Wind up statief

Met een wind up statief zorg je voor optimale stabiliteit en positionering van je speakers. Een wind up statief kenmerkt zich door een uniek opwindmechanisme, waarmee je eenvoudig en veilig je apparatuur op de gewenste hoogte plaatst. Ontdek nu waarom het een must-have is voor jouw geluidsinstallatie. Wacht niet langer en schaf vandaag nog jouw wind up statief aan! 

Filteren
Filteren

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type standaard
    Wind-up
Filteren

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Speaker standaards
🔧 Zijn speaker standaards verstelbaar?

De meeste speaker standaards zijn gemakkelijk in hoogte te verstellen. Slechts in enkele specifieke gevallen zijn speaker standaards niet te verstellen.

🔝 Op welke hoogte moeten speakers staan?

Bij het gebruik van speaker standaards wil je ervoor zorgen dat de tweeters van je speakers een stukje boven je publiek uitsteken. Afhankelijk van hoe groot je speaker is kan je de hoogte van je speaker standaards verstellen om de speakers op deze gewenste hoogte te plaatsen.

❓Heb je een speaker standaard nodig?

Als je speakers niet uit zichzelf de juiste luisterhoogte hebben, heb je een speaker standaard nodig. Als we het hebben over de luisterhoogte is dat de afstand van je oren tot aan de vloer. Over het algemeen is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je tweeter van je speaker iets boven de oorhoogte uitkomt.

🔢 Hoeveel gewicht kan er op een speaker standaard?

Hoeveel de maximale belasting van je speaker standaard is, verschilt per speaker standaard. Gelukkig wordt er in de productbeschrijving altijd beschreven wat de maximale belasting van je speaker standaard is. Let hier ook goed op tijdens het maken van je keuze voor een standaard.

💸 Wat kosten speaker standaards?

De prijs van speaker standaards varieert per model en wordt bepaald door verschillende factoren. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld of je een set koopt of een enkele speaker standaard. De prijzen van speaker standaards variëren van een paar tientjes tot ruim honderd euro.

Met een wind up statief zorg je voor optimale stabiliteit en positionering van je speakers. Een wind up statief kenmerkt zich door een uniek opwindmechanisme, waarmee je eenvoudig en veilig je apparatuur op de gewenste hoogte plaatst. Ontdek nu waarom het een must-have is voor jouw geluidsinstallatie. Wacht niet langer en schaf vandaag nog jouw wind up statief aan!

Wat is een wind up statief?

Een wind up statief is een speciaal soort statief ontworpen om zware luidsprekers op te tillen en veilig op hoogte te houden. Het unieke aan dit statief is het ingebouwde mechanisme waarmee je de apparatuur omhoog kunt 'winden' of 'draaien', vaak met behulp van een handslinger. Dit zorgt ervoor dat je zonder al te veel fysieke inspanning je speakers op de gewenste hoogte kunt plaatsen.

Voordelen

Er zijn uiteraard een aantal voordelen aan het hebben van een wind up statief ten opzichte van een ‘normale’ speakerstandaard. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het ingebouwde mechanisme, waarmee je zware speakers om kunt tillen. Er zijn echter meer voordelen, die we hieronder voor je hebben opgesomd.

  • Veiligheid: Door het wind up mechanisme kun je zware speakers geleidelijk en gecontroleerd omhoog brengen, wat het risico op ongelukken vermindert.
  • Gemak: Het zorgt ervoor dat je heel eenvoudig de mogelijkheid hebt om apparatuur door één persoon op hoogte te laten plaatsen.
  • Stabiliteit: Deze statieven zijn vaak robuust ontworpen om zware lasten te dragen, wat zorgt voor een stabiele en betrouwbare ondersteuning.
  • Flexibiliteit: Veel wind up statieven zijn verstelbaar in hoogte, waardoor je gemakkelijk de speakers op de gewenste positie zet.

Zaken om op te letten bij een wind up statief

Naast de voordelen is het altijd handig om met de onderstaande zaken rekening te houden bij het kopen van een wind up statief.

  • Draagvermogen: Controleer altijd het maximale draagvermogen van het statief om te zorgen dat het geschikt is voor jouw apparatuur.
  • Zorg voor een stabiele ondergrond: Zorg ervoor dat het statief op een brede en stabiele ondergrond staat, vooral als je zwaardere apparatuur gaat gebruiken.
  • Verstelbaarheid: Kijk naar de maximale en minimale hoogte en eventueel andere aanpassingsmogelijkheden die voor jou van belang kunnen zijn.

Wind up statief kopen?

Ben je overtuigd door de voordelen van een wind up statief? Bij MaxiAxi vind je hoogwaardige wind up statieven die perfect aansluiten bij jouw behoeften. Of je nu een professional bent of een enthousiaste hobbyist, wij hebben het juiste statief voor jou. Bekijk ons aanbod en investeer in kwaliteit en veiligheid voor je apparatuur. Heb je vragen over één van onze producten? Onze productspecialisten helpen je graag verder.

Chatten