De beste badkamer speaker voor 2024: jouw beste keuzes!

De beste badkamer speaker voor 2024: jouw beste keuzes!

Met deze badkamer speakers heb je zelfs onder de douche je favoriete muziek! Maar wat is nu de ideale badkamer speaker voor jou? Daar kom je achter in deze blog. Wij zetten de vijf beste badkamer speakers uit ons assortiment voor jou op een rijtje. Na het lezen van deze blog heb je alles voorhanden om jouw favoriete nummers luidkeels mee te zingen. 

Onze selectie voor dit jaar: 

1. Power Dynamics BT20 badkamer speaker - 80 watt

Power Dynamics BT20 badkamer speaker - 80 watt

De Power Dynamics BT20 biedt een elegante en praktische oplossing voor muziek in je badkamer of eigenlijk elke ruimte waar vocht een rol speelt. Dankzij het ontwerp dat in je plafond wordt geïntegreerd, behoud je de mooie looks van je ruimte zonder zichtbare speakers. De vochtbestendigheid is een cruciale factor voor deze BT20; je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over schade door damp of spatwater, wat een gebruikelijk probleem kan zijn in badkamers.

Een ander groot voordeel is de Bluetooth-functionaliteit. Dit betekent dat je eenvoudig je smartphone, tablet of een ander Bluetooth-apparaat kunt verbinden om je favoriete muziek of podcasts af te spelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kabels of het plaatsen van je apparaat in een vochtige omgeving.

Of je nu ontspant in bad of je klaarmaakt voor de dag, de Power Dynamics BT20 zijn de ideale badkamer speakers!

2. Power Dynamics CSSG6 badkamer speaker - 6.5 inch 

Power Dynamics CSSG6 badkamer speaker - 6.5 inch 
Geniet van goede geluidskwaliteit met de CSSG6, een 2-weg weerbestendige plafondspeaker van Power Dynamics. Dankzij zijn robuuste aluminium grill en een duurzame polypropyleen woofer, trotseert de CSSG6 moeiteloos vochtige omgevingen. Als een 2-weg speaker, onderscheidt de CSSG6 zich door zijn uitzonderlijke geluidsweergave. De 6,5 inch woofer verzorgt de lage en middentonen, terwijl de voor de woofer geplaatste tweeter kristalheldere hoge tonen levert. 

Belangrijk om te vermelden is de IP-waarde van IP20. Dit geeft aan dat de CSSG6 ideaal is voor vochtige binnenruimtes waar het niet direct wordt blootgesteld aan water, zoals een badkamer. De robuuste constructie, gecombineerd met de hoogwaardige geluidscomponenten zorgen ervoor dat de CSSG6 zeker tot een goede badkamer speaker bestempeld kan worden.

3. SkyTronic BS06 badkamer speaker met versterker -  6,5 inch

SkyTronic BS06 badkamer speaker met versterker -  6,5 inch

De SkyTronic BS06 set met waterdichte speakers en een versterker is perfect voor muziek in de badkamer. Met deze Vonyx MSV65 Marine speaker set is het mogelijk om ook de vochtige ruimtes, zoals een badkamer of zwembad te voorzien van geluid. De IP-waarde van de BS06 wordt geclassificeerd op IP44, wat inhoudt dat de speaker spatwaterdicht is. Dit maakt dergelijke speakers uitermate geschikt voor gebruik in omgevingen waar ze blootgesteld kunnen worden aan water, zoals in de nabijheid van douches, baden of buiten in tuinen en bij zwembaden.

 

Het is cruciaal te benadrukken dat, hoewel de speakers zelf uitstekend presteren in vochtige omstandigheden, de bijbehorende versterker van deze set niet dezelfde vochtbestendigheid bezit. Daarom adviseren wij met klem de versterker in een droge ruimte te plaatsen om de levensduur te verlengen en de veiligheid te garanderen. 

4. Power Dynamics BGO40 Speakerset 4 inch - Wit/Zwart

Power Dynamics BGO40 Speakerset 4 inch - Wit/Zwart

De Power Dynamics BGO40 speakerset, met zijn compacte ontwerp en 100W vermogen, levert fijne achtergrondmuziek voor zowel binnen- als buitenruimtes. De constructie met een kunststof behuizing, aluminium grill en weerbestendige coating, zorgt ervoor dat deze set bestand is tegen de elementen, ideaal voor gebruik op locaties zoals terrassen, tuinen of badkamers. Daarnaast beschikt de BGO40 speakerset over een 2-weg systeem, wat inhoudt dat het geluid wordt gescheiden tussen een 4-inch woofer voor de basfrequenties en een tweeter die de hoge tonen verzorgt.

Met een IP56-classificatie is de BGO40 ontworpen om volledige bescherming te bieden tegen stof en water, wat deze speakers bijzonder geschikt maakt voor plekken waar ze blootgesteld kunnen worden aan spatwater of regen. Dit maakt de BGO40 een ideale keuze voor wie op zoek is naar een robuuste, betrouwbare speakerset die uitstekend presteert, ongeacht de weersomstandigheden.

5. Power Dynamics MS40 badkamer speaker - 50W - 4 inch

Power Dynamics MS40 badkamer speaker - 50W - 4 inch

De Power Dynamics MS40 is een uitstekende keuze voor muziekliefhebbers die ook in vochtige omgevingen zoals badkamers, zwembaden of op boten van hun favoriete nummers willen genieten. Deze waterbestendige 4-inch speakerset, met een vermogen van 50W, is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen spatten en lichte regen, zonder risico op roestvorming dankzij de volledig kunststof constructie.

De MS40 maakt gebruik van een 2-weg coaxiaal systeem om een hoogwaardige geluidskwaliteit te leveren door het signaal efficiënt te verdelen over een woofer voor de lage tonen en een tweeter voor de hoge tonen. Deze technische opbouw zorgt voor een evenwichtige en dynamische audioweergave. Met een IPX5-classificatie zijn deze speakers bestand tegen waterstralen uit elke richting, waardoor ze een betrouwbare optie zijn voor muziek in elke vochtige of natte omgeving.

Waar moet jij opletten bij het kopen van een badkamer speaker?

Bij het uitzoeken van de perfecte speaker voor in de badkamer, zijn er enkele belangrijke overwegingen die niet over het hoofd gezien mogen worden. Hieronder volgt een uitgebreid overzicht van deze aandachtspunten:

  • IP-waarde: Het is cruciaal dat de speaker ontworpen is om vocht en water te weerstaan. Kijk naar de IP-classificatie om de mate van waterbestendigheid te bepalen. Een hogere IP-waarde betekent betere bescherming tegen water, wat essentieel is in een badkameromgeving.
  • Bluetooth-connectiviteit: Voor het ultieme gebruiksgemak is het aan te raden een speaker te kiezen die je gemakkelijk via Bluetooth met je smartphone of tablet kunt koppelen. Dit stelt je in staat om draadloos muziek en andere audio te streamen zonder fysieke verbindingen.
  • Wattage en geluidskwaliteit: Het vermogen van de speaker, uitgedrukt in watt, is een indicatie van de geluidskwaliteit en het volume dat het apparaat kan leveren. Afhankelijk van de grootte van je badkamer en je persoonlijke voorkeur voor geluidsniveau, kies je een speaker met het juiste wattage om aan jouw behoeften te voldoen.
  • Formaat en plaatsing: De afmetingen van de speaker zijn belangrijk om te overwegen, vooral als je beperkte ruimte hebt. Zorg ervoor dat de speaker niet te groot is voor de plaats waar je hem wilt installeren en dat het ontwerp past bij je badkamerinterieur.
  • Prijs vs kwaliteit: Bepaal ten slotte je budget en weeg dit af tegen de gewenste kwaliteit en functies. Hoewel hogere kwaliteit vaak gepaard gaat met een hogere prijs, zijn er ook veel betaalbare opties die uitstekende prestaties leveren.

Vragen?

Twijfel je nog over welke badkamer speaker het beste bij je past? Geen paniek! Onze klantenservice is er om je te helpen met het vinden van de beste speakers. Ben je al overtuigd van een model? Bestel dan gauw op MaxiAxi.com! Van maandag tot en met vrijdag voor 22.00 uur besteld, betekent morgen in huis. Geniet dus morgen al van jouw favoriete muziek!

Chiel Kamphuis

Productspecialist voor installatie speakers, podium/truss & lichteffecten

Chatten