Keyboards

Keyboards zijn een enorm geliefd en gewild toetsinstrument. Zelfs op de meest eenvoudige modellen zitten vaak al honderden effecten en klanken. Op MaxiAxi.com kun je terecht voor keyboards in allerlei soorten en maten. Dankzij ons uitgebreide assortiment is er altijd een geschikt model te vinden. Kies direct een van je favoriete keyboards en speel razendsnel je favoriete deuntjes.

Meer
Filteren

Producten 25-43 van 43

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1.   

  2.   

Filteren

Producten 25-43 van 43

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Wat is een keyboard?

Een keyboard is een elektronisch toetsinstrument en was zelfs in de jaren 80 al razendpopulair. Keyboards waren destijds bijvoorbeeld al een belangrijk onderdeel in nummers als  ‘The Final Countdown - Europe’ en ‘Take On Me - A-Ha’. Een keyboard staat staat vooral bekend om het produceren van verschillende tonen, ritmes en klanken en kan vaak verschillende instrumentgeluiden te laten klinken, van een orgel- tot drumgeluid. Keyboards hebben bovendien vaak de mogelijkheid om een bepaald ritme te selecteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ritmes als de 60’s soul of disco party te selecteren, waarmee je in feite je eigen muziek kunt begeleiden.

Keyboard kopen bij MaxiAxi

Om een keyboard te kopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Bij de zoektocht naar een model die bij jouw wensen en eisen past, is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat jouw specifieke eisen zijn. We geven je handige tips om makkelijker een keuze te kunnen maken tussen alle soorten keyboards.

  • Trainingsfunctie: Wil je graag leren hoe je een keyboard kunt bespelen? Dan is een beginners model de beste keuze. Deze modellen beschikken vaak over een trainingsfunctie waardoor je spelenderwijs het muziekinstrument leert bespelen. Uiteraard zijn keyboardlessen nog wel aan te raden, maar deze trainingsfunctie is zeker een mooie toevoeging.
  • Uitgebreider model: Ben je een beginner, maar ga je wel muziekles nemen en verwacht je dus in de toekomst regelmatig te spelen? Investeer dan in een wat uitgebreider type. Zo is het bijvoorbeeld handig dat jouw keyboard over aanslaggevoelige of lichtgevende toetsen beschikt.
  • Professioneel model: Speel je graag op feesten en partijen? Kies dan uit onze keyboards met een standaard en een hoes. Hierdoor ziet jouw set er net wat professioneler uit.

Aanslaggevoelig keyboard

Met een aanslaggevoelig keyboard kan je een extra dynamisch effect aan jouw spel geven. Bij aanslaggevoelige toetsen klinkt de toon harder of zachter, afhankelijk van hoe hard de toets wordt ingedrukt. Het grote voordeel van een aanslaggevoelig keyboard is dat je spel dus een stuk dynamischer kan zijn. Een tweede voordeel is dat deze functie aan en uit kunt schakelen. Als beginner kan het namelijk handig zijn om de functie in het begin even uit te zetten om het spelen in eerste instantie goed onder de knie te krijgen. Als je wat meer ervaring hebt, kun je ‘m dan gemakkelijk inschakelen. Onder meer door deze functie zijn veel van onze keyboards geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Hoeveel keyboard toetsen heb je nodig?

Om je een goed beeld te geven hoeveel keyboard toetsen jouw model nodig heeft, zetten we de meestvoorkomende toetsaantallen voor je op een rij.

  • Keyboard 49 toetsen: Een keyboard met 49 toetsen is één van de kleinst mogelijke modellen. Hoewel dit type voornamelijk wordt gebruikt door kinderen betekent dit niet dat het alleen maar voor kinderen is. Ook voor volwassenen zijn modellen met 49 toetsen een prima optie. Dit type heeft een wat kleiner formaat en heeft dus minder toetsen, waardoor je goed overzicht hebt over het hele keyboard.
  • Keyboard 54 toetsen: Wanneer je net wat meer toetsen nodig acht dan een model met 49 toetsen, is het een goede tussenoplossing om voor een keyboard met 54 toetsen te gaan. Net als een model met 49 toetsen is dit keyboard net wat goedkoper en houd je gemakkelijk het overzicht.
  • Keyboard 61 toetsen: Wanneer je keyboardles gaat nemen, raden we je aan om te kiezen voor een keyboard met 61 toetsen. Deze modellen beschikken over voldoende toetsen om het goed te leren spelen, maar zijn daarentegen ook relatief compact en overzichtelijk.
  • Keyboard 88 toetsen: Wil je graag piano leren spelen? Dan is een keyboard met 88 toetsen een goede optie. Dit model is namelijk qua toetsen gelijk aan een piano. Als beginner heb je misschien niet direct alle 88 toetsen nodig, maar met 88 toetsen kun je dynamiek in je spel leggen en is er bovendien meer ruimte voor variatie.

Keyboard voor kinderen

MaxiAxi.com biedt een ruim assortiment in keyboards voor kinderen. Dit zijn vaak de wat kleinere modellen met 49 toetsen of 54 toetsen. Voor kinderen is dit formaat wat handzamer. Daarnaast beschikt een keyboard voor kinderen vaak over een trainingsfunctie en demosongs, waardoor kinderen spelenderwijs en met veel plezier kunnen leren spelen.

Extra opties

Met de informatie van hierboven kun je al een aantal keyboards afstrepen, maar er zijn nog meer zaken om rekening mee te houden. We sommen de belangrijkste extra’s voor je op.

Keyboard met koptelefoon

Een keyboard met koptelefoon is erg gemakkelijk om diverse redenen. Door een koptelefoon te gebruiken hoor je namelijk je eigen spel het beste. Daarbij is het zo dat je omgeving geen last van je heeft. Uiteraard beschikken de keyboards met koptelefoon altijd over een goede kwaliteit koptelefoon, waardoor je kunt genieten van hoogwaardig geluid. Heb je zelf een goede koptelefoon thuis? Kies dan uit één van onze modellen met koptelefoon aansluiting.

Keyboard met lichtgevende toetsen

Met een keyboard met lichtgevende toetsen kun je gemakkelijk nieuwe nummers leren spelen. Dankzij de ingebouwde LED’s wordt aangegeven welke toets jij in moet drukken tijdens het leren van nieuwe nummers. Op die manier helpen de lichtgevende toetsen je bij het leren van nieuwe liedjes.

MIDI keyboard

Een MIDI keyboard kun je aansluiten op je computer om zo muziek te kunnen produceren. De toetsaanslagen van het MIDI keyboard kunnen door de software omgezet worden in vrijwel elk instrument. Zo heb je de mogelijkheid om diverse instrumenten in je creatie op te nemen om zo de perfecte track te maken.

Waar je op moet letten bij het kiezen

In de onderstaande video legt productspecialist Rob je precies uit waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor een keyboard.

Merken

De keyboards van het merk MAX zijn perfect om te starten met spelen of je spel te onderhouden. Door de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding ben je verzekerd van een scherpe prijs én kwaliteit. Zo heb jij jaren plezier, welk type keyboard je ook kiest. Natuurlijk kan je deze MAX keyboards gemakkelijk en snel bij ons bestellen. 

Ruim assortiment in keyboards

In ons ruime assortiment kun je terecht voor keyboards waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel ons aanbod en plaats je bestelling. Daarnaast biedt MaxiAxi.com ook diverse handige accessoires zoals keyboardstandaards. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag verder, zodat je een van aankoop verricht waar je nog een lange tijd plezier van beleeft.

Chatten