LIVE on the BEACH: hét zomerfeest van Nederland!

LIVE on the BEACH: hét zomerfeest van Nederland!

Bron: LIVE on the BEACH

LIVE on the BEACH is hét jaarlijkse muziekevenement op het strand van Scheveningen. Van 29 augustus tot en met 31 augustus wordt het strand omgetoverd tot een ware feestlocatie. Op LIVE on the BEACH geniet je van een zomers weertje, lekker eten en drinken en natuurlijk je favoriete artiesten. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten voor een bezoek aan LIVE on the BEACH.

Wat is LIVE on the BEACH?

LIVE on the BEACH is een jaarlijks terugkerend strandfestival en vindt plaats op het strand bij het noordelijk havenhoofd in Scheveningen. LIVE on the BEACH begon in 2015 met het 15-jarig jubileum van DI-RECT, maar is sindsdien niet meer weg te denken van het strand in Scheveningen. Wat ooit begon als een eendaags festival, is inmiddels uitgegroeid tot een driedaags evenement. De line-up van voorgaande edities toont aan dat LIVE on the BEACH niet zomaar een zomerfeest is. Artiesten zoals Marco Borsato, Kensington, Danny Vera en BLØF hebben in de afgelopen jaren op fantastische wijze hun nummers laten klinken over de speakers van dit geweldige zomerfeest. Alles over zomerfeesten in 2024 lees je in onze blog!

Festival Scheveningen 2023

In 2023 was er niet zoals in 2022 een voorjaarseditie van LIVE at the BEACH. Maar het was een driedaags festival van 29 augustus tot 2 september. Donderdag stond in het teken van Anouk en Bløf. Vrijdag stond in het teken van de Haagse top bands tijdens BEATSTAD en zaterdag was het de beurt aan 'Het Grootste Zomerfeest van Nederland

Op zaterdag vond de tweede editie van 'Het grootste Zomerfeest van Nederland' plaats. Tijdens het zomerfeest - dat werd gepresenteerd door de Qmusic dj’s Menno Barreveld en Joost Zwinkels - traden Guus Meeuwis, Suzan & Freek, Kraantje Pappie, Donnie, Emma Heesters en Diggy Dex op. Kris Kross Amsterdam sloot deze zomerdag met een spectaculaire show af. Qmusic maakte deze dag live radio vanaf het strand.

Het optreden van Tino Martin op LIVE on the BEACH
Bron: LIVE on the BEACH.

Driedaags feest met LIVE op the BEACH 2024

Net zoals bij de vorige editie brengt LIVE on the BEACH 2024 ook weer iets nieuws: het festival wordt uitgebreid naar drie dagen in plaats van twee. LIVE on the BEACH 2024 wordt gehouden van donderdag 29 augustus tot en met zaterdag 31 augustus 2024. Het festivalterrein opent op donderdag en vrijdag om 17.00 uur en om 14.00 uur op zaterdag. Het programma eindigt op alle drie de dagen rond 23.00 uur, gevolgd door een uur lang muziek van een radio-dj. Hieronder sommen we de drie verschillende dagen op, zodat je precies weet wat er te beleven is op LIVE on the BEACH 2024.

ACDA & DE MUNNIK - donderdag 29 augustus

Het is nu tijd om echt vooruit te kijken naar LIVE on the BEACH 2023. Op donderdag 31 augustus betreden ACDA & DE MUNNIK het podium op het strand van Scheveningen. Deze twee fantastische artiesten openen de reeks strandconcerten van LIVE on the BEACH. Om het nog wat mooier te maken geniet je ook nog eens van Van Dik Hout want die verzorgt het voorprogramma van ACDA & DE MUNNIK en zorgt gegarandeerd voor een mooi voorprogramma. Zorg ervoor dat je donderdag 29 augustus 2024 dikgedrukt in je agenda zet, want dit wil je niet missen!

KANE - vrijdag 30 augustus 

KANE geeft op vrijdag 30 augustus een groots strandconcert op het strand van Scheveningen. Deze zomer is het dan ook exact 25 jaar geleden dat de band voor het eerst op het Scheveningse strand speelde. Naast KANE staan deze avond ook als voorprogramma de Haagse bands The Indien en Prins S en de Geit op het podium. The Indien is genomineerd voor een 3FM award en wordt getipt als dé band die op punt van doorbreken staat. Prins S en de Geit is een bewezen podiumsensatie Deze feestelijke avond van LIVE on the BEACH verdient zeker een plekje in jouw festival agenda!

Het Grootste Zomerfeest - zaterdag 31 augustus

Net als afgelopen jaar wordt LIVE on the BEACH afgesloten met Het Grootste Zomerfeest van Nederland. Op zaterdag 31 augustus kun je samen met je vrienden feesten op de muziek van diverse Nederlandse stemkunstenaars. Het strand van Scheveningen zal absoluut op haar grondvesten schudden. Laat je meeslepen door de muzikale Zonnegoden van Nederland, waaronder ANOUK, Suzan & Freek, Kraantje Pappie, Flemming en Zoë Tauran. De spectaculaire show van Kris Kross Amsterdam met te gekke lichteffecten, lasers en movingheads zal LIVE on the BEACH 2024 afsluiten.

Het Grootste Zomerfeest bij LIVE on the BEACH wordt weer een groot succes
Bron: LIVE on the BEACH.

Verblijf en vervoer tijdens LIVE on the BEACH

Vanuit heel Nederland komen mensen naar LIVE on the BEACH, dus uiteraard is er nagedacht om een verblijfsaccommodatie en vervoer aan te kunnen bieden. LIVE on the BEACH vindt plaats op het strand van Scheveningen, op 500 meter van een hotel. Je hoeft dus niet naar huis, maar kunt snel en eenvoudig een aansluitende hotelovernachting boeken. De overnachting voor 2 personen is inclusief tickets en een ontbijtbuffet met bubbels. Het verblijf is gemakkelijk te boeken via de website van LIVE on the BEACH. 

Een groot festival als LIVE on the BEACH kan natuurlijk niet gehouden worden zonder vooraf georganiseerde bus- en pendelreizen. De organisatie heeft busreizen van en naar het evenement geregeld, zodat je zonder zorgen op het strand van Scheveningen kunt komen. De bussen vertrekken vanuit diverse steden naar het festival. Het is ook mogelijk om met de trein of auto naar Scheveningen af te reizen. Zet je auto neer bij 'Q-Park Centraal Station New Babylon' of 'Q-Park Malieveld' en maak gebruik van de buspendel naar het strand! De halte Schedelhoekshaven bevindt zich net buiten het Centraal Station.

Kaartverkoop gestart

De kaartverkoop voor LIVE on the BEACH is momenteel in volle gang. Een regulier ticket voor één van de drie dagen kost 60 euro.  Voor het aanschaffen van tickets voor alle dagen raden we je aan om er snel bij te zijn, want de kaarten vliegen als warme broodjes over de toonbank. Kaarten zijn verkrijgbaar via de officiële website van LIVE on the BEACH.

Kom in de stemming met onze playlist!

Ter voorbereiding op LIVE on the BEACH hebben we speciaal voor jou een playlist samengesteld om alvast in de stemming te komen.

LIVE on the BEACH bezoeken?

Met de informatie uit deze blog heb je alle belangrijke informatie over LIVE on the BEACH en ben je helemaal voorbereid om het driedaagse festival te bezoeken. Wacht niet langer en bemachtig gauw een ticket! Maak samen met je vrienden een geweldige beleving van LIVE on the BEACH. 

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Komend jaar wordt Zomerfeest Gorinchem nóg specialer dan de afgelopen edities! Van 15 tot en met 20 augustus wordt in Gorinchem het 40-jarig jubileum van Zomerfeest Gorinchem gevierd. De organisatie heeft al laten weten dat het een editie wordt waarbij extra groots wordt uitgepakt. In deze blog vertellen we je alles over het zomerfeest in ...
Bron: Vierdaagsefeesten De komende editie van de Vierdaagsefeesten belooft weer een waar spektakel te worden. Van 13 tot en met 19 juli 2024 wordt letterlijk heel Nijmegen weer omgetoverd tot dé ideale feestlocatie voor jong en oud. In deze blog behandelen we onder meer onderwerpen als de locaties, de vorige editie en de line-up van de ...
De zomerfeesten van 2023 komen er weer aan. De zomer is in aantocht en dat betekent maar één ding: tentfeesten! In deze blog ontdek je de beste zomerfeesten van 2023, zodat jij precies weet waar je deze zomer moet zijn om het feest van je leven te vieren! We benoemen niet alleen Nederlandse zomerfeesten in 2023, maar ook een aantal buitenlandse ...
Een beach party is een geweldig en sfeervol idee om feestend de zomer in te gaan! De beste zomerse krakers, heel veel gezellige party peoples, zon, strand én lekkere verfrissende drankjes. Met een cocktailbar, tropische palmbomen en een strand is de beach party helemaal compleet, maar voor één beach party naar Ibiza vliegen gaat natuurlijk iets ...

Gerelateerde producten

Chatten