ik maar besloten om het DJ’en wat meer links te laten liggen. Nu draai ik af en toe alleen nog op feestjes waar ze een DJ voor techno- en dancemuziek zoeken.”

Stabiliteit en regelmaat

Er waren voor Lloyd dus zeker kansen om fulltime DJ te worden, maar daar zag hij geen heil in. „Ik ben er vrij zeker van dat een fulltime bestaan als DJ mij niet echt gelukkig zou maken. Als DJ heb je namelijk geen enkele vorm van stabiliteit of regelmaat. Je bent altijd aan het werk wanneer anderen vrij zijn en bent energie aan het bijtanken als anderen werken, dus de beslissing was voor mij vrij eenvoudig te maken”, verklaarde Lloyd. Hij heeft wel geprobeerd zich verder te ontwikkelen in de muziekproductie, door verschillende cursussen te volgen en hij overwoog zelfs om een opleiding te starten aan de Herman Brood Academie. „Uiteindelijk heb ik toch besloten dat niet te doen toen ik zag dat mijn toekomstige medestudenten al veel verder waren in muziekproductie en zelfs al nummers hadden geproduceerd met bekende Nederlanders. En om eerlijk te zijn, ik heb nog geen spijt gehad van die beslissing.”

DJ’en óf muziek produceren?

Lloyd geniet als DJ, maar haalt meer plezier uit het produceren van muziek

Als Lloyd een keuze moet maken tussen DJ’en en muziek produceren, is het een gemakkelijke keuze voor hem. „Het is natuurlijk fantastisch om te zien hoe mensen uit hun dak gaan op de nummers die ik draai, maar zelf muziek creëren geeft me meer voldoening. Ik kan dan helemaal vanaf nul beginnen en alles precies zo vormgeven als ik het wil. Ja, ik haal absoluut meer voldoening uit muziek produceren”, aldus Lloyd.

Aan het werk op de klantenservice

Inmiddels voelt hij zich als een vis in het water op de klantenservice bij MaxiAxi.com

Lloyd wist inmiddels dat hij geen carrière voor zich zag als fulltime DJ of muziekproducer, dus hij ging op zoek naar een andere mooie uitdaging. Via via kwam hij in contact met MaxiAxi.com, waar hij als Commercieel Medewerker Binnendienst aan de slag kon. Voor Lloyd dé kans om zich toch continu bezig te houden met de apparatuur van DJ’s en muziekproducers. „Ik was een beetje aan het speuren op het internet en kwam MaxiAxi tegen. Ik zag dat ze zich bezighielden met DJ gear, licht én geluid. Toen was het voor mij helemaal gemakkelijk: 1 + 1 = 2. Een supermooie kans!”

Maar wat maakt het werken, buiten de producten om, zo mooi voor Lloyd? „Ik geniet er vooral van om mensen te helpen bij de technische kant. Ik vind het mooi om te kijken wat de mensen nodig hebben en ze dan stap voor stap te begeleiden bij het aansluiten of installeren van hun producten. Het maakt me oprecht blij om te horen dat klanten helemaal tevreden zijn met hun aankoop en de service die ze hebben ontvangen”, besloot Lloyd.

Gerelateerde berichten
Productspecialist Thomas Ruiterman was jarenlang fulltime DJ in zowel binnen- als buitenland. Tegenwoordig is hij productexpert bij MaxiAxi.com, dé webshop voor betaalbaar licht en geluid. Zijn jarenlange ervaring als DJ helpt hem om klanten goed te adviseren over licht en geluid. In dit interview vragen we Thomas naar zijn bijzondere carriè...
Enkele jaren geleden was Chiel Kamphuis nog licht- en geluidstechnicus bij shows van Magic Unlimited, de zoons en schoondochter van Hans Kazan. Tegenwoordig gebruikt hij zijn kennis en ervaring om klanten te voorzien van het beste advies over licht- en geluidsapparatuur van MaxiAxi.com. Als productspecialist helpt hij klanten bijvoorbeeld bij het ...
In zijn vrije tijd is Matthijs Neppelenbroek volop bezig met het produceren van muziek, maar op doordeweekse dagen kun je hem aan de lijn krijgen op de klantenservice van MaxiAxi.com. Doordat Matthijs dagelijks mensen met dezelfde interesses spreekt, weet hij in ieder geval zeker dat deze baan hem op het lijf geschreven is. In dit interview vragen ...
Chatten