Boeskool is Lös: grootser dan ooit tevoren!

Boeskool is Lös: grootser dan ooit tevoren!

Bron: © Boeskool is Lös / Wiebe Nieuwenhuis Fotografie

De organisatie van Boeskool is Lös maakt zich op voor een nieuwe editie van het Oldenzaalse zomerfeest en belooft dat de komende editie grootser en diverser dan ooit tevoren wordt. Van 22 tot en met 27 augustus staat heel Oldenzaal in de ban van de Boeskool is Lös. Ook dit jaar zullen meer dan 175.000 bezoekers weer hun weg weten te vinden naar Oldenzaal voor dit spectaculaire feest. In deze blog lees je alles over het muziekgedeelte van de Boeskool is Lös.

Wat is de Boeskool is Lös?

Boeskool is Lös is één van de populairste zomerfeesten in Twente en is gratis toegankelijk. Tijdens dit 6-daagse evenement verandert het centrum van Oldenzaal van voor tot achter in een evenemententerrein. Bij de komende editie van Boeskool is Lös kun je naar maar liefst zes podia met diverse muziekstijlen, van klassiek tot pop en van dance tot heavy metal. Het evenement is razendpopulair bij mensen uit de Boeskoolstad en omliggende plaatsen.

Naast een feestterrein is er nog veel meer te beleven tijdens dit Oldenzaalse zomerfeest. De straten staan vol met marktkraampjes, een breed scala aan straatartiesten en heel veel andere activiteiten zoals een kinderdorp, dansshows en een beachvolleybaltoernooi. De Boeskool is Lös is dus absoluut het bezoeken waard als je houdt van een en al gezelligheid met een heerlijk weertje.

Het spektakel vindt plaats op het hoofdpodium bij de Boeskool is Lös!
Bron: © Boeskool is Lös / Wiebe Nieuwenhuis Fotografie

Geschiedenis

De Boeskool is Lös is al 52 jaar hét feest in Oldenzaal om het hele jaar naar uit te kijken, maar vlak daarvoor was er al een voorloper. In 1969 vond namelijk het Pop- en Beatfeest plaats met een grote tent voor het stadhuis van Oldenzaal. In de middag waren er verschillende shows en een lokale DJ met een radio-uitzending, terwijl ‘s avonds onder meer Swinging Soul Machine de boel volledig op z’n kop zette.

De eerste editie van Boeskool is Lös zou oorspronkelijk in de zomer van 1970 plaatsvinden, maar moest verstek laten gaan vanwege de financiële risico’s. In 1971 werd dan alsnog definitief groen licht gegeven om het evenement door te laten gaan. Sindsdien is de Boeskool is Lös nooit meer verdwenen en wordt het zelfs jaarlijks groter en groter.

Vanwege het groeiende aantal bezoekers en de toenemende nationale bekendheid van de Boeskool is Lös moest er worden uitgebreid om mee te blijven doen met andere zomerfeesten. Verschillende organisaties hebben er daarom voor gezorgd dat er nu zes podia zijn. Ondanks alle stijgende prijzen is Boeskool is Lös een van de weinige feesten waar je na vijftig jaar nog steeds gratis entree hebt.

Muziekprogramma bij de Boeskool is Lös

In deze blog gaan we vooral dieper in op het muziekgedeelte bij de Boeskool is Lös. Hieronder vind je het complete programma voor wat betreft de muziek van dinsdag tot en met zondag.

  • Dinsdag 22 augustus: Op dinsdagavond wordt Boeskool is Lös standaard geopend door de leden van de Koninklijke Harmonie St. Joseph. Om 19.15 uur wordt het evenement geopend, waarna aansluitend Boeskool in Concert zal beginnen met artiesten als Emma de Nooij, Dutch Tenors, Patricia van Haastrecht, Robert Goethem en Cato Rerink. Om 23.00 uur komt er een eind aan de eerste dag van Boeskool is Lös.
  • Woensdag 23 augustus: Op woensdagmiddag kun je genieten van muzikale duo Frank & Heleen. Van 14.00 tot 17.00 uur zullen Frank Droste en Heleen Temmink optreden op het hoofdpodium, waar ze een breed scala aan muziekstijlen zullen verzorgen. Laat je verrassen en kom woensdagmiddag naar het centrum van Oldenzaal voor muziek in alle genres. En als de avond valt, kun je helemaal losgaan bij het hoofdpodium van de Boeskool is Lös, wanneer The Euros om 20.00 het podium betreden.
  • Donderdag 24 augustus: Op donderdag is het de hele dag een muzikaal feest. Om 14.00 uur begint het festijn met Theo & Juliet. Vader en dochter staan garant voor een heerlijke muzikale middag. ‘s Avonds zijn er meerdere opties. Op het hoofdpodium geniet je van 20.00 tot 01.00 uur van de 90’s met Paul Elstak, DEF Rhymz en Mike van Doorn. Laat je dus helemaal gaan op de muziek van vroeger! Geen fan van de 90’s? Op het Deurningerstraatplein zetten diverse kapellen de boel op stelten.
  • Vrijdag 25 augustus: Op vrijdag barst het feest he-le-maal los in Oldenzaal. Kom ‘s middags naar The Big Fun Showband van 14.00 tot 17.00 uur als maar liefst twintig muzikanten voor een uitvoering van jewelste zorgen. In de avond wordt het volle bak in het centrum, want op maar liefst drie podia worden de beste artiesten onthaald. Op de Ganzenmarkt treden verschillende artiesten op, waaronder Paxal, Cryex en D-Sturb. Tegelijkertijd vindt op het hoofdpodium Heerlijk Hollands plaats, met optredens van onder andere Marco Schuitmaker en Het Feestteam. Ook kun je ervoor kiezen om naar het Deurningerstraatplein te gaan, waar je kunt genieten van livemuziek en DJ's. De keuze is dus helemaal aan jou!

Summer in the City is hét drukst bezochte podium tijdens de Boeskool is Lös
Bron: © Boeskool is Lös / Wiebe Nieuwenhuis Fotografie

  • Zaterdag 26 augustus: Net als vrijdag is het zaterdag ook een drukte van jewelste in het centrum van Oldenzaal met maar liefst drie drukbezette podia. Allereerst heb je de optie om naar de Le Grande Finale op het hoofdpodium te gaan, waar de coverband Royal Beat zal optreden. Zij weten als geen ander hoe ze een geweldig feest moeten neerzetten. Daarnaast is er ook Summer in the City, waar je kunt genieten van een fantastische line-up met Mokka Magic, Paxal, Turfy Gang, Faulhaber en Poké. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je er ook voor kiezen om eerst naar Turfy Gang te gaan en daarna helemaal los te gaan met DJ's Evert & Siebe op het Deurningerstraatplein. Er valt genoeg te beleven op zaterdag 26 augustus tijdens de Boeskool is Lös.
  • Zondag 27 augustus: Op de zondag wordt Boeskool is Lös afgesloten met de Bonkenbarg Kapel. Deze kapel staat bekend om hun repertoire dat voornamelijk bestaat uit opzwepende Böhmische muziek, maar ze maken ook uitstapjes naar de sfeervolle Moravische en lichte muziek. De Bonkenbarg Kapel maakt gegarandeerd een geweldige afsluiting van de Boeskool is Lös.

Van woensdag tot en met zaterdag kun je vanaf 13.00 uur ook naar de Bombazijn waar je kunt genieten van heerlijke drankjes, swingende muziek en zelfs eigen gebrouwen bier. Naast een boordevol muziekprogramma zijn er nog tal van activiteiten zoals een braderie, kinderdorp, smaakstraat, dansshows en ga zo maar door. Voor het gehele programma van Boeskool is Lös raden we je aan de officiële website van het evenement te bekijken.

Op zoek naar een leuk uitje met de familie? Er is ook een braderie te bezoeken
Bron: © Boeskool is Lös / Wiebe Nieuwenhuis Fotografie

Kaartverkoop

Het grootste voordeel van Boeskool is Lös is dat er vrijwel nergens een kaartverkoop voor plaatsvindt. Enkel voor ‘Summer in the City’ op vrijdag en zaterdag dien je kaarten te kopen. De kaarten zijn vergeleken met andere festivals spotgoedkoop. Een toegangsticket voor de vrijdag kost 6,50 euro, terwijl je voor de zaterdag 13,50 euro betaalt. Ben je van plan om beide dagen te gaan? Dan kost een ticket 18,50 euro. Zijn de kaarten uitverkocht? Geen enkel probleem, het hoofdpodium, het Deurningerstraatplein en de Bombazijn zijn alle dagen gratis toegankelijk!

Pre- en afterparty organiseren

Het bijwonen van de Boeskool is Lös is absoluut een feest op zich, maar een pre- of afterparty is ook een absolute must. Met de volgende items organiseer je zonder twijfel een fantastisch feest. En niet alleen voor dit geweldige feest, maar ook voor al je andere feestjes.

 

 

Boeskool is Lös bezoeken?

Na het lezen van deze blog ben je natuurlijk helemaal om en wil jij de Boeskool is Lös hoe dan ook bezoeken! Omcirkel 22 tot en met 27 augustus dan maar vast in je agenda, want bij dit zomerfeest wil jij aanwezig zijn! 

Gerelateerde berichten
De Wiezo komt eraan! Op 20, 21, 22 en 23 juli is het tijd voor alweer de 50e editie van het dorpsfeest in Wierden. Het Binnenhof wordt helemaal omgetoverd tot festivalterrein van de Wiezo. Onder meer Freddy Moreira en de Daredevils laten het centrum van Wierden op z’n grondvesten schudden. In deze blog vertellen we je alles over de Wiezo, van de ...
Bron: LIVE on the BEACH LIVE on the BEACH is hét jaarlijkse muziekevenement op het strand van Scheveningen. Van 29 augustus tot en met 31 augustus wordt het strand omgetoverd tot een ware feestlocatie. Op LIVE on the BEACH geniet je van een zomers weertje, lekker eten en drinken en natuurlijk je favoriete artiesten. In deze blog vertellen we je ...
Komend jaar wordt Zomerfeest Gorinchem nóg specialer dan de afgelopen edities! Van 15 tot en met 20 augustus wordt in Gorinchem het 40-jarig jubileum van Zomerfeest Gorinchem gevierd. De organisatie heeft al laten weten dat het een editie wordt waarbij extra groots wordt uitgepakt. In deze blog vertellen we je alles over het zomerfeest in ...
De zomerfeesten van 2023 komen er weer aan. De zomer is in aantocht en dat betekent maar één ding: tentfeesten! In deze blog ontdek je de beste zomerfeesten van 2023, zodat jij precies weet waar je deze zomer moet zijn om het feest van je leven te vieren! We benoemen niet alleen Nederlandse zomerfeesten in 2023, maar ook een aantal buitenlandse ...
Chatten