Speaker statief

Met een speaker statief zorg jij ervoor dat muziek altijd in de beste geluidskwaliteit door de ruimte klinkt. Een speaker statief is er in allerlei soorten en maten, maar bestaat over het algemeen over een verticale paal en drie poten. Door gebruik te maken van een speaker statief zorg je voor het beste geluid voor jouw evenement of locatie.

Filteren
Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type standaard
    Statief
Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Speaker standaards
🔧 Zijn speaker standaards verstelbaar?

De meeste speaker standaards zijn gemakkelijk in hoogte te verstellen. Slechts in enkele specifieke gevallen zijn speaker standaards niet te verstellen.

🔝 Op welke hoogte moeten speakers staan?

Bij het gebruik van speaker standaards wil je ervoor zorgen dat de tweeters van je speakers een stukje boven je publiek uitsteken. Afhankelijk van hoe groot je speaker is kan je de hoogte van je speaker standaards verstellen om de speakers op deze gewenste hoogte te plaatsen.

❓Heb je een speaker standaard nodig?

Als je speakers niet uit zichzelf de juiste luisterhoogte hebben, heb je een speaker standaard nodig. Als we het hebben over de luisterhoogte is dat de afstand van je oren tot aan de vloer. Over het algemeen is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je tweeter van je speaker iets boven de oorhoogte uitkomt.

🔢 Hoeveel gewicht kan er op een speaker standaard?

Hoeveel de maximale belasting van je speaker standaard is, verschilt per speaker standaard. Gelukkig wordt er in de productbeschrijving altijd beschreven wat de maximale belasting van je speaker standaard is. Let hier ook goed op tijdens het maken van je keuze voor een standaard.

💸 Wat kosten speaker standaards?

De prijs van speaker standaards varieert per model en wordt bepaald door verschillende factoren. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld of je een set koopt of een enkele speaker standaard. De prijzen van speaker standaards variëren van een paar tientjes tot ruim honderd euro.

Noodzaak van een speaker statief

Er zijn verschillende redenen om een speaker statief te gebruiken. Door speakers op speaker standaards te plaatsen, zorg je er namelijk voor dat het geluid beter door een ruimte wordt verspreid. Door een speaker statief te gebruiken, is het tevens een stuk gemakkelijker om de speakers op de perfecte luisterhoogte te zetten, zodat het geluid direct bij de luisteraars binnenkomt.

Voordelen van een statief

Naast het feit dat je de geluidskwaliteit van je speakers verbetert met een statief voor speakers zijn er natuurlijk meer voordelen. De belangrijkste voordelen van speaker statieven sommen we voor je op.

  • Geen gaten in muren: Je zit er misschien niet op te wachten om gaten in je muur te boren om je speakers te bevestigen. Met een statief voor speakers is dit helemaal verleden tijd. Zet je luidspreker op een speaker statief en geniet van de optimale audiokwaliteit.
  • Gemakkelijk in hoogte verstelbaar: Het is ook een groot voordeel dat een statief voor speakers vrijwel altijd in hoogte verstelbaar is, zodat je ‘m gemakkelijk op de juiste luisterhoogte zet.
  • Eenvoudig op te bouwen: Het laatste voordeel is het eenvoudige opbouwen van je speaker standaards. Voor mobiele DJ’s is het bijvoorbeeld handig dat je niet continu op zoek moet naar tafels of kasten om je speakers op te plaatsen. Voor HiFi statieven kan het handig zijn om een vaste hoogte te hebben, maar wanneer je een feest wilt bouwen is het vaak handiger om de statieven gemakkelijk op te kunnen bouwen.

Mogelijkheden met luidsprekerstatieven

Bij luidsprekerstatieven zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de maximale hoogte en hoeveel gewicht je speakers maximaal mogen hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je speaker bijvoorbeeld dertig kilogram weegt, terwijl je speaker statief maar 25 kilogram aan kan. Uiteraard is het ook handig om na te gaan of je een standaard wil die verstelbaar is of dat je prima kunt leven met een vaste hoogte.

Speaker statief bestellen

Je weet na het lezen van deze tekst precies wat je mag verwachten van een speaker statief. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het juiste model voor jouw luidsprekers bestellen. Heb je vragen over een speaker statief voor je speakers? Onze productspecialisten helpen je graag verder op weg.

Chatten