Uitblinkers festivalseizoen 2023: Van headliners tot hidden gems!

Uitblinkers festivalseizoen 2023: Van headliners tot hidden gems!

Het festivalseizoen 2023 zit er zo goed als op. Welke festivals heb jij bezocht? In deze blog bespreken en blikken we terug op de hoogtepunten van het festivalseizoen 2023, zodat je precies weet welke festivals in 2024 het bezoeken waard zijn. Een tipje van de sluier: onder meer Dauwpop en Best Kept Secret zorgden afgelopen zomer voor een geslaagd festivalseizoen 2023.

De magie van Dauwpop 2023: onvergetelijke editie

Een kenmerkende eigenschap van Dauwpop is het laten schitteren van grote namen op de verschillende podia. Dit was ook bij Dauwpop 2023 weer op-en-top voor elkaar, wat resulteerde in het behalen van de prijs voor het beste festival van 2023. Dauwpop 2023 werd door velen gekozen als het beste festival omdat het een evenement was voor alle leeftijden. Het was echt een familiefestival waar zowel jong als oud zich welkom voelde.

Grote namen als The Prodigy, Franz Ferdinand, Goldband en Billie Eilish lieten hun nummers op een geweldige manier klinken door de speakers. Deze artiesten waren cruciaal voor Dauwpop 2023 om de prijs voor het beste festival van 2023 in handen te kunnen nemen. Twintigduizend bezoekers woonden Dauwpop 2023 bij en genoten zichtbaar van het omgebouwde Hellendoornse Bos. De line-up van Dauwpop 2024 is nog niet bekend, maar het zal zeker weer een succes zijn om voor de beste festivalsfeer te zorgen. Dauwpop 2024 wordt georganiseerd op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni.

In de ‘mosh’ pit van plezier: Terugblik op Jera On Air 2023

Jera On Air 2023 was hét punk- en rockfestival van 2023. Jera On Air wordt jaarlijks georganiseerd in Ysselsteyn, in het mooie Limburg. Met 8000 bezoekers per dag is Jera On Air 2023 het grootste punk-, hardcore- en metalcorefestival van Nederland. Jera On Air 2023 mocht de prijs voor ‘Beste Line-up’ van festivalseizoen 2023 in ontvangst nemen. Artiesten als Parkway Drive, Frank Turner & The Sleeping Souls en John Coffey wisten met rookmachines en geweldige lichteffecten hun podium in de juiste stemming te veranderen.

Jera On Air 2023 wist tevens de tweede plaats te bemachtigen in de categorie ‘Beste Festival 2023’. Jera On Air 2024 is dus zeker een festival om op je lijstje te zetten voor festivals om te bezoeken tijdens het festivalseizoen 2024. De line-up van Jera on Air voor volgend jaar is nog niet bekend, maar ze zullen er alles aan doen om het weer net zo'n groot succes te laten worden als dit jaar. De data van Jera On Air 2024 is van 27 tot en met 29 juni.

De nazinder van Defqon.1: Terugblikken en bijtanken

Deze artiest wist tijdens Defqon.1 2023 iedereen bij de stage een glimlach te bezorgen en mensen helemaal uit hun plaat te laten gaan.

Defqon.1 mag natuurlijk niet ontbreken bij een terugblik op het festivalseizoen van 2023. Met de titel ‘Grootste Hardstyle Festival Ter Wereld’ kon je verwachten dat Defqon.1 2023 ook in de prijzen zou vallen. Defqon.1 2023 wist de derde plek te bemachtigen in de categorie ‘Beste festival 2023’.

Bij een andere verkiezing viel Defqon.1 ook in de prijzen. Ze mochten de prijs voor ‘Beste festivalsfeer 2023’ in ontvangst nemen. Dat Defqon.1 2023 deze prijs wist binnen te halen, is te begrijpen, gezien het feit dat er maar liefst 250.000 bezoekers uit 110 verschillende landen richting Biddinghuizen kwamen. De welbekende ‘crowdcontrol’, die bij de mainstage werd uitgevoerd, werd ook dit jaar weer gezien als een heuse aardbeving.

Tijdens Defqon.1 2023 werd de grootste line-up ooit voor Defqon.1 gepresenteerd, met als thema ‘Path of the Warrior'. Er waren meer dan 350 artiesten geboekt, verdeeld over 4 festivaldagen en verschillende stages, die door middel van lasers helemaal werden omgetoverd. Kortom, voor een ieder was er wel iets te genieten. De headliners van Defqon.1 2023 waren Rebelion, Phuture Noize, Angerfist en The Prophet, die er met volle zekerheid een grote show van wisten te maken. Defqon.1 2024 zal worden georganiseerd van 22 t/m 25 juni.

Mocht Defqon.1 je een fantastisch festival lijken, dan hebben wij iets leuks voor je. Wij hebben een Defqon.1 2023 Spotify-playlist samengesteld, zodat jij nog kan nagenieten met nummers van artiesten die hebben opgetreden bij Defqon.1 2023. Geniet ervan!

Het geheim onthuld: De nasleep van Best Kept Secret 2023

We zullen het geheim niet langer voor ons houden: Best Kept Secret 2023 heeft de vierde plek weten te behalen in de categorie ‘Beste Festival 2023’. Daarnaast wisten ze wél de eerste plek voor het ‘Beste Eten & Drinken’ te bemachtigen. Bij Best Kept Secret 2023 kwamen per dag zo’n 25.000 bezoekers, die stuk voor stuk genoten van het lekkere eten, fantastische acts en een mooi aangekleed terrein. Best Kept Secret groeit de afgelopen jaren steeds meer uit tot een van Nederlands grootste festivals.

De headliners die Best Kept Secret 2023 op het programma had staan, waren de Chemical Brothers, Aphex Twin en Oscar and the Wolf. Deze hebben elk één dag van Best Kept Secret 2023 hoogstpersoonlijk afgesloten. Best Kept Secret zal tijdens het festivalseizoen 2024 weer terugkeren op 7 t/m 9 juni. Best Kept Secret is zeker een festival om op je lijstje te zetten voor het festivalseizoen in 2024.

Magie in de lucht: terugblik op Tomorrowland 2023

De menigte werd hier verwend met een fantastische artiest die samen met een spectaculaire lichtshow tijdens Tomorrowland 2023.

Tot slot hebben we Tomorrowland 2023. Het Belgische festival heeft de eerste prijs voor ‘Beste Festivalterrein' in ontvangst genomen en heeft plek vijf op de lijst voor ‘Beste Festival 2023’ gekregen. Elke dag trokken meer dan 65.000 bezoekers naar dit geweldige festivalterrein. In de twee volle weekenden waren er dus meer dan 400.000 bezoekers die van het mooie terrein en toffe acts konden genieten.

Grote namen als The Chainsmokers, Tiësto, Afrojack en Martin Garrix traden op bij Tomorrowland 2023. Deze grote namen zorgden samen met de indrukwekkende lichteffecten voor een spectaculaire show, die niet snel vergeten wordt. De data voor Tomorrowland 2024 zijn nog niet bekend, maar wel is aangegeven dat deze rond december 2023 bekend worden gemaakt.

Een afterparty organiseren: Dit heb je nodig!

Ben je na het festival écht nog niet klaar met feesten? Dan kan je bij thuiskomst na je festival je eigen feest organiseren. De afterparty is voor de echte die-hards die niet te stoppen zijn na een festival. Nodig je vrienden, familie of mensen die je hebt leren kennen op een festival uit en feesten maar! In de onderstaande carrousel vindt jij de producten die jou afterparty de beste sfeer zullen geven!

 

 

Een van deze fenomenale festivals bezoeken?

Na het lezen van deze blog weet je alles over de toppers van festivalseizoen 2023. Mochten deze festivals je aanspreken en wil je deze niet missen in 2024? Zorg dan dat je in de startblokken staat, om als eerste kaarten te kunnen bemachtigen. Het verschilt per festival of er al data bekend is van een startdatum voor ticketverkoop. Ook is nog niet voor elk festival een datum voor volgend festivalseizoen bekend.

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Best Kept Secret 2024 staat weer op de planning! Dit betekent dat tienduizenden muziekfanaten vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland trekken om te genieten van dit festival. Best Kept Secret 2024 vindt op 7, 8 en 9 juni plaats op het betoverde terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek en staat bekend om de geweldige line-up en ...
Defqon 2024 wordt georganiseerd op 27, 28, 29 en 30 juni en vindt plaats op het fantastische festivalterrein van Attractiepark Walibi in Biddinghuizen. In deze blog behandelen we onder andere wat Defqon is, de vorige editie en de line-up van het festival in 2024. Na het lezen van deze blog weet jij alles wat je moet weten om van Defqon 2024 een ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Chatten