Content marketeer - 24 - 40 uur

 

Onlangs kreeg ik, de huidige content marketeer, de kans van mijn leven: een baan als voetbaljournalist. Na lang wikken en wegen betekent dit dat er een fantastische positie vrijkomt bij MaxiAxi.com. Na jarenlang met veel plezier gewerkt te hebben als content marketeer bij MaxiAxi.com komt mijn stoel dus binnenkort vrij. Ben jij die creatieve schrijver die bruist van passie voor (online) content? Dan zoeken we jou als mijn opvolger!

Even voorstellen

MaxiAxi.com is dé koning onder webshops op het gebied van licht en geluid in Nederland. Met ons hoofdkantoor in het bruisende Almelo, verspreiden wij jaarlijks meer dan tweehonderdduizend pakketten vol muzikale magie door heel Nederland, België en Duitsland. Het assortiment van MaxiAxi.com is een schatkist aan licht- en geluidsapparatuur, van DAB radio’s en platenspelers tot speakers en lichteffecten. Alles in huis dus om elk feestje naar een hoger niveau te tillen! Ons motto? Betaalbaar licht & geluid voor iedereen!

Hoe ziet mijn dag eruit?

Als content marketeer bij MaxiAxi.com begin ik mijn dag altijd met een kop koffie en een snelle blik op mijn to-do lijst. Vandaag staat in het teken van het bedenken en creëren van zoekmachine- en klantvriendelijke content. Het draait allemaal om het vinden van de perfecte balans tussen informatief en boeiend, zodat onze klanten niet alleen vinden wat ze zoeken, maar ook geïnspireerd raken.

Het bedenken en creëren van content

Mijn ochtend besteed ik aan het schrijven van een blog over de nieuwste trends in DJ-apparatuur. Ik duik in de specificaties en unieke USP’s van onze producten en verwerk SEO-geoptimaliseerde zoekwoorden op een natuurlijke manier in de tekst. Tegelijkertijd houd ik de lezer geboeid met tips en tricks voor het kiezen van de juiste apparatuur voor hun behoeften.

Pagina’s analyseren en inspelen op nieuwe kansen

Na de lunch richt ik me op het analyseren van de prestaties van onze pagina's. Ik gebruik tools zoals Google Analytics en Semrush om te zien welke content het goed doet en waar er ruimte is voor verbetering. Ik ontdek een kans om onze categorieteksten voor karaokesets te verbeteren, waardoor we beter kunnen inspelen op de zoekintentie van de klant.

Sparren met marketing professionals

In de middag heb ik een brainstormsessie met zowel interne als externe marketingprofessionals. We bespreken de lopende marketingcampagnes en delen ideeën over hoe we onze online aanwezigheid kunnen versterken. Het is altijd verfrissend om verschillende perspectieven te horen en samen te bedenken hoe we onze doelgroep met de inzet van de juiste content nog beter kunnen bereiken.

Samenwerking en kennisverbreding

Tussen de bedrijven door werk ik nauw samen met mijn geweldige collega’s uit het marketingteam. Ik leer veel over e-mailmarketing, Google Ads en hoe we onze producten effectief kunnen verkopen op platforms zoals Bol.com en Amazon. Daarnaast werk ik wekelijks nauw samen met externe SEO- & contentspecialisten van een van de grootste marketingbureaus in Nederland. Deze experts brengen niet alleen een berg aan ervaring en kennis met zich mee, maar ze helpen ons ook om scherp te blijven op de nieuwste ontwikkelingen op SEO-gebied. Door deze samenwerking krijgen we inzichten in wat er speelt in de wereld van zoekmachineoptimalisatie en hoe we onze content nog beter kunnen maken voor onze websitebezoekers.

Content creator - fulltime - 38 uur


Wat verwacht MaxiAxi van jou?

Voor mijn functie zijn we op zoek naar iemand met een passie voor content. Dit kan een content marketeer zijn, maar het kan ook zijn dat je, net zoals ik, een journalistieke achtergrond hebt en geïnteresseerd bent in e-commerce. Je hoeft geen ervaring te hebben binnen een webwinkel. Heb je dit wel? Dan is dit natuurlijk een pre.

Wat verwachten we nog meer?

 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent een teamplayer die communicatief vaardig is.
 • Je zit vol met ideeën en bent niet bang om deze te delen met je collega’s.
 • Je houdt van structuur en je weet je deadlines te behalen.

Wat mag je van MaxiAxi verwachten?

Persoonlijk vond ik de vrijheid die ik binnen MaxiAxi kreeg heel erg fijn, omdat ik alle ruimte en tijd kreeg om me zowel op zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Ik ging elke dag fluitend naar mijn werk en dat kwam onder andere door het volgende:

 • Een goed salaris, gebaseerd op je persoonlijke ontwikkeling, kennis en ervaring.
 • Het volgen van cursussen en opleidingen wordt gestimuleerd.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Een leerzame baan waar je veel leert van in- en externe marketing specialisten.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een moderne en uiterst luxe werkomgeving
 • Een contract voor 8 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een plek binnen een hecht familiebedrijf.
 • Leuke personeelskorting waardoor je producten ook thuis kan gebruiken.
 • Diverse borrels waaronder de vrijdagmiddagborrel.

Je wilt direct beginnen, wat nu?

Ben je na het lezen van onze vacature content marketeer enthousiast geworden? Mail je motivatie en CV dan naar solliciteer@maxiaxi.com. Heb je toch nog vragen voor je gaat solliciteren? Dan kun je mijn collega Sven altijd even bellen op maandag tot vrijdag op +31 (0) 85 105 1927 of een mailtje sturen naar sven@maxiaxi.com

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Chatten