Zo kies je de beste monitor arm voor jouw scherm(en)!

Zo kies je de beste monitor arm voor jouw scherm(en)!

De keuze voor een monitor arm voor jouw scherm(en) is niet gemakkelijk, maar het is wel belangrijk om een zo goed mogelijk model te kiezen. Met een monitor arm heb je namelijk altijd een goede zithouding en een stuk meer bureauruimte, maar dan moet je wel de juiste bestellen. In dit blog leggen we je precies uit welke monitor arm perfect bij jouw monitor(en) passen.

Stappen bij het kiezen van de juiste monitor arm

Om de beste monitor arm te vinden is het eerst goed om verschillende factoren van je beeldschermen te weten. Hierbij moet je denken aan zaken zoals het aantal monitoren, het formaat en gewicht, maar ook welke VESA-maat je nodig hebt. We gaan deze factoren stap voor stap uitleggen, zodat je zeker weet dat je de juiste arm bestelt!

1. Bepaal hoeveel monitoren je wilt ophangen

Ten eerste moet je goed nadenken hoeveel monitoren je gemiddeld gebruikt. Het is namelijk zo dat je natuurlijk niet een arm voor 2 schermen wilt als je maar één beeldscherm hebt. Het is daarom goed om na te denken of je een monitor arm voor één, twee of zelfs drie monitoren nodig hebt.

  • Monitor arm 1 scherm: Een monitor arm voor 1 scherm raden we vooral aan als je gemiddeld één programma tegelijkertijd gebruikt. Een hovenier zal bijvoorbeeld minder vaak meerdere programma’s tegelijk geopend hebben dan een financieel-administratieve medewerker.

Monitor arm 1 scherm

  • Monitor arm 2 schermen: Wanneer je een échte kantoorbaan hebt, raden we eigenlijk altijd aan om voor een monitor arm voor 2 schermen te gaan. Door twee schermen te gebruiken, hoef je een stuk minder met programma’s te slepen en heen en weer te klikken. Hierdoor zul je een stuk productiever in je werk zijn.

Monitor arm 2 schermen

  • Monitor arm 3 schermen: Voor bijvoorbeeld videoproducers of een beveiligingsbedrijf is het ook mogelijk om een monitor arm voor 3 schermen aan te schaffen. Deze heeft dus de mogelijkheid voor drie schermen, zo kun je bijvoorbeeld drie camera’s tegelijkertijd in de gaten houden of kun je gemakkelijk video’s toevoegen en informatie opzoeken tijdens het editen van je video’s.

Monitor arm 3 schermen

2. Wat is het gewicht van je monitor?

Als tweede stap moet je kijken naar gewicht van je beeldschermen. Doordat een monitor arm een scherm tot een bepaald gewicht kan dragen, is het erg belangrijk om naar het gewicht te kijken. Kun je niet vinden wat het gewicht van je monitor is? Plaats ‘m simpelweg op je weegschaal en je weet het gewicht. Denk eraan dat je het gewicht ruim neemt, zodat de arm niet in elkaar zakt wanneer je de schermen bevestigt.

Een tweede optie is het in de hand nemen van het scherm en daarmee op de weegschaal gaan staan. Vervolgens ga je zonder scherm op de weegschaal staan. Het verschil tussen het eerste en tweede gewicht is het gewicht van je scherm.

3. Stel het aantal inches van je monitor(en) vast

Inch-maten opmeten

Vervolgens is het ook nodig dat je het aantal inches van je monitor vast te stellen. Een monitor arm is namelijk ontworpen voor een bepaald formaat. Om het formaat van je monitor op te meten, meet je de afstand tussen de linkeronderhoek en de rechterbovenhoek. Het getal in centimeters vermenigvuldig je met 0,39. Het aantal centimeters × 0,39 is afgerond het aantal inches. In ons assortiment vind je modellen die geschikt zijn voor beeldschermen tussen de 10 en 34 inch. Later in dit blog geven we ook de meestvoorkomende inch-maten van beeldschermen.

4. Meet welke VESA-maat je beeldschermen hebben

De VESA-maat, de afstand tussen de schroefgaten aan de achterkant van de monitor, kun je heel eenvoudig opmeten. Het is belangrijk om de VESA-maat van je beeldschermen op te meten, omdat het exact overeen moet komen met de VESA-maat van de monitor arm. Een voordeel op MaxiAxi.com is dat ze voorzien zijn van meerdere VESA-maten. Doordat er zowel gaatjes van de VESA-maten 100 × 100 mm en 75 × 75 mm zijn, passen vrijwel alle beeldschermen op onze monitor armen. Het is echter altijd goed om dit voor de zekerheid te controleren.

VESA-maten opmeten

5. Stel vast of de monitor beugel verstelbaar moet zijn

Bij het kiezen van een monitor beugel is het belangrijk om te kijken of je ‘m kunt verstellen. Door een verstelbare monitor beugel te nemen, kun je namelijk zelf een ergonomische werkplek creëren. Met een draai- en kantelbaar model kun je het scherm eenvoudig van links naar rechts en van boven naar beneden bewegen. Wanneer je een ondiep bureau hebt, is een draai- en kantelbare monitor beugel minder geschikt omdat je dan te dicht op het scherm zit.

Als je regelmatig de beeldschermen wilt verhogen en verlagen, zoals op flexplekken, kun je het beste gaan voor monitor arm met gasveer. Met een monitor arm met gasveer kun je jouw monitor gemakkelijk naar de gewenste hoogte en diepte draaien en in de juiste hoek zonder dat de arm naar beneden zakt.

Meestvoorkomende schermformaten in inches

Naast de stappen van hierboven is het ook goed om de meestvoorkomende inch-maten van een beeldscherm te weten om te bepalen welke monitor arm je nodig hebt. De meestvoorkomende modellen leggen we je graag stuk voor stuk uit!

Gemiddelde inch-maten van een dubbele monitor arm

Inch-maten dubbele monitor arm

  • Monitor arm 2 schermen 24 inch: Een monitor arm 2 schermen van 24 inch is ideaal als je standaard met twee beeldschermen van 24 inch werkt. Doordat ze een diagonaal van slechts 61 centimeter hebben, kun je ze eenvoudig naast elkaar plaatsen. Het voordeel van een monitor arm voor 2 schermen 24 inch is dat je beeld scherp blijft, doordat het een relatief ‘klein’ scherm is.
  • Monitor arm 2 schermen 27 inch: Een monitor arm 2 schermen 27 inch is zeker geschikt voor een thuiswerkplek of een gameruimte. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je het best voor 2 schermen van 27 inch kunt gaan om zo productief mogelijk te kunnen werken.
  • Monitor arm 2 schermen 32 inch: Als je veel met kleine details of teksten werkt, is het aan te raden om voor een monitor arm voor 2 schermen van 32 inch te gaan. Schermen van 32 inch zijn net een stukje groter en zijn perfect wanneer je iets meer werkruimte op je schermen wilt.

Gemiddelde inch-maten van een monitor arm triple

Inch-maten monitor arm 3 schermen

  • Monitor arm 3 schermen 24 inch: Voor gamers zijn drie schermen van 24 inch goed te koppelen, zodat ze het kunnen gebruiken als een groot scherm. Uiteraard heb je dan nog wel een monitor arm voor 3 schermen 24 inch nodig. Veel gamers kiezen dan ook voor dit model.
  • Monitor arm 3 schermen 27 inch: Een monitor arm met 3 schermen van 27 inch is écht de ideale oplossing voor IT-specialisten! Zoals we eerder al zeiden is een monitor van 27 inch het perfecte formaat voor kantoorruimtes en thuiswerkplekken, zoals uit onderzoek is gebleken.
  • Monitor arm 3 schermen 32 inch: Een 32 inch scherm is net wat groter dan de bovenste twee en is daarom perfect om bijvoorbeeld camerabeelden goed te kunnen bekijken. Beveiligingsbedrijven kunnen daarom het beste gaan voor een monitor arm voor 3 schermen van 32 inch.

Monitor arm kopen?

Na het lezen van dit blog heb je alle informatie om juiste monitor arm te kopen. Bestel vandaag en wij zorgen dat de monitor arm razendsnel jouw kant op komt! Heb je toch nog vragen voordat je een monitor arm wilt kopen op MaxiAxi.com? Onze productspecialisten staan voor je klaar!

Gerelateerde producten

Chatten