Keyboards

Een keyboard is een enorm geliefd en gewild toetsinstrument. Zelfs op de meest eenvoudige modellen zitten vaak al honderden effecten en klanken. Op MaxiAxi.com kun je terecht voor keyboards in allerlei soorten en maten. Dankzij ons uitgebreide assortiment is er altijd een geschikt model te vinden. Kies direct een van je favoriete keyboards en speel razendsnel je favoriete deuntjes.

Meer
Filteren

Producten 25-41 van 41

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1.   

 2.   

Filteren

Producten 25-41 van 41

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Wat is een keyboard?

Een keyboard is een elektronisch muziekinstrument dat deel uitmaakt van de familie van toetsinstrumenten. Een keyboard lijkt qua looks op een piano met een reeks zwarte en witte toetsen, maar het is een veelzijdiger instrument vanwege de ingebouwde geluidstechnologie. Keyboards kunnen een breed scala aan geluiden en tonen produceren, variërend van die van traditionele instrumenten zoals piano, orgel en strijkers tot moderne synthesizergeluiden en effecten. Bovendien hebben ze vaak de mogelijkheid om een bepaald ritme te selecteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ritmes als de 60’s soul of disco party te selecteren, waarmee je in feite je eigen muziek kunt begeleiden.

Hoeveel keyboard toetsen heb je nodig?

Het aantal keyboard toetsen varieert om te voldoen aan verschillende muzikale behoeften. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar de meeste keyboards hebben 49, 61 of 88 toetsen. Om je te helpen bepalen hoeveel keyboard toetsen het beste bij jouw wensen past, presenteren we hier een overzicht van de meest gangbare toetsaantallen bij keyboards. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw ideale model.

 • Keyboard 49 toetsen: Als je een keyboard zoekt voor een kind dat nog niet aan lessen begint, maar gewoon wil ontdekken of spelen leuk is, dan is een keyboard met 49 toetsen een uitstekende keuze. Met dit model heb je een kleiner formaat en minder toetsen, waardoor je goed overzicht hebt over alle toetsen.
 • Keyboard 61 toetsen: Begin je net en ga je ook lessen volgen? Dan heb je een keyboard met minimaal 61 toetsen nodig. Vanuit muziekscholen wordt over het algemeen aangeraden om minimaal een keyboard met 61 toetsen te nemen.
 • Keyboard 88 toetsen: En wil je net zoveel toetsen hebben als een echte piano en dus echt elk muziekstuk kunnen spelen? Kies dan voor een keyboard met 88 toetsen. Dit model is namelijk qua aantal keyboard toetsen gelijk aan een piano. Hiermee kun je veel variatie in je spel leggen.

Keyboard met aanslaggevoelige toetsen

Met een keyboard met aanslaggevoelige toetsen kun je extra dynamiek in jouw spel leggen. Bij aanslaggevoelige toetsen klinkt de toon harder of zachter, afhankelijk van hoe hard de toets wordt ingedrukt. Dit betekent dat als je een toets zachtjes indrukt, het geproduceerde geluid zachter zal zijn en als je harder op een toets drukt, het geluid luider zal klinken. Het grote voordeel van een keyboard met aanslaggevoelige toetsen is dat je dus dynamiek in je spel kunt leggen, maar het is ook een handige optie dat je het aan en uit kunt zetten. Als beginner kan het namelijk handig zijn om de functie in het begin even uit te zetten om het spelen in eerste instantie goed onder de knie te krijgen. Als je wat meer ervaring hebt, kun je ‘m dan gemakkelijk inschakelen.

Extra opties

Met de bovenstaande informatie kun je inschatten hoeveel toetsen je nodig hebt en of je behoefte hebt aan aanslaggevoelige toetsen. Er zijn echter nog andere belangrijke factoren om over na te denken. Hier volgt een overzicht van de meest essentiële extra kenmerken waar je op moet letten.

 • Trainingsfunctie: Veel modellen voor beginners beschikken over een trainingsfunctie waardoor je spelenderwijs het muziekinstrument leert bespelen. Over het algemeen kun je meerdere trainingen volgen met allemaal een eigen invalshoek. Een voorbeeld van een drietal trainingen zijn bijvoorbeeld: one-key, follow en ensemble training. One-key is gericht op het leren van de duur van een noot, follow is het spelen van een liedje met aangegeven toetsen en de ensemble training is bedoeld om mee te spelen met achtergrondmuziek.
 • Keyboard met lichtgevende toetsen: Met een keyboard met lichtgevende toetsen kun je gemakkelijk nieuwe nummers leren spelen. Deze keyboards zijn voorzien van LED lampjes onder de toetsen. De LED’s kunnen oplichten zodra je een toets indrukt, maar daarnaast kunnen ze ook aangeven welke toets je in moet drukken tijdens het leren van nieuwe liedjes. Hierdoor kan de verlichting je dus helpen bij het leren keyboardspelen.
 • MIDI keyboard: Een MIDI-keyboard heeft veel weg van een traditioneel keyboard, maar in plaats van geluiden direct te produceren, stuurt het MIDI-signalen (Musical Instrument Digital Interface) naar een computer of ander MIDI-compatibel apparaat. Deze signalen kunnen worden gebruikt om verschillende soorten geluiden of virtuele instrumenten te besturen die in bijvoorbeeld muziekproductiesoftware zijn geladen. Het stelt muzikanten in staat om met een breed scala aan geluiden te werken zonder meerdere fysieke instrumenten nodig te hebben.

Accessoires voor keyboards

Over het algemeen kun je een keyboard vrijwel direct na ontvangst gebruiken. Er zijn echter wel een aantal handige accessoires die de gebruikerservaring verbeteren. De belangrijkste accessoires sommen we voor je op.

 • Bank: Een essentieel accessoire is een verstelbare bank, die ervoor zorgt dat je een juiste houding aanhoudt tijdens speelsessies. Deze keyboardbanken zijn gemakkelijk in hoogte aan te passen en kunnen eenvoudig worden opgevouwen voor opslag of transport.
 • Koptelefoon: Een keyboard met koptelefoon is erg handig om diverse redenen. Door een koptelefoon te gebruiken hoor je namelijk je eigen spel het beste. Daarbij is het zo dat je omgeving geen last van je heeft. Heb je zelf een goede koptelefoon thuis? Kies dan uit een van onze modellen met koptelefoon-aansluiting (3,5 mm jack).
 • Keyboardstandaard: Een keyboardstandaard is een nuttig accessoire omdat je jouw keyboard gemakkelijk op de juiste hoogte plaatst. Hierdoor hoef je jouw instrument niet op een tafel of bureau neer te leggen voor de juiste hoogte. Bovendien zorgen de rubbertjes van de keyboardstandaard ervoor dat het keyboard niet wegschuift tijdens het spelen.
 • Noten-stickers: Noten-stickers zijn handige accessoires omdat ze beginners ondersteunen bij het snel herkennen en leren van de noten. Deze stickers worden simpelweg op de toetsen geplakt, waardoor het leerproces vereenvoudigd wordt.

Keyboard voor kinderen

MaxiAxi.com biedt een ruim assortiment in keyboards voor kinderen. Voor kinderen is het raadzaam om rekening te houden met een aantal factoren. De belangrijkste zaken waar een keyboard voor kinderen aan moet voldoen beschrijven we hieronder.

Allereerst is het goed om te weten dat een keyboard met 49 tot 61 toetsen ideaal is voor kinderen. Dit formaat is niet te overweldigend en biedt voldoende ruimte voor muzikale ontwikkeling. Een tweede factor om rekening mee te houden is dat je een gebruiksvriendelijk instrument hebt. Zoek daarom naar een keyboard met een gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige navigatie, zodat de kinderen zelf gemakkelijk kunnen ontdekken hoe het keyboard werkt.

Tevens is het de moeite waard om keyboards met ingebouwde trainingsfuncties, lichtgevende toetsen en demosongs, die het leren bevorderen te overwegen. Hiermee leren kinderen spelenderwijs en met veel plezier hoe het toetsinstrument werkt. En tot slot is een hoofdtelefoonaansluiting bijna een must. Dit is zeer handig zodat kinderen in alle stilte kunnen oefenen, zonder dat de ouders, broers en zussen constant gestoord worden.

Waar je op moet letten bij het kiezen

Zoals hierboven al is beschreven zijn er dus allerlei aspecten om op te letten bij aanschaf van een keyboard. Hieronder geven we nog kort een samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten.

 • Aantal keyboard toetsen: ga je voor 49, 61 of 88 toetsen.
 • Aanslaggevoeligheid: is je keyboard voorzien van aanslaggevoeligheid.
 • Extra opties: Beschikt je keyboard over extra opties zoals MIDI, trainingsfuncties en lichtgevende toetsen.

In de onderstaande video legt productspecialist Rob je precies uit waar je verder nog meer op moet letten bij het maken van een keuze voor een keyboard.

Keyboardles: ontvang 25 gratis lessen

In samenwerking met Online Muziek Academie bieden we 25 gratis online keyboardlessen aan bij aankoop van een keyboard. Deze lessen geven je een geweldige start bij het leren van keyboardspelen. Na de aankoop krijg je via e-mail een code voor levenslange toegang tot de keyboardlessen. Je krijgt ook toegang tot wekelijkse livestream Q&A-sessies voor al je vragen over keyboardspelen.

Keyboard kopen

In ons ruime assortiment met muziekinstrumenten kun je terecht voor keyboards waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel ons aanbod en plaats je bestelling. Daarnaast biedt MaxiAxi.com ook diverse handige accessoires zoals keyboardstandaards. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag verder, zodat je een van aankoop verricht waar je nog een lange tijd plezier van beleeft.

Chatten