USB microfoon

Een USB microfoon is eenvoudig aan te sluiten op je computer of laptop door de USB in te pluggen, waardoor je goed verstaanbaar bent voor mensen aan de andere kant van het scherm. Met een USB microfoon kun je echter ook gemakkelijk je spraak of muziekproductie opnemen en opslaan op je computer of laptop. In ons assortiment vind je USB microfoons in verschillende soorten en maten.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type aansluiting
    USB
Filteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Studio microfoons
🎙Wat is een studio microfoon?

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden worden studio microfoons gebruikt voor studio toepassingen. Studio microfoons nemen geluid in hoge kwaliteit op zodat alle karaktereigenschappen van bijvoorbeeld een stem, gitaar of piano duidelijk te horen zijn. Door deze eigenschappen worden deze microfoons in studio's gebruikt voor opnames. Zo zijn studio microfoons erg geschikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, podcasts en het opnemen van diverse instrumenten.

💡Wat is een condensator microfoon?

Een condensator microfoon wordt veel in studio's gebruikt, doordat een condensator microfoon zich focust op het opnemen van een zo zuiver mogelijk geluid. Dit soort microfoons hebben een flinterdun membraan en een achterplaatje. Tussen deze twee onderdelen is een spanningsveld gecreëerd, wat door het bewegen van het membraan wordt omgezet in een elektrisch signaal. Deze methode zorgt ervoor dat dit soort microfoons vrijwel alle details opvangen en dat maakt ze erg geschikt voor studio gebruik. Een condensator microfoon heeft altijd fantoomvoeding nodig om te kunnen werken.

🎮 Is een studio microfoon geschikt als gaming microfoon?

Wanneer je op zoek bent naar een gaming microfoon heb je met een studio microfoon de juiste mic gevonden. Om je gaming microfoon gemakkelijk te kunnen aansluiten op je gameconsole of computer kun je het beste gaan voor een studio microfoon met USB aansluiting. Met een USB gaming microfoon plug je ‘m via een USB B naar USB A in je gameconsole of computer en is de mic klaar voor gebruik.

🔌 Welke aansluiting heeft je studio microfoon nodig?

De meest gebruikelijke manier om een opname te maken met een studio microfoon is met XLR en een audio interface of mixer. Er zijn echter ook veel studio microfoons met USB- of jackaansluiting. Welke aansluiting jouw studio microfoon nodig heeft, moet je vaststellen door te bepalen hoe je ‘m wilt gebruiken. Wanneer je een audio interface of mixer gebruikt, is een XLR-aansluiting het meest gebruikelijk. Bij een gaming setup is een USB microfoon het meest geschikt.

🎶 Wanneer gebruik je een studio microfoon?

Een studio microfoon wordt in veel verschillende situaties gebruikt, maar vooral bij muziekproducties, het gamen of tijdens het thuiswerken. Bij een muziekproductie gaat het vooral om producties met bijvoorbeeld zang, akoestische gitaren, violen en blaasinstrumenten.

❓Wat is de beste studio microfoon?

Er is niet per sé één beste studio microfoon. Om de keuze voor de beste studio microfoon te kunnen maken, is het belangrijk om te kijken in welke situatie je de microfoon wilt gebruiken. Voor een gamer is het bijvoorbeeld een stuk handiger om een studio microfoon met USB aansluiting te hebben, omdat deze gemakkelijk te verbinden zijn. Wanneer je echter kwalitatief goede opnames wilt maken met bepaalde instrumenten en zang is een model met XLR de beste studio microfoon. Hierbij heb je nog wel een audio interface of mixer nodig om een opname te kunnen maken.

Wat is een studio USB microfoon?

Een studio USB microfoon kun je door middel van een USB B naar USB A-kabel aansluiten op allerlei apparaten met een USB-poort, zoals een gameconsole of laptop. Een studio microfoon wordt meestal automatisch herkend door je pc. Vervolgens selecteer je de microfoon als invoerbron en daarna kun je de microfoon voor audio-invoer gebruiken. Om uiteindelijk opnames te kunnen maken heb je een opnameprogramma, ook wel DAW genoemd, nodig.

Waar gebruik je een USB microfoon voor?

Een USB microfoon is bij allerlei verschillende situaties te gebruiken. Zo kun je een USB microfoon gebruiken voor het gamen, maar is het ook ideaal voor hobbymuzikanten. We zetten de meest voorkomende toepassingen voor je op een rij.

  • Gaming setup: Een USB microfoon is een perfect model om te gebruiken bij je gaming setup. Je plugt de USB-kabel van de microfoon in de USB-poort van bijvoorbeeld je PC of gameconsole en je microfoon, je selecteert ‘m als invoerbron en je kunt ‘m direct gebruiken. Bovendien neemt dit type niet veel ruimte in beslag bij je gaming setup, maar weet je wél zeker dat je gamevrienden je goed kunt horen tijdens het gamen.
  • Online vergadering: Online vergaderingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij een normale werkdag, met deze microfoon ben jij in ieder geval altijd luid en duidelijk te verstaan. Wissel je regelmatig van werkplek? Geen enkel probleem. In ons assortiment vind je ook compacte varianten die eenvoudig te verplaatsen zijn.
  • Hobbymuzikanten: Dit type microfoon is ook een ideale oplossing voor hobbymuzikanten. Een USB microfoon zorgt ervoor dat het heel erg gemakkelijk wordt om je eigen muziek op te nemen, perfect voor hobbymuzikanten!

Wat heb je nodig bij een microfoon met USB aansluiting

Een microfoon met USB aansluiting is een goed begin om goede opnames te kunnen maken, maar er zijn een aantal accessoires die niet mogen ontbreken bij het maken van opnames. We hebben de belangrijkste accessoires voor je opgesomd.

Tafelstandaard of verstelbare arm

Een microfoon met USB aansluiting beschikt vaak over een tafelstandaard of een verstelbare arm. Met een USB microfoon en tafelstandaard kun je ‘m gemakkelijk op verschillende plekken gebruiken. Zo kun je ‘m vlak bij je gameconsole plaatsen om te kunnen streamen, maar wanneer je de microfoon later bij je werkplek wilt gebruiken, kun je ‘m eenvoudig in de buurt van je computer plaatsen. Als je je microfoon vooral op dezelfde plek gebruikt wordt, is het tijd voor een microfoon met verstelbare arm die je kunt monteren aan je bureau. Het voordeel van een verstelbare arm is dat je deze eenvoudig heen en weer kunt bewegen, zonder dat het beweegruimte in beslag neemt.

Shockmount

Een shockmount is een accessoire van je USB microfoon dat wordt gebruikt om de trillingen te verminderen, zodat het niet ten koste van de geluidskwaliteit van de opname gaat. Trillingen kunnen bijvoorbeeld tot stand komen doordat je tegen de microfoon aanstoot en kunnen ongewenste geluiden veroorzaken tijdens een opname. Een shockmount is simpelweg een onmisbaar onderdeel om goede geluidskwaliteit bij een opname of radio-uitzending te waarborgen.

Popfilter

Een popfilter voorkomt dat er vervelende pieken rondom bijvoorbeeld ‘p’ en ‘s’-klanken veroorzaakt worden in opnames. Daarnaast zorgt de popfilter voor een langere levensduur van de USB microfoon, doordat er geen speeksel tegen de kop van de microfoon kan komen. Speeksel is slecht voor de levensduur van een microfoon, doordat het roest kan veroorzaken.

Aansluitingsmogelijkheden

Naast een USB microfoon zijn er ook andere opties om je studio microfoon aan te sluiten op bijvoorbeeld je computer, audio interface of mixer. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

  • XLR: Een studio microfoon met XLR sluit je aan op je audio interface of mixer. XLR zorgt ervoor dat er op geen enkele manier dat er ruis of kwaliteitsverlies van het geluid ontstaat.
  • 3,5 mm jack: Veel studio microfoons hebben een 3,5 mm jack aansluiting, waardoor je de mic op vrijwel alle audioapparaten aan kunt sluiten. Belangrijk is wel om er rekening mee te houden dat het audioapparaat fantoom moet kunnen leveren.

Beste USB microfoon kopen

De beste USB microfoon vind je in het ruime assortiment van MaxiAxi.com. Wanneer je vandaag de beste USB microfoon gevonden hebt en bestelt, zorgen wij dat je ‘m razendsnel in huis hebt! Heb je toch nog een vraag wat de beste USB microfoon voor jou is? Stel je vragen gerust aan onze klantenservice.

Chatten