Verticale rookmachines

Een verticale rookmachine creëert een ander effect dan ‘normale’ rookmachines, die hun rook horizontaal verspreiden. De rook van een verticale rookmachine wordt met veel kracht naar boven gespoten, wat voor een bijzonder mooi effect zorgt. In ons assortiment vind je verticale rookmachines in allerlei soorten en formaten.

Filteren
Filteren

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op:
  1. Output richting
    Verticaal
Filteren

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Rookmachines
🚫 Is een rookmachine schadelijk?

Nee de rook van een rookmachine is niet schadelijk. De vloeistof is namelijk op water gebaseerd en daarom niet schadelijk.

💨 Hoe werkt een rookmachine?

Rookmachines verwarmen rookvloeistof tot het kookpunt (290 graden), zodat de vloeistof zo warm wordt dat je stoom krijgt. De rook uit een rookmachine is dus geen product van verbranding, maar stoom die door het hoge kookpunt van de gebruikte vloeistof relatief lang blijft hangen.

💦 Hoe maak ik een rookmachine schoon?

Het schoonmaken van een rookmachine is vrij simpel. Je hebt hiervoor wel speciale reinigingsvloeistof nodig. Je giet wat reinigingsvloeistof in een bakje en hangt de slang van de rookmachine in het bakje met reinigingsvloeistof. Vervolgens zet je de rookmachine aan en wacht tot deze klaar is voor gebruik. Zodra hij klaar is druk je op de knop om rook te spuiten zodat de rookmachine de reinigingsvloeistof opzuigt. Dan wacht je tot de reinigingsvloeistof helemaal door de machine is gezogen. Tot slot even doorspoelen (de knop in blijven drukken) zodat eventuele resten via de reinigingsvloeistof naar buiten komen. De machine is gereinigd en kan worden opgeborgen.

🚚 Hoe vervoer je een rookmachine?

Voor het vervoer van een rookmachine is het verstandig om ervoor te zorgen dat de vloeistof uit de rookmachine is. De rookvloeistof kan bij het verkeerd vervoeren namelijk gaan lekken en het is geen pretje om dit op te moeten ruimen. Zorg er ook voor dat de laatste restjes vloeistof uit de machine zijn door hem even door te laten spuiten zonder dat er nog vloeistof in het tankje zit. Zo weet je zeker dat er echt geen vloeistof meer in de rookmachine zit.

🚰 Hoeveel liter rookvloeistof voor rookmachine?

Hoeveel vloeistof je nodig gaat hebben verschilt heel erg per rookmachine en de vloeistof die je gebruikt. Hoe groter/zwaarder de rookmachine des te meer vloeistof je nodig zal hebben. Vaak is de grootte van de vloeistoftank van de rookmachine hier wel op aangepast. De verschillende soorten vloeistof beïnvloeden ook de hoeveelheid vloeistof die nodig is. Het is hoe dan ook slim om voldoende rookvloeistof achter de hand te houden, het gaat niet echt over de datum en kan dus als het niet op gaat gewoon een volgende keer worden gebruikt.

🏠 Kan je een rookmachine binnen gebruiken?

Ja dat kan! Doordat de rookvloeistof op water is gebaseerd zal de rook niet schadelijk zijn voor bijvoorbeeld het meubilair. Je kan de rookmachine dus prima binnen gebruiken, het kan rondom de rookmachine na lang gebruik iets vochtiger worden dus let hier wel op.

Wat is een verticale rookmachine?

Een verticale rookmachine is een speciaal type rookmachine dat is ontworpen om dikke, verticale rookpluimen te produceren in plaats van horizontale rook die bij reguliere rookmachines wordt geproduceerd. Over het algemeen kom je verticale rookmachines vaak tegen op locaties waar nét iets meer wordt verwacht van een rookmachine. Het creëren van verticale rook kan doorgaans met gewone rookvloeistof.

Effect van een CO2-kanon nabootsen

Een festival of evenement zonder CO2-kanon kun je je haast niet meer voorstellen, maar in werkelijkheid is een verticale rookmachine een veel goedkoper alternatief. Het gebruik van een CO2-kanon brengt aanzienlijk hoge kosten met zich mee. Dit type rookmachine is veel minder belastend voor je portemonnee. En dat terwijl dit type rookmachine wel een vergelijkbaar special effect creëert. Een verticale rookmachine kan dus perfect het effect van een CO2-kanon nabootsen.

Toepassingen van een verticale rookmachine

Je komt verticale rookmachines dus veelal tegen bij festivals en evenementen, maar er zijn meer gelegenheden om dit model rookmachine in te zetten. Naast liveoptredens zie je ze ook vaak terug bij of in:

  • Nachtclubs / discotheken: Een verticale rookmachine wordt bij nachtclubs of discotheken vaak gebruikt in combinatie met verlichting zoals moving heads en lasers. Hiermee verbeter je de visuele effecten en maak je de lichtstralen beter zichtbaar. En je beschikt over een mooi special effect waarmee je rook kunt spuiten wanneer de beat dropt.
  • Spookhuizen / Halloween feesten: Verticale rookmachines worden vaak gebruikt in spookhuizen, bij Halloween feesten en andere griezelige gelegenheden. Stel je voor, iemand loopt de hoek om en jij zorgt ervoor dat de verticale rookmachine afgaat. Met een verticale rookmachine heb je simpelweg een meesterlijk schrikeffect in handen en dat is precies wat je wilt in een spookhuis of tijdens een Halloween feest. Let er wel op dat de rook met flinke kracht omhoog wordt geblazen. Dus plaats je effectmachine op een plek waar die niet recht op de mensen wordt gericht.
  • Concerten en live optredens: Verticale rookmachines worden gebruikt tijdens concerten en live optredens om de lichteffecten te verbeteren en het podium de aandacht te laten trekken. Op de beat van de muziek kun je ‘m bijvoorbeeld activeren om een extra spectaculair effect te creëren.

Verticale rookmachines zijn simpelweg een supermooie aanvulling op ieder feest en bij iedere voorstelling. Het versterkt niet alleen de zichtbaarheid van lichteffecten, maar zorgt op zichzelf al voor een buitengewoon effect.

Verticale rookmachine kopen?

Je weet inmiddels alle relevante informatie over een verticale rookmachine, maar onze deskundige productspecialisten kunnen je ook advies geven voor jouw gelegenheid. Bel, stuur een app via WhatsApp of mail gerust met onze specialisten op de klantenservice. Ben je al helemaal overtuigd en weet je welke verticale rookmachine jij moet hebben? Bestel nu en wij zorgen dat je ‘m morgen al in huis hebt!

Chatten