Bevrijdingsdag 2024: deze festivals zijn razend populair!

Bevrijdingsdag 2024: deze festivals zijn razend populair!

Bevrijdingsdag 2024 wordt weer een dag vol festivals verdeeld door het hele land. Bevrijdingsdag 2024 belooft dus wederom een bijzondere dag te worden, met een scala aan festivals waar je uit kunt kiezen. Lees snel verder om erachter te komen welke festivals in Nederland razend populair zijn en waar jij met Bevrijdingsdag 2024 de vrijheid kunt vieren!

‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ op Bevrijdingsdag 2024

De Ambassadeurs van de Vrijheid worden jaarlijks gekozen door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en hebben een belangrijke rol in het vieren van de vrijheid op Bevrijdingsdag. De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn Nederlandse artiesten die op Bevrijdingsdag optreden op verschillende bevrijdingsfestivals in het land. Op Bevrijdingsdag 2024 zijn Claude, Flemming, Son Mieux en Wende de Ambassadeurs van de Vrijheid. 

Deze vier reizen, zoals de ambassadeurs ieder jaar doen, per helikopter van festival naar festival om hun muziek en boodschap van vrijheid te delen. Naast hun optredens op de festivals, bezoeken ze voorafgaand aan de Bevrijdingsdag 2024 ook scholen en staan ze achter de microfoon om interviews te geven aan verschillende media om aandacht te vragen voor het belang van vrijheid en het herdenken van de oorlogsslachtoffers.

In 2023 ondernamen Froukje en de Oekraïense artiest Roxolana een reis om te ontdekken hoe het is om in een omgeving met beperkte vrijheid naar muzikale ambities te streven. Tabitha verkende haar roots, terwijl MEAU zich focuste op het belang van vrouwenrechten. Voor 2024 zijn er nog geen plannen van soortgelijke dingen door de Ambassadeurs van de Vrijheid aangekondigd.

Bevrijdingsfestivals: onze selectie voor Bevrijdingsdag 2024

Bevrijdingsfestivals zijn er in allerlei soorten en vormen in Nederland. We hebben de meest bezochte bevrijdingfestivals voor je op een rij gezet, zodat je zelf kunt kiezen welk bevrijdingsfestival jij wilt bezoeken op Bevrijdingsdag 2024.

1. Bevrijdingsfestival Amsterdam: Olympisch Stadion

Het bevrijdingsfestival in Amsterdam is zeker het bezoeken waard met Bevrijdingsdag 2024

Het Amsterdams Verbond is hét jaarlijkse feest der feesten op Bevrijdingsdag! Dit bevrijdingsfestival in Amsterdam is een samenkomst van diverse muziekstijlen, van stampende house tot funky disco en van soulvolle R&B tot old school hiphop. Dit populaire bevrijdingsfestival in Amsterdam heeft een epische openluchtlocatie die garant staat voor onvergetelijke momenten. Op de verschillende podia treden de grootste Dj's en artiesten op. Deze artiesten zullen je zeker laten dansen tot in de late uurtjes en laten de beste hits uit de speakers galmen. Als je op zoek bent naar een bevrijdingsfestival Amsterdam, dan is Het Amsterdams Verbond het festival waar je absoluut bij wilt zijn op Bevrijdingsdag 2024!

2. Bevrijdingsfestival Groningen: Stadspark Groningen

Ben je op zoek naar een geweldig festival om Bevrijdingsdag 2024 te vieren? Dan is het Bevrijdingsfestival Groningen (BFG) dé plek waar je moet zijn! Het bevrijdingsfestival in Groningen wordt jaarlijks gehouden op 5 mei in het hart van de stad en trekt duizenden bezoekers vanuit het hele land. BFG is de perfecte mix van muziek, eten en drinken, cultuur en entertainment. Op het festival geniet je van optredens van nationale en internationale artiesten. Op Bevrijdingsdag 2024 komen bijvoorbeeld Froukje, John Coffey en Mula B naar het bevrijdingsfestival in Groningen.

3. Bevrijdingsfestival Zwolle: Park de Wezenlanden

Bevrijdingsfestival Zwolle is dé place to be op Bevrijdingsdag 2024. Op 5 mei barst het feest los in Park de Wezenlanden tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle! Met maar liefst 8 verschillende area's, meer dan 50 acts en jaarlijks ruim 130.000 bezoekers belooft Bevrijdingsdag 2024 weer een groot spektakel te worden. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen er ook nog eens topartiesten optreden, waaronder Vuurvogel, Suzan & Freek en RONDÉ. Het beste van pop, rock, hiphop en nog veel meer zal voorbij komen tijdens dit gratis toegankelijke festival.

4. Bevrijdingsfestival Rotterdam: het (Euromast) Park

Het bevrijdingsfestival in Rotterdam is een groots evenement dat jaarlijks op 5 mei wordt gehouden. Het festival trekt gemiddeld ruim honderdduizend bezoekers en biedt een breed scala aan activiteiten en optredens. Onder meer op het Erasmuspodium op het bevrijdingsfestival in Rotterdam komen weer de grootste namen voorbij. Op 5 mei blazen alle artiesten het dak er helemaal van af tijdens Bevrijdingsdag 2024. Kortom, het bevrijdingsfestival in Rotterdam is een geweldig evenement dat je niet mag missen.

5. Bevrijdingsfestival Utrecht: Park Transwijk

Op 5 mei wordt Park Transwijk omgetoverd tot festivalterrein voor jong en oud. Zo is er voor de allerkleinsten een kinderprogramma bedacht en kunnen volwassenen compleet uit hun dak gaan op het échte bevrijdingsfestival Utrecht. Nielson, BENR, Tusky en Tabanka zullen er weer alles aan doen om heel Utrecht te laten dansen en swingen op hun muziek tijdens Bevrijdingsdag 2024. Het Bevrijdingsfestival Utrecht is ook dit jaar weer gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van diverse sponsors en de gemeente Utrecht. 

6. Bevrijdingsfestival Assen: Baggelhuizerplas

Op het bevrijdingsfestival in Assen is zelfs een speciaal podiumprogramma voor kinderen op Bevrijdingsdag 2024

Bevrijdingsfestival Assen is hét festival in Drenthe waar je op 5 mei moet zijn! Jaarlijks keert dit fantastische evenement terug aan de Baggelhuizerplas in Assen, waar je samen met honderdduizenden medebezoekers geniet van een indrukwekkende line-up. Dit jaar vier je op het bevrijdingsfestival in Assen de vrijheid met Typhoon, Dotan, Jett Rebel, Mell & Vintage Future, MEROL en La Fuente. Het unieke van dit bevrijdingsfestival in Assen is het eigen Kinderplein. Op het Kinderplein vind je allerlei toffe activiteiten en nieuw dit jaar is dat het plein een eigen podiumprogramma heeft. Twijfel dus niet langer en kom op Bevrijdingsdag 2024 met je kinderen naar het bevrijdingsfestival in Assen.

7. Bevrijdingsfestival Nijmegen: Hunnerpark

Bevrijdingsfestival Nijmegen biedt een fantastische line-up van artiesten met optredens van zowel bekende als opkomende artiesten uit verschillende muziekgenres. Zo komen onder meer Jungle by Night, The Happy Fits, Ketting naar het Hunnerpark in hartje Nijmegen op Bevrijdingsdag 2024. Het bevrijdingsfestival in Nijmegen is de ideale locatie voor een feestelijke en sfeervolle dag met vrienden en familie. Geniet van de muziek, neem een paar heerlijke hapjes en drankjes en laat je verrassen door de bijzondere sfeer die het bevrijdingsfestival in Nijmegen met zich meebrengt. Bevrijdingsfestival Nijmegen is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar muziek, cultuur en feest op Bevrijdingsdag 2024.

8. Bevrijdingsfestival Almere: De Esplanade

Het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival in Almere wordt jaarlijks opgebouwd op De Esplanade, maar daarnaast worden ook de Grote Markt en Belfort omgetoverd tot festivalterrein. Net als afgelopen jaar komen weer de grootste artiesten naar het bevrijdingsfestival in Almere. Waar afgelopen jaar genoten kon worden van Suzan en Freek, Rolf Sanchez en Antoon geniet je op Bevrijdingsdag 2024 van de optredens van onder andere Snelle, MEAU en Jeangu Macrooy. Op het bevrijdingsfestival in Almere is één bijzonder optreden. De winnaar van de talentenjacht ‘Almeres Got Talent’ mag zijn eigen optreden verzorgen. Dit festival is absoluut de moeite waard om op Bevrijdingsdag 2024 een bezoekje te brengen.

9. Bevrijdingsfestival Enschede: Universiteit Twente

Bevrijdingsdag Enschede heeft genoeg ruimte om ook nog eens rusten te kunnen chillen op het gras

Bevrijdingsdag in Enschede is het ultieme feest om de vrijheid te vieren! Het is het grootste bevrijdingsfestival in Enschede en omgeving en vindt plaats op het terrein van Universiteit Twente. Het festival biedt een knallende line-up van meer dan 40 bekende popsterren en Dj's verdeeld over vier stages. Dit jaar komen de grootste namen op Bevrijdingsdag 2024 naar Enschede. Antoon, Bankzitters, La Fuente en Outsiders zetten de boel op z’n kop. Groots de vrijheid vieren is op het bevrijdingsfestival in Enschede zacht uitgedrukt, want het wordt een immens groot spektakel. Kom op 5 mei naar het bevrijdingsfestival in Enschede en laat je verrassen door de geweldige optredens.

10. Bevrijdingsfestival Leeuwarden: binnenstad van Leeuwarden

Bevrijdingsfestival Leeuwarden is een jaarlijks terugkerend evenement op 5 mei in Leeuwarden. Zoals ieder jaar komen er weer tal van grote artiesten naar het hoge noorden om er op het bevrijdingsfestival in Leeuwarden een knallend feest van te maken. Met Tabitha, en S10 weet je in ieder geval zeker dat het met de muziek op Bevrijdingsdag 2024 in Leeuwarden wel goed zit. Ook op het bevrijdingsfestival in Leeuwarden is er dus genoeg te beleven, waardoor het zeker een geschikte optie is.

Bevrijdingsdag 2024: kies waar jij heen wilt!

Nu je alles hebt kunnen lezen over alle bevrijdingsfestivals op Bevrijdingsdag 2024 is het tijd om een weloverwogen keuze te maken. Bespreek het samen met je vrienden en ga naar het bevrijdingsfestival waar je jezelf helemaal uit je plaat ziet gaan!

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Een feestje is bijna altijd te vroeg afgelopen, dus je besluit om een afterparty te organiseren. Maar wat heb je nodig om een afterparty te organiseren en om te genieten van het gezelschap van vrienden en familie? In deze blog bespreken we hoe je in maar vijf stappen een geslaagde afterparty organiseert. Wat is een afterparty? Een afterparty is d...
Koningsdag 2024 komt er weer aan. Ben jij het beu om ieder jaar in je eigen dorp of stad Koningsdag te vieren en wil je écht feesten met Koningsdag 2024? In deze blog behandelen we verschillende steden door het hele land waar je zeker eens een bezoekje aan moet brengen. Koningsdag 2024 belooft in de onderstaande steden weer een groot succes te ...
Chatten