Het gemak van een mobiele geluidsinstallatie

Het gemak van een mobiele geluidsinstallatie

Het gemak van een mobiele geluidsinstallatie. Dat is een onderwerp waar onze klantenservice regelmatig vragen over krijgt. Hoog tijd dus voor een blog over mobiele geluidsinstallaties. Na het lezen van dit blog weet je exact welke kenmerken belangrijk zijn, welke verschillen er zijn en wat de beste mogelijkheden zijn.

Kenmerken van mobiele speakers

Mobiele speakers zijn altijd actieve speakers. Dat betekent dat de versterker in het apparaat is ingebouwd en dat er dus geen losse versterker op aangesloten hoeft te worden. Voor een uitgebreide uitleg over actieve speakers (en het verschil met passieve speakers), zie de blog: “Het verschil tussen actieve en passieve speakers”. Een ander belangrijk kenmerk van een mobiele geluidsinstallatie is de aanwezigheid van een ingebouwde accu. Deze speakers kunnen dus werken zonder stroomkabel. Daardoor nemen de mogelijkheden natuurlijk ontzettend toe! Hierdoor kun je overal en altijd muziek luisteren.

Maximale mobiliteit en gemak

Mobiele speakers kun je overal mee naartoe nemen. Of je nu wil picknicken in het park, muziek wil luisteren bij het kamperen of de buurt wil laten meegenieten van je tuinfeest. Het grote voordeel van mobiele speakers is dat ze vaak licht van gewicht zijn goed tegen een stootje kunnen. Wanneer je de speakers regelmatig wilt verplaatsen, raden we je aan om voor een model met wieltjes en een handvat te gaan.

Bluetooth

Bij het ontwikkelen van mobiele speakers wordt rekening gehouden met de compatibiliteit. Je kunt ze dus vrijwel overal op aansluiten: Je home cinema set, het audiosysteem in je auto, je laptop, je MP3-speler, enzovoorts. Bijna alle mobiele speakers beschikt tegenwoordig ook over bluetooth. Deze bluetooth is “achterwaarts compatibel”, wat wil zeggen dat de nieuwste mobiele speakers ook met oudere geluidsdragers kunnen worden verbonden (mits deze Bluetooth ondersteunen natuurlijk).

Afspeelmogelijkheden

Naast de aansluitmogelijkheden zijn ook de afspeelmogelijkheden die de apparaten zelf bieden enorm groot. Zo kunnen veel modellen cd’s en mp3-cd’s afspelen. Daarnaast beschikken vrijwel alle modellen tegenwoordig over een USB- en SD-poort om door middel van een USB-stick of SD-kaart heel eenvoudig muziek af te kunnen spelen.

Microfoon

Mobiele speakers worden ook regelmatig gebruikt voor het houden van toespraken. Om die reden zitten er bij veel modellen standaard een of meerdere (draadloze) microfoons. Zowel VHF (very high frequency) als UHF (ultra high frequency) voor minimale storingsgevoeligheid. Ook een headsetmicrofoon met bodypack behoort tot de mogelijkheden. Overigens kun je op elke mobiele geluidsinstallatie een externe microfoon aansluiten.

Mobiele geluidsinstallatie kopen?

Kortom… Er zijn heel veel mogelijkheden! Overal en altijd muziek luisteren of toespraken houden is nu mogelijk. En zoals je van ons gewend bent voor een betaalbare prijs. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, of je wilt graag advies op maat, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Chatten