DJ controller voor beginners

Begin jouw DJ-carrière met een DJ controller voor beginners. In ons assortiment vind je modellen in allerlei soorten en maten, waardoor er veel zaken zijn waar je op moet letten. Het belangrijkste verschil tussen DJ controllers voor beginners zit ‘m in de geavanceerde functies op het apparaat. Bestel vandaag nog een DJ controller en start morgen al als DJ.

Filteren
Filteren

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Geschikt voor
    Beginners
Filteren

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DJ controllers
🎛 Welke DJ controller moet ik kopen?

DJ controllers zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Zo zijn er DJ controllers in zakformaat die zo klein zijn dat ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen en bijna overal kunnen worden gebruikt. Maar natuurlijk hebben festivals ook enorme DJ controllers, soms met wel vier of vijf verschillende decks. Natuurlijk is er tussen deze twee uitersten veel te bieden. Je moet precies kijken welke functies je wenst. Wil je bijvoorbeeld geluidseffecten toevoegen? Of volstaat een controller met een simpele equalizer en mixfuncties? Op basis daarvan kun jij bepalen welke DJ controller je moet kopen.

💵 Wat kost een DJ controller?

Een DJ controller zonder al te veel functies kost al gauw rond de honderd euro, maar controllers met allerlei handige functionaliteiten kan je zo een paar honderd euro kosten. De prijs van een DJ controller varieert dus enorm. Hoeveel je kwijt bent voor een DJ controller ligt dus volledig aan het feit welke functies jouw controller nodig heeft.

💻 Wat is de beste DJ software?

De ene DJ vindt DJUCED de fijnste software om mee te werken, terwijl een ander liever met Serato of Traktor DJ’t. Om te bepalen wat de beste software voor jou als DJ is, moet je vooral zelf kijken welke software je het fijnste vindt werken. DJUCED is bijvoorbeeld handig door de ingebouwde uitlegvideo’s van de Hercules DJ Academy en het gebruiksgemak. Serato DJ Lite staat er bijvoorbeeld om bekend dat het erg gemakkelijk uit te breiden is naar een professionelere DJ software. Welke software het beste is, is daarom afhankelijk van de manier waarop jij de DJ software gaat gebruiken.

🎚 Wat is het verschil tussen een DJ controller en mixer?

Het grootste verschil tussen een DJ controller en mixer is dat een controller geïntegreerde  jogwheels heeft om muziek te mixen. Tevens zijn DJ mixers afhankelijk van losse apparaten om überhaupt muziek af te kunnen spelen. Over het algemeen is een DJ controller net iets gemakkelijker te bedienen, waardoor het een ideaal alles-in-één apparaat is om te beginnen met DJ’en.

Wat is een DJ controller voor beginners?

Een DJ controller voor beginners beschikt doorgaans over twee decks en een mixer. Je verbindt deze via een USB-kabel met je laptop. Deze compacte alles-in-een units zijn relatief betaalbaar en gemakkelijk te vervoeren. Je neemt ze dus eenvoudig mee van het ene naar het andere huisfeestje. Je kunt al een goede DJ-controller voor beginners vinden voor minder dan tweehonderd euro, hoewel het wellicht verstandiger is om ook naar de lange termijn te kijken.

Gemakken van een DJ console

Een DJ console heeft veel gemakken voor een beginnende DJ. Hieronder sommen we de belangrijkste gemakken voor je op.

  • Gemakkelijk mee te nemen: DJ-consoles zijn compact en licht, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn van locatie naar locatie. Dit is perfect voor DJ's die vaak optreden en hun eigen uitrusting willen meenemen zonder het gedoe van zware DJ-apparatuur. Veel DJ-controllers passen zelfs in een standaard rugzak.
  • Digitale afspeellijsten: Met een DJ-console zijn grote koffers vol CD’s of vinylplaten verleden tijd. Alles wordt digitaal beheerd, waardoor je met vooraf samengestelde afspeellijsten op je laptop kunt werken. Heb je toegang tot internet, dan kun je vaak zelfs ter plekke nieuwe nummers aan je set toevoegen zonder voorafgaande planning.
  • Geïntegreerde pads: Moderne DJ-consoles zijn vaak uitgerust met multifunctionele pads. Deze pads kunnen worden gebruikt voor een reeks van creatieve functies zoals het activeren van loops, hot cues, slices, en het afspelen van unieke samples, wat extra dynamiek aan je optredens toevoegt.

Essentiële functies op een DJ controller beginners

Voor beginnende DJ's is een controller met de juiste functies cruciaal om vaardigheden te ontwikkelen. Een van deze functies is de Beatmatch-hulp, die helpt de beats van twee nummers te synchroniseren voor naadloze overgangen. Ook beschikt een beginnerscontroller vaak over Intelligent Music Assistant (IMA), een slimme functie die tijdens het draaien muzieksuggesties doet voor het volgende nummer.

Daarnaast is de Energy Level-draaiknop een intuïtief hulpmiddel waarmee je de sfeer van het feest kan aangeven en aanpassen. Hoe hoger de energie, hoe verder je de knop opendraait, waarna de controller passende muziekaanbevelingen doet. Voor momenten waarop je snel moet handelen, is de Panic-knop onmisbaar. Deze knop zorgt voor een automatische en vlekkeloze overgang tussen twee nummers, ideaal voor situaties waarin de perfecte mix lastig te vinden is. Met deze functies is een beginnende DJ goed uitgerust om elk feest succesvol te draaien.

Beginners DJ controller kopen?

Er zijn beginners DJ controllers voor een betaalbaar bedrag te vinden in ons assortiment. Twijfel je welk model het beste is voor jouw situatie? Onze productspecialisten, met DJ-ervaring, staan op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur voor je klaar voor het beste advies. Al een model op het oog? Bestel vandaag nog een beginners DJ controller en je kunt morgen al muziek mixen!

Chatten