Fazers

Fazers worden gebruikt wanneer er rook nodig is die netjes verspreid wordt door een ruimte. In tegenstelling tot een rookmachine zorgt een fazer er namelijk voor dat de rook die het apparaat produceert door een ventilator wordt verwaaid. Een fazer verwezenlijkt dus een mooie geleidelijke rookoutput. 

Filteren
Filteren

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op:
  1. Type rookmachine
    Fazer
Filteren

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Rookmachines
🚫 Is een rookmachine schadelijk?

Nee de rook van een rookmachine is niet schadelijk. De vloeistof is namelijk op water gebaseerd en daarom niet schadelijk.

💨 Hoe werkt een rookmachine?

Rookmachines verwarmen rookvloeistof tot het kookpunt (290 graden), zodat de vloeistof zo warm wordt dat je stoom krijgt. De rook uit een rookmachine is dus geen product van verbranding, maar stoom die door het hoge kookpunt van de gebruikte vloeistof relatief lang blijft hangen.

💦 Hoe maak ik een rookmachine schoon?

Het schoonmaken van een rookmachine is vrij simpel. Je hebt hiervoor wel speciale reinigingsvloeistof nodig. Je giet wat reinigingsvloeistof in een bakje en hangt de slang van de rookmachine in het bakje met reinigingsvloeistof. Vervolgens zet je de rookmachine aan en wacht tot deze klaar is voor gebruik. Zodra hij klaar is druk je op de knop om rook te spuiten zodat de rookmachine de reinigingsvloeistof opzuigt. Dan wacht je tot de reinigingsvloeistof helemaal door de machine is gezogen. Tot slot even doorspoelen (de knop in blijven drukken) zodat eventuele resten via de reinigingsvloeistof naar buiten komen. De machine is gereinigd en kan worden opgeborgen.

🚚 Hoe vervoer je een rookmachine?

Voor het vervoer van een rookmachine is het verstandig om ervoor te zorgen dat de vloeistof uit de rookmachine is. De rookvloeistof kan bij het verkeerd vervoeren namelijk gaan lekken en het is geen pretje om dit op te moeten ruimen. Zorg er ook voor dat de laatste restjes vloeistof uit de machine zijn door hem even door te laten spuiten zonder dat er nog vloeistof in het tankje zit. Zo weet je zeker dat er echt geen vloeistof meer in de rookmachine zit.

🚰 Hoeveel liter rookvloeistof voor rookmachine?

Hoeveel vloeistof je nodig gaat hebben verschilt heel erg per rookmachine en de vloeistof die je gebruikt. Hoe groter/zwaarder de rookmachine des te meer vloeistof je nodig zal hebben. Vaak is de grootte van de vloeistoftank van de rookmachine hier wel op aangepast. De verschillende soorten vloeistof beïnvloeden ook de hoeveelheid vloeistof die nodig is. Het is hoe dan ook slim om voldoende rookvloeistof achter de hand te houden, het gaat niet echt over de datum en kan dus als het niet op gaat gewoon een volgende keer worden gebruikt.

🏠 Kan je een rookmachine binnen gebruiken?

Ja dat kan! Doordat de rookvloeistof op water is gebaseerd zal de rook niet schadelijk zijn voor bijvoorbeeld het meubilair. Je kan de rookmachine dus prima binnen gebruiken, het kan rondom de rookmachine na lang gebruik iets vochtiger worden dus let hier wel op.

Wat is een fazer?

Een fazer is een soort rookmachine, waarbij de grootste gelijkenis tussen deze twee verschillende producten is dat beide rook produceren. De manier waarop een fazer dit doet, is in de basis ook niet heel veel anders. Een fazer verbruikt namelijk gewone rookvloeistof, die wordt verhit door een hitte-element. Op een gegeven moment wordt de vloeistof zo warm dat de vloeistof begint te verdampen en verandert in een soort mist. We noemen het rook omdat de mist die ontstaat er uitziet als rook. Het is echter geen rook zoals de rook die ontstaat bij verbranding. Daardoor brengt het inademen van de rook ook geen enkel gezondheidsrisico met zich mee. 

Nadat de rook door de fazer is geproduceerd wordt deze met behulp van een ventilator verwaaid. Hierdoor ontstaat er geen dikke rookpluim, maar juist continu een stroom rook die zich vrij evenredig over de ruimte verdeelt.

Het gebruik van het apparaat

Een fazer is in verschillende situaties te gebruiken. Een fazer wordt vooral gebruikt wanneer er een constante rooktoevoer nodig is, zodat er een soort mist in een ruimte kan blijven hangen. Bij poppodia of discotheken is dit vaak wenselijk om zo de lichteffecten beter tot hun recht te laten komen. De stralen van een lichteffect worden namelijk stukken beter zichtbaar door rook. Ook bij poppodia is het gebruik van dit product veelvoorkomend. Je wilt namelijk dat de lichteffecten goed zichtbaar blijven. Het is bij veel evenementen niet fijn als er steeds een grote pluim rook uit een rookmachine moet spuwen om continu mist tot stand te kunnen brengen. De fazer is voor dit soort situaties dus de perfecte oplossing.

Fazer of hazer, wat is het verschil?

Het verschil tussen een fazer en hazer is in wezen niet zo groot. Beide effectmachines hebben namelijk vrijwel hetzelfde doel, dat is rook geleidelijk verspreiden door een ruimte. Een fazer doet dit door het gebruik van gewone rookvloeistof en een ventilator. Een hazer gebruikt daarentegen een ander soort vloeistof op oliebasis, daarnaast zijn de ventilator en de pomp van een hazer precies op elkaar af te stemmen. Het is dus makkelijker de rooktoevoer op te voeren of terug te schroeven. Een ander voordeel van de hazer is dat deze continu nevel kan produceren totdat de vloeistof op is. De nevel van hazers is over het algemeen wat mooier verdeeld waardoor dit apparaat bij bijvoorbeeld theaters de voorkeur geniet. Het grootste voordeel van hazers is dus dat deze voor lange periodes te gebruiken zijn en mooie nevel produceren. Fazers zijn vaak goedkoper waardoor ze toch een stuk populairder zijn onder het grote publiek. 

Fazer kopen?

Ben je overtuigd van het gemak van de fazer? Je bestelt ze gemakkelijk en snel bij MaxiAxi. Toch nog vragen? Of ben je benieuwd naar welke het beste voor jou is? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je namelijk graag bij het vinden van het beste model voor jou.

Chatten