Wifi speakers

Wifi speakers zijn de nieuwste trend in de wereld van audio en bieden talloze voordelen vergeleken met traditionele geluidsinstallaties. In ons assortiment vind je wifi speakers in verschillende soorten en maten. Bestel vandaag je wifi speakers en speel morgen al je favoriete muziek af!

Filteren
Filteren

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    WiFi
Filteren

10 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn wifi speakers?

Wifi speakers zijn installatie speakers die draadloos verbinding maken met het internet via wifi in plaats van via een traditionele internetkabel. Hierdoor speel je met wifi speakers draadloos muziek af vanaf elk apparaat dat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk, zoals een smartphone, tablet of laptop. Dit betekent dat je gemakkelijk muziek kunt streamen zonder dat je een fysieke verbinding hoeft te maken tussen je afspeelapparaat en de wifi speakers.

Hoe werkt een wifi speaker?

Een wifi speaker maakt verbinding met het internet via een wifinetwerk. Wanneer je wifi speaker verbonden is met het netwerk kun je ‘m bedienen via een app op je smartphone of tablet om draadloos muziek af te spelen. Het apparaat waar de muziek op staat, verstuurt de opdracht via wifi naar de wifi speaker die het vervolgens afspeelt. 

Voordelen op een rij

Wifi speakers zijn voorzien van een nieuwe technologie en worden met de dag populairder. De verschillende voordelen sommen we hieronder voor je op.

  • Multiroom systeem: Veel wifi speakers zijn voorzien van een multiroom systeem, maar wat is het? Multiroom betekent dat je de wifi speaker kunt verbinden met andere speakers van hetzelfde merk. Dankzij multiroom kun je speakers in verschillende ruimtes bedienen. Zo kan bijvoorbeeld je dochter in de badkamer luisteren naar Justin Bieber, terwijl er in de keuken Elvis Presley op staat. Zo luistert iedereen in het huishouden naar zijn of haar favoriete muziek.
  • Groter bereik dan Bluetooth: Het bereik van wifi is over het algemeen een stuk groter dan het bereik van Bluetooth speakers. Als het wifisignaal sterk genoeg is, kunnen wifi speakers overal in huis worden gebruikt waar het wifibereik reikt. Bij een Bluetooth speaker zit het maximum meestal op zo’n tien meter, tenzij je Bluetooth 5.0 hebt dan heb je zo’n 40 meter bereik.

Aandachtspunten om op te letten

Er zijn altijd een paar aandachtspunten waar je even rekening mee moet houden. We hebben alle belangrijke aandachtspunten om op te letten bij het kiezen van de beste wifi speakers voor je opgesomd.

  • Goed wifinetwerk: Als eerste moet je altijd nagaan of je een goed wifinetwerk hebt. De enige voorwaarde van wifi speakers is namelijk dat zowel de speakers als je telefoon verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Wanneer je geen goede wifiverbinding hebt, kun je simpelweg niet verbinden met je luidsprekers.
  • Niet geschikt voor feestgelegenheden: Wifi speakers zijn het meest geschikt om te gebruiken voor achtergrondmuziek. Omdat deze speakers vooral in badkamers en keukens worden geplaatst zijn ze klein van formaat. Wifi speakers zijn ideaal voor achtergrondmuziek, maar niet voor de echte feestjes.
  • Stroom/bekabeling: Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat de luidsprekers stroom nodig hebben en dat de speakers met elkaar verbonden moeten worden middels een speakerkabel. Wanneer je verschillende speakers in meerdere ruimtes hebt, worden ze met elkaar verbonden door middel van het wifinetwerk. Dan hoeven ze dus enkel aangesloten te worden op het stopcontact.
  • IP-classificatie: Het eerste getal van de IP-classificatie geeft de bescherming tegen stof aan, terwijl het tweede getal aangeeft hoe goed de speaker tegen vocht is beschermd. Ook is het belangrijk dat het gebruikte materiaal weerbestendig is. Een stalen grille kan een stuk minder goed tegen een vochtige ruimte (denk aan roest) dan een kunststof grille.

Hoe installeer je een wifi speaker set?

Het installeren van een wifi speaker set is niet erg ingewikkeld, maar om je stap voor stap te helpen hebben we een uitlegvideo gemaakt. In de onderstaande video vertelt Rob je precies hoe je jouw wifi speaker set installeert!

Wifi speakers bestellen?

Wifi speakers zijn een absolute aanrader als je muziek wilt afspelen als achtergrondmuziek. Twijfel dus niet langer en bestel je wifi speakers! Vandaag besteld, is razendsnel in huis! Heb je toch nog vragen? Onze productspecialisten helpen je graag bij het vinden van de beste wifi speakers.

Chatten