Bevrijdingsdag 2023: deze festivals zijn razend populair!

Bevrijdingsdag 2023: deze festivals zijn razend populair!

Bevrijdingsdag 2023 wordt weer een dag vol festivals verdeeld door het hele land. Bevrijdingsdag 2023 belooft dus wederom een bijzondere dag te worden, met een scala aan festivals waar je uit kunt kiezen. Lees snel verder om erachter te komen welke festivals in Nederland razend populair zijn en waar jij met Bevrijdingsdag 2023 de vrijheid kunt vieren!

‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ op Bevrijdingsdag 2023

De Ambassadeurs van de Vrijheid worden jaarlijks gekozen door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en hebben een belangrijke rol in het vieren van de vrijheid op Bevrijdingsdag. De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn Nederlandse artiesten die op Bevrijdingsdag optreden op verschillende bevrijdingsfestivals in het land. Op Bevrijdingsdag 2023 zijn Froukje, MEAU en Tabitha de Ambassadeurs van de Vrijheid. 

Het trio reist, zoals de ambassadeurs ieder jaar doen, per helikopter van festival naar festival om hun muziek en boodschap van vrijheid te delen. Naast hun optredens op de festivals, bezoeken ze voorafgaand aan de Bevrijdingsdag 2023 ook scholen en staan ze achter de microfoon om interviews te geven aan verschillende media om aandacht te vragen voor het belang van vrijheid en het herdenken van de oorlogsslachtoffers.

Froukje gaat samen met de Oekraïense artiest Roxolana op ontdekkingsreis om te ervaren hoe het is om je muzikale dromen na te streven in een omgeving met beperkte vrijheid. Tabitha gaat op zoek naar haar roots en MEAU richt zich op het belang van vrouwenrechten.

Bevrijdingsfestivals: onze selectie voor Bevrijdingsdag 2023

Bevrijdingsfestivals zijn er in allerlei soorten en vormen in Nederland. We hebben de meest bezochte bevrijdingfestivals voor je op een rij gezet, zodat je zelf kunt kiezen welk bevrijdingsfestival jij wilt bezoeken op Bevrijdingsdag 2023.

1. Bevrijdingsfestival Amsterdam: Olympisch Stadion

Het bevrijdingsfestival in Amsterdam is zeker het bezoeken waard met Bevrijdingsdag 2023

Het Amsterdams Verbond is hét jaarlijkse feest der feesten op Bevrijdingsdag! Dit bevrijdingsfestival in Amsterdam is een samenkomst van diverse muziekstijlen, van stampende house tot funky disco en van soulvolle R&B tot old school hiphop. Dit populaire bevrijdingsfestival in Amsterdam heeft een epische openluchtlocatie die garant staat voor onvergetelijke momenten. Op de verschillende podia treden de grootste DJ's en artiesten op. Deze artiesten zullen je zeker laten dansen tot in de late uurtjes en laten de beste hits uit de speakers galmen. Als je op zoek bent naar een bevrijdingsfestival Amsterdam, dan is Het Amsterdams Verbond het festival waar je absoluut bij wilt zijn op Bevrijdingsdag 2023!

2. Bevrijdingsfestival Groningen: Stadspark Groningen

Ben je op zoek naar een geweldig festival om Bevrijdingsdag 2023 te vieren? Dan is het Bevrijdingsfestival Groningen (BFG) dé plek waar je moet zijn! Het bevrijdingsfestival in Groningen wordt jaarlijks gehouden op 5 mei in het hart van de stad en trekt duizenden bezoekers vanuit het hele land. BFG is de perfecte mix van muziek, eten en drinken, cultuur en entertainment. Op het festival geniet je van optredens van nationale en internationale artiesten. Op Bevrijdingsdag 2023 komen bijvoorbeeld The Opposites, Bente en de Engelse rapper Dylamic naar het bevrijdingsfestival in Groningen.

3. Bevrijdingsfestival Zwolle: Park de Wezenlanden

Bevrijdingsfestival Zwolle is dé place to be op Bevrijdingsdag 2023. Op 5 mei barst het feest los in Park de Wezenlanden tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle! Met maar liefst 8 verschillende area's, meer dan 50 acts en jaarlijks ruim 130.000 bezoekers belooft Bevrijdingsdag 2023 weer een groot spektakel te worden. Dit jaar wordt het bevrijdingsfestival Zwolle extra bijzonder omdat Overijssel de trotse gastprovincie is van de Nationale Viering van de bevrijding. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen er ook nog eens topartiesten optreden, waaronder DI-RECT, Son Mieux en S10. Het beste van pop, rock, hiphop en nog veel meer zal voorbij komen tijdens dit gratis toegankelijke festival.

4. Bevrijdingsfestival Rotterdam: het (Euromast) Park

Het bevrijdingsfestival in Rotterdam is een groots evenement dat jaarlijks op 5 mei wordt gehouden. Het festival trekt gemiddeld ruim honderdduizend bezoekers en biedt een breed scala aan activiteiten en optredens. Onder meer op het Erasmuspodium op het bevrijdingsfestival in Rotterdam komen weer de grootste namen voorbij. Op 5 mei blazen artiesten als Goldband en Paul Elstak het dak er helemaal van af tijdens Bevrijdingsdag 2023. Kortom, het bevrijdingsfestival in Rotterdam is een geweldig evenement dat je niet mag missen.

5. Bevrijdingsfestival Utrecht: Park Transwijk

Het was even spannend of er in 2023 wel een bevrijdingsfestival in Utrecht zou plaatsvinden, maar er is besloten om het festival toch door te laten gaan. Op 5 mei wordt Park Transwijk omgetoverd tot festivalterrein voor jong en oud. Zo is er voor de allerkleinsten een kinderprogramma bedacht en kunnen volwassenen compleet uit hun dak gaan op het échte bevrijdingsfestival Utrecht. MEAU, Snelle & De Lieve Jongens Band en Nielson zullen er weer alles aan doen om heel Utrecht te laten dansen en swingen op hun muziek tijdens Bevrijdingsdag 2023. Het Bevrijdingsfestival Utrecht is ook dit jaar weer gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van diverse sponsors en de gemeente Utrecht. 

6. Bevrijdingsfestival Assen: Baggelhuizerplas

Op het bevrijdingsfestival in Assen is zelfs een speciaal podiumprogramma voor kinderen op Bevrijdingsdag 2023

Bevrijdingsfestival Assen is hét festival in Drenthe waar je op 5 mei moet zijn! Jaarlijks keert dit fantastische evenement terug aan de Baggelhuizerplas in Assen, waar je samen met honderdduizenden medebezoekers geniet van een indrukwekkende line-up. Dit jaar vier je op het bevrijdingsfestival in Assen de vrijheid met Maan, Jannes en Jody Bernal. Het unieke van dit bevrijdingsfestival in Assen is het eigen Kinderplein. Op het Kinderplein vind je allerlei toffe activiteiten en nieuw dit jaar is dat het plein een eigen podiumprogramma heeft. Twijfel dus niet langer en kom op Bevrijdingsdag 2023 met je kinderen naar het bevrijdingsfestival in Assen.

7. Bevrijdingsfestival Nijmegen: Hunnerpark

Bevrijdingsfestival Nijmegen biedt een fantastische line-up van artiesten met optredens van zowel bekende als opkomende artiesten uit verschillende muziekgenres. Zo komen onder meer Sor, Hef en Sera naar het Hunnerpark in hartje Nijmegen op Bevrijdingsdag 2023. Het bevrijdingsfestival in Nijmegen is de ideale locatie voor een feestelijke en sfeervolle dag met vrienden en familie. Geniet van de muziek, neem een paar heerlijke hapjes en drankjes en laat je verrassen door de bijzondere sfeer die het bevrijdingsfestival in Nijmegen met zich meebrengt. Bevrijdingsfestival Nijmegen is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar muziek, cultuur en feest op Bevrijdingsdag 2023.

8. Bevrijdingsfestival Almere: De Esplanade

Het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival in Almere wordt jaarlijks opgebouwd op De Esplanade, maar daarnaast worden ook de Grote Markt en Belfort omgetoverd tot festivalterrein. Net als afgelopen jaar komen weer de grootste artiesten naar het bevrijdingsfestival in Almere. Waar afgelopen jaar genoten kon worden van Suzan en Freek, Rolf Sanchez en Antoon geniet je op Bevrijdingsdag 2023 van de optredens van onder andere MEAU, Snelle & De Lieve Jongens Band en STUK. Op het bevrijdingsfestival in Almere is één bijzonder optreden. De winnaar van de talentenjacht ‘Almeres Got Talent’ mag zijn eigen optreden verzorgen. Dit festival is absoluut de moeite waard om op Bevrijdingsdag 2023 een bezoekje te brengen.

9. Bevrijdingsfestival Enschede: Universiteit Twente

Bevrijdingsdag Enschede heeft genoeg ruimte om ook nog eens rusten te kunnen chillen op het gras

Bevrijdingsdag in Enschede is het ultieme feest om de vrijheid te vieren! Het is het grootste bevrijdingsfestival in Enschede en omgeving en vindt plaats op het terrein van Universiteit Twente. Het festival biedt een knallende line-up van meer dan 40 bekende popsterren en DJ's verdeeld over vier stages. Dit jaar komen de grootste namen op Bevrijdingsdag 2023 naar Enschede. Antoon, Flemming, Freddy Moreira, La Fuente en Outsiders zetten de boel op z’n kop. Groots de vrijheid vieren is op het bevrijdingsfestival in Enschede zacht uitgedrukt, want het wordt een immens groot spektakel. Kom op 5 mei naar het bevrijdingsfestival in Enschede en laat je verrassen door de geweldige optredens.

10. Bevrijdingsfestival Leeuwarden: binnenstad van Leeuwarden

Bevrijdingsfestival Leeuwarden is een jaarlijks terugkerend evenement op 5 mei in Leeuwarden. Zoals ieder jaar komen er weer tal van grote artiesten naar het hoge noorden om er op het bevrijdingsfestival in Leeuwarden een knallend feest van te maken. Met Tabitha, Fresku en S10 weet je in ieder geval zeker dat het met de muziek op Bevrijdingsdag 2023 in Leeuwarden wel goed zit. Ook op het bevrijdingsfestival in Leeuwarden is er dus genoeg te beleven, waardoor het zeker een geschikte optie is.

Bevrijdingsdag 2023: kies waar jij heen wilt!

Nu je alles hebt kunnen lezen over alle bevrijdingsfestivals op Bevrijdingsdag 2023 is het tijd om een weloverwogen keuze te maken. Bespreek het samen met je vrienden en ga naar het bevrijdingsfestival waar je jezelf helemaal uit je plaat ziet gaan!

Gerelateerde berichten
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Voor 2023 staat er ook weer een festivalseizoen op de planning en dat betekent vast en zeker dat je op zoek bent naar een house festival 2023 voor in je agenda. In deze blog zetten wij daarom de beste house festivals van 2023 voor je op een rij.  Onze selectie met house festivals 2023: We zetten enkele house festivals in 2023 voor je op een ...
Een feestje is bijna altijd te vroeg afgelopen, dus je besluit om een afterparty te organiseren. Maar wat heb je nodig om een afterparty te organiseren en om te genieten van het gezelschap van vrienden en familie? In deze blog bespreken we hoe je in maar vijf stappen een geslaagde afterparty organiseert. Wat is een afterparty? Een afterparty is d...
Koningsdag 2023 komt er weer aan. Ben jij het beu om ieder jaar in je eigen dorp of stad Koningsdag te vieren en wil je écht feesten met Koningsdag 2023? In deze blog behandelen we verschillende steden door het hele land waar je zeker eens een bezoekje aan moet brengen. Koningsdag 2023 belooft in de onderstaande steden weer een groot succes te ...
Chatten