Karaoke microfoon met echo

Karaoke microfoons met een echo functie zorgen voor ontzettend veel plezier. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een (kinder) verjaardag? Of ga je een avondje karaoke organiseren? Dan is een karaoke microfoon met echo functie zeker een aanrader. 

Filteren
Filteren

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Functies
    Echo
Filteren

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Karaoke microfoons
❓Hoe werkt een karaoke microfoon?

De exacte werking van een karaoke microfoon verschilt per exemplaar. Zo zijn er bijvoorbeeld karaoke microfoons die met een kabel verbonden worden met een versterker of karaoke set, maar bestaan er ook karaoke microfoons met een ingebouwde speaker. Bovendien bestaan er ook draadloze karaoke microfoons. Let echter wel op dat niet alle karaoke microfoons zomaar met elke karaokeset te verbinden zijn.

🔌 Hoe sluit ik een karaoke microfoon aan?

Hoe je een karaoke microfoon aansluit, is erg afhankelijk van het soort karaoke microfoon. Bekabelde microfoons sluit je doorgaans aan op de microfoonaansluiting van een versterker, actieve speaker of karaoke set. Wanneer je over een draadloze microfoon en ontvanger beschikt, zul je de ontvanger op een versterker of actieve speaker aan moeten sluiten.

🕵 Hoe werkt een stermvervormer

Een stemvervormer zorgt ervoor dat je jouw stemgeluid vervormd door speakers hoort. Je kan hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een veel lager stemgeluid of juist een hoog geluid. Afhankelijk van de stemvervormer zijn er natuurlijk ook nog meer leuke effecten mogelijk.

🎤 Wat is karaoke?

Karaoke is het principe waarbij je - meestal in een groepje met amateurs - probeert om bekende nummers zo goed mogelijk na te zingen. Uiteraard wordt de zang van het nummer weggehaald, want jij gaat natuurlijk zelf de nummers zingen. Bij karaoke is het doel vooral om plezier te halen uit valse zang, verkeerd gezongen songteksten en een uithaal die niet helemaal klinkt zoals die bedoeld was.

🌏 Waar komt karaoke vandaan?

Karaoke kent zijn oorsprong op het Aziatische continent, in Japan om precies te zijn. Een Japanse muzikant ontwikkelde een apparaat voor zakenlieden, zodat ze verschillende liederen konden meezingen om na een drukke werkdag tot rust te komen. In de grote steden ontstonden steeds vaker kleinere ruimtes die men kon afhuren voor het zingen van karaoke en tot op de dag van vandaag puilen steden als Osaka en Tokyo uit van de karaokebars.

🎶 Wat betekent karaoke?

Het woord karaoke is opgebouwd uit twee delen, namelijk ‘kara’ en ‘oke’. Het eerste deel staat voor ‘leeg’, terwijl het tweede gedeelte van het woord ‘orkest’ betekent. Combineer je beide woorden, dan kom je dus tot ‘leeg orkest’. Deze term ontstond doordat men in het verleden gebruikmaakte van opnames van een orkest, waarbij geen zang aanwezig was.

Hoe is de echo ontstaan?

Om te beginnen een heel klein stukje technische achtergrondinformatie, zo weet je hoe de echo op een microfoon precies werkt. Zoals je hoogstwaarschijnlijk weet beweegt geluid in onzichtbare geluidsgolven. Een echo is simpelweg een weerkaatsing van die geluidsgolven. De golven botsen ergens tegenaan en je hoort ze nogmaals.

Delay en echo zijn eigenlijk de oudste geluidseffecten die gebruikt worden bij audio. Al in de jaren ’50 en ’60 werd het veel gebruikt in muziek van wereldberoemde artiesten zoals bijvoorbeeld Elvis Presley, Pink Floyd en The Beatles. Ook werd het destijds al in movie soundtracks gebruikt. Vandaag de dag zijn de beide effecten nog steeds onmisbaar voor professionals maar het is ook zeker van toegevoegde waarde tijdens een avondje karaoke. 

Reverb en echo, wat is het verschil?

Reverb (in het Nederlands ook wel “galm” genoemd) en echo (in het Engels “delay”) zijn twee termen die vaak door elkaar gebruikt worden en in ‘lekentaal’ betekenen ze ook vrijwel hetzelfde. Toch zal een geluidstechnicus je zeggen dat het twee verschillende effecten zijn. Heel kort gezegd kun je stellen dat reverb een soort ‘nagalm’ is en veel korter dan een echo. Een echo is eigenlijk een letterlijke herhaling van het geluid. Op deze manier werkt een karaoke microfoon met echo functie ook.

Een groot deel van onze karaokemicrofoons beschikt over een echo-effect. Het is een relatief simpele maar toch erg leuke manier om je eigen stem te vervormen. Voor de grap maar ook, met een wat subtielere echo, om je zang meer dynamiek te geven. De zang wordt over het algemeen iets minder verstaanbaar met echo dus het is zaak om het niet te overdrijven, maar je kunt het geluid echt meer ‘diepte’ geven. Alsof je bijvoorbeeld in een kerk staat te zingen. Kies dus zorgvuldig voor de juiste echo bij jouw muziek en zang. Daarnaast is een karaokemicrofoon natuurlijk een perfect cadeau voor kinderen

Karaoke microfoon met echo kopen? 

Ben je klaar om je favoriete microfoon met echo te bestellen? Bestel dan vandaag je favoriete karaoke microfoon met echo en ontvang je bestelling super snel in huis. Toch een andere kleur? Je hebt bij ons 30 dagen de tijd om kosteloos je bestelling te retourneren. 

Chatten