Passieve subwoofers

Met een passieve subwoofer weet je zeker dat jij de perfecte basweergave creëert. In ons assortiment subwoofers vind je verschillende soorten en formaten van passieve subwoofer, waardoor jij zeker de perfecte match vindt. Laat jouw muziek optimaal klinken door een passieve subwoofer aan te sluiten. Bestel direct en ontvang ‘m morgen al in huis!

Filteren
Filteren

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Speaker type
    Passief
Filteren

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Subwoofers
❔ Wat is een subwoofer?

Een subwoofer is een speaker die verantwoordelijk is voor de weergave van de lage tonen, ook wel bass genoemd. Een goede subwoofer zorgt dat je de bass daadwerkelijk voelt waardoor je een knalfeest kunt geven. Als je het als DJ dus echt goed aan wilt pakken dan gebruik je bij je speakers een subwoofer.

🔊 Wanneer heb ik een subwoofer nodig?

Om het geluid zo goed mogelijk over te brengen, heeft iedere DJ of producer een subwoofer nodig. Met een subwoofer zorg jij dat de lage tonen, de bass, voelbaar zijn. Dit is heerlijk bij allerlei soorten muziek en draagt zeker bij aan de muziekbeleving van je publiek.

🔈 Hoeveel watt subwoofer heb ik nodig?

Dit hangt af waar je de subwoofer gaat gebruiken. Ga je op je slaapkamer draaien? Dan heb je een subwoofer nodig met een lager wattage. Heb je een eigen drive-inshow of café? Dan heb je een grotere subwoofer nodig. In ons assortiment kun je terecht voor subwoofers van verschillende wattages.

🔊 Waar subwoofer plaatsen?

Hoewel de plaatsing van een subwoofer zeker verschil kan maken, heeft het niet zo’n grote invloed als bij andere speakers. We kunnen wel stellen dat over het algemeen wordt aanbevolen om de subwoofer niet in een hoek of tegen een muur te plaatsen, maar in een vrije ruimte zodat de bass goed hoor- en voelbaar is. Bij een 2.1 speakerset worden de speakers vaak in de hoek richting de mensen geplaatst, terwijl de subwoofer in het midden van de speakers wordt geplaatst.

🎛 Hoe moet ik een subwoofer aansluiten op een versterker?

Het aansluiten van je subwoofer op een versterker is erg afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is het handig om te weten dat actieve subwoofers nooit aangesloten hoeven te worden op een versterker, doordat het is voorzien van een ingebouwde versterker. Bij passieve subwoofers is het afhankelijk van de aansluitingen op zowel de versterker als subwoofer. Er zijn vaak meerdere aansluitmogelijkheden, zoals speakon of klem/schroef terminals om de subwoofer aan te sluiten op een versterker.

💸 Wat kost een subwoofer?

De prijs van een subwoofer hangt vooral af van het vermogen. Hoe meer vermogen, hoe duurder de subwoofer. Voor een goede, krachtige subwoofer betaal je al gauw een paar honderd euro. Er zijn echter ook modellen die om en nabij de honderd euro kosten.

Wat is een passieve subwoofer?

Een passieve subwoofer is een speciale luidspreker voor extra lage frequenties, ook wel bassen genoemd. Een passieve subwoofer is speciaal ontworpen om deze diepe bassen nauwkeurig weer te geven. Door het speciale ontwerp kan een subwoofer krachtige en diepe basgeluiden produceren. Zo heeft een passieve subwoofer doorgaans een grotere woofer dan normale speakers en beschikken veel modellen ook over baspoorten. Daardoor zijn ze ideaal is voor het verbeteren van de basweergave als toevoeging op je geluidsinstallatie. Een passieve subwoofer beschikt niet over een ingebouwde versterker, waardoor je ze altijd moet aansluiten op een versterker om te kunnen genieten van de diepe bassen.

Wat is het verschil tussen actief en passief?

Er is een belangrijk verschil tussen een actieve en passieve subwoofer en dat zit ‘m in de versterking. Bij actieve subwoofers heb je een ingebouwde versterker, maar dat is bij een passief model niet het geval. Dat het signaal van een passieve subwoofer versterkt moet worden via een versterker heeft echter geen invloed op de geluidskwaliteit. Kortom, het verschil zit ‘m in de manier waarop je de subwoofer kunt aansluiten. Welke subwoofer jij nodig hebt, lees je in onze blog van onze productexperts.

Voordelen van een passieve subwoofer

Je weet inmiddels het verschil tussen de twee soorten subwoofers, maar er zitten natuurlijk ook een aantal voordelen aan een passieve subwoofer ten opzichte van een actief model. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen onder elkaar.

  • Minder gewicht: Een passieve subwoofer weegt over het algemeen minder dan een actieve subwoofer van hetzelfde formaat, omdat je geen ingebouwde versterker hebt. Dit is vooral een voordeel als je de subwoofer naar meerdere locaties mee moet nemen. Als band kan het natuurlijk een fikse uitdaging zijn om telkens een 18 inch actieve subwoofer van tientallen kilo’s mee te slepen van het ene naar het andere concert.
  • Flexibiliteit: Passieve subwoofers kunnen worden gekoppeld aan elke versterker, zolang het qua weerstand en wattage maar overeenkomt met de subwoofer. Dit geeft je flexibiliteit bij het kiezen van een versterker voor je audiosysteem. En als je versterker kapot gaat, kun je gewoon je versterker vervangen of laten repareren. Hierdoor hoef je niet je hele audiosysteem te vervangen.
  • Prijs: Een derde voordeel is het feit dat een passieve subwoofer over het algemeen goedkoper is dan een actief model. Wanneer jij dus al een versterker hebt, is het natuurlijk onzinnig om een actieve subwoofer met ingebouwde versterker te kopen. In deze situatie is het goedkoper om een passieve subwoofer aan te schaffen.

Passieve subwoofer kopen?

Met deze informatie weet je alles over een passieve subwoofer. Ben je helemaal overtuigd en van plan een passief model te kopen? Onze productspecialisten geven je graag advies over de subwoofer die jij nodig hebt en past bij de door jou gewenste situatie. En bovendien geldt: vandaag besteld, morgen in huis!

Chatten