Keyboards met standaard

Een keyboard is een enorm geliefd en gewild toetsinstrument. Zelfs op de meest eenvoudige modellen zitten vaak al honderden effecten en klanken. Op MaxiAxi.com kun je terecht voor keyboards in allerlei soorten en maten. Dankzij ons uitgebreide assortiment is er altijd een geschikt model te vinden. Kies direct een van je favoriete keyboards en speel razendsnel je favoriete deuntjes.

Meer
Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Inbegrepen accessoires
    Keyboardstandaard
  1.   

  2.   

  3.   

Filteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Keyboard met standaard voor een stevige basis

Met een keyboard met standaard weet jij zeker dat jouw apparaat stevig ‘op zijn benen’ staat. Over het algemeen worden de keyboards met standaard geleverd met een x-vormige standaard, die erom bekend staan dat je apparatuur niet zomaar omvalt. Zet je keyboard met standaard op de gewenste hoogte en speel jouw nummers razendsnel.

Aandachtspunten om op te letten

Je weet nu waarom een keyboardstandaard erg handig is, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. We sommen de belangrijkste zaken voor je op.

  • Type standaard: Als eerste is het handig om te kijken naar het type standaard waar je jouw keyboard op wilt plaatsen. Er zijn namelijk verschillende soorten keyboardstandaards. Er zijn bijvoorbeeld modellen met een x-vormige of rechte standaard. Bij beide standaards ligt het keyboard er los op. Als laatste type standaard is er een stijlvol meubel, waar jouw keyboard op ligt.

  • Anti-slip laag: Een keyboard met standaard heeft vaak een anti-slip laag, waardoor je zeker weet dat jouw keyboard stevig staat. De anti-slip laag op de liggers zorgt dat je keyboard stevig op de standaard ligt, terwijl de anti-slip laag aan de onderkant ervoor zorgt dat je standaard niet verschuift op de grond.

  • Snelsluiting: Een keyboard met standaard beschikt over een snelsluiting, waardoor je jouw instrument gemakkelijk en snel op de gewenste hoogte instelt. Daarnaast kun je jouw standaard gemakkelijk inklappen, zodat je ‘gemakkelijk mee kunt nemen.

  • Inklapbaar: Als laatste aandachtspunt kan het handig zijn om een inklapbare keyboardstandaard te nemen. Met zo’n type standaard kun je ‘m namelijk gemakkelijk van de ene naar de andere plek meenemen. Tevens kun je ‘m gemakkelijk opbergen, door het standaard in te klappen en in de hoek of in de kast te leggen.

Keyboard met standaard kopen

Ben je op zoek naar een keyboard met standaard? Dan ben jij MaxiAxi.com aan het juiste adres. Heb je een vraag over een van onze keyboardstandaards? Onze productspecialisten helpen je graag bij het vinden van het juiste keyboard met standaard.

Chatten